İsmim Mustafa Kocaeli Üniversitesi öğrencisiyim İstanbulda yaşıyorum Bu aralar bi araba almak için araştırma yaparken Rio yu farkettim tam benlik ama aklımda bazı sorular var. Çözülebilecek en iyi yer de sanırım burası Foruma biraz baktım bazı sorularımın yanıtların aldım ama aşağıdakiler hala kafamı kurcalıyor: 1.Rio bakmadan önce clio3 hb 1.5 dci bakıyodum (fiyatlar aşağı yukarı aynı) ve kullanan arkadaşlarımdan biliyorum yakıtları çok düşük şehir dışında 3 litre yakan arkadaşım var ama araç 68 hp bi yerden sonra sıkılacağımı biliyorum rio nun 110 hp si daha cazip geliyor ama yakıt tüketimi şehir içi ve şehir dışı olarak tam olarak nedir. her hafta izmit-istanbul arasını gidicem beni zorlar mı? 2. ABS sadece advence modelinde varmış ama ABS siz modellerin frenleri iyimiş. Tamam ama bana yeter mi acaba? Çünkü ben aracı chipleyip binicem yani yaklaşık 140 hp 300 tork olacak hala yeter mi 3. Bakımları nasıldır? triger zincir mi? yada başka dikkat etmem gereken neler var? Son olarak da çevrenizde yada forumda satılık 2006-2009 arası güvendiğiniz rio var mı?
hoşgeldiniz, sırayla cevap vermeye çalışayım: 1- clioyla rio arasında inanın 1-2 gömlek fark var her yönden. clioda koltuk bile yok ya, divan koymuş adamlar resmen uzun yola gidilmez ki o arabayla. yorgunluktan ölürsünüz. 3 litre elektrikli destekli arabalar bile yakmıyor. atıyorlar resmen, fiatlarda boşa attığınızda 2 litre yakıt gösteriyor. 70 km hızla gidilen yolculuk mu var? kimyadan hatırlamak lazım NŞA(normal şartlar altında) değerlendirmek lazım. mutlaka yakıt olarak rioda fazla yakarsınız ama bu değerler şehir içi ve dışı 1 litreden fazla olmaz. 2-absler biliyosunuz kilitlemeyi önlüyor, fren mesafesi hızlanmayla değil de biraz araç fren sistemi+araç ağırlığı+lastik durumuyla ilgili. bence yani yeter frenler 3- araç zincirli(dizeli) dikkat etmeniz gerekenler, kmsi. riolardaki ve genel olarak dizellerdeki en büyük problem düşük kmde bulmak zor. belki anadoludan bakılabilir benim çevremde şuanda satan yok ama olursa haberdar ederim
Aramıza hoş geldiniz. Yakıtta cliodan iyi olacağına eminim performans zaten gücünden belli motor zincirli. Hız felakettir hatada abs değil dünyanın en iyi fren stemide olsa yetmez ve abs ile daha erken duracağınızı sanmayın sadece kızaklamayı engellediği gibi bazı durumlarda fren mesafen gerçekten aşırı uzayabiliyor.
Bakın aracınıza chip tuning yapacaksanız abs siz modelleri almayın , abs nin iyi tarafı kızaklamayı önlemek ve çok az da olsa daha erken durma payı var birde karlı yollarda abs gerçekten işe yarıyor . 2005 yılından beri sayamayacağım kadar abs devreye girdi işimi gördü . Almışken yüksek donanım her zaman iyidir