Arkadaşlar 2015 kia Rio aracımı ilk aldığımda araç 15 20 km hıza gelince otomatik kapılar kitleniyordu ve durunca teyp yanındaki merkezi kilit tuşuna basmadan icerden dışardan kapılar açılmıyordu.Bir süredir farkettim kapı kilitleme sesi geliyor merkezi kilit ışığıda yanıyor ancak daha önceki gibi olmuyor ve seyir halindeyken kapilar içerden açılabiliyor.Bilmeden biyerden bi ayarıyla falan mi oynadım acaba diye duaunuydüşü, aynı araçtan olan arkadaşlar bu konu hakkında yardim ci olurmusunuz
Normalde seyir halindeyken ön kapıyı açsanız bir anlık kilit açılır ama araç seyir halinde olduğundan siz kapıyı dışarı doğru itmeye fırsat bulamadan direk geri kilitlenir. Dururken ise; kilit açma düğmesine basmanıza gerek kalmadan ön kapıda açma kolunu bir kez çekince, arka kapıda ise peş peşe iki kez çekince kapılar açılır zaten. Normali bu şekilde BLA-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu iki kez çekme olayında her binen kapı kilitli açsana diyor. ilkini yaptığı için ikincisinde açtım diyorum bir şey yapmadan, çekiyorlar açılıyor D