merhabalar kia bongo ile ilgili internette araştırma yaparken forum sitesine rastladım ve üye oldum, böyle bir faydalı forum açan site sahiplerine teşekkürler. kia bongo ticari araç var, aracı aktifte ben kullanmıyorum, araç yolda giderken aniden arıza vermeye başlıyor ve duruyor, araç yakın olduğu ve yetkili servis çok uzak olduğu için sanayiye çekiliyor. sanayide bir özel servis/esnaf motoru söküyor ve "kalitesiz akaryakıt"tan dolayı olmuş diyor 15.000 TL masraf çıkar şeklinde bilgi veriyor. 3ncü kişi olarak yazıyorum çünkü banda söylenilenler bu şekilde. 1- buraya konu açmamın sebebi şu, 15.000 TL neredeyse sıfır motor ücreti değilmidir veya çıkma motor ücreti değilmidir, sanayide garantisiz bir şekilde işlem yapılacağına böyle bir yola başvurmak daha mantıklı değilmi? ben araçlardan "çok" anlamadığım için söylenilene itimat etmek ve ticari araç olduğu için bir an önce yaptırmak zorunda olduğumuz için bir çözüm yolu bulmalıyım. sanayiden fotoğraf atmışlar bildiğin motorun içinden siyah pütür pütür şeyler (kurum'a benzeyen) şeyler çıkmış. 2- diğer sormak istediğim, internette bulamadım, sıfır motor ücretlerini öğrenebileceğim bir site vs. varmı? sahibinden.com araştırdım ancak çıkma motor bulamadım sanırım araç piyasada çok bulunmadığı için. araç yozgat merkez'de ve bende orda değilim. Nasıl bir yol izlememizi önerirsiniz? Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.
Geçmiş olsun. Bence Ankaradaki Kia Hyundai servisleri veya ustaları ile irtibata geçin ve ariza hakkında doğru bir teşhiste bulunun.