Merhaba Arkadaşlar bu forumun varlığından az önce haberim oldu. Daha önce aracımla ilgili bilgileri başka bir forumda paylaşmıştım. Picanto aslen eşimin aracı olmasına rağmen şehir içi avantajı nedeniyle genelde ben kullanıyorum ve çok severek kullanıyorum. 1000km de Türkiyeye gelen lansman araçlarından birini alarak başladık, şuanda 12500km de bir sıkıntımız yok çok şükür. Aracımla ilgili başka bir forumda paylaştığım yazımı burayada geçiyorum. Yakı değerleri genelde soruluyor Şehir içi 6-6,8 lt (450 km-30lt) Şehir dışı normal kullanımla 5,5 lt (33lt ile 610km istanbul-çanakkale-Assos güzergahı) ----- Yeni kasa Picanto paylaşımları için bu başlığı açmaya karar verdim. Daha önceleri hiç yanaşmadığım Kia markasıyla bağımız eşime bir araba almak isteğimle hasıl oldu. Eşimin ögrenmesi için 2006-2007 model picantolara çok baktım ,hatta 4 ay araba aradım.Ama malesef satıcının birşey yok demesine karşın ya kaza,ya arıza (bakımsızlıktan kaynaklanan) durumlarla karşılaştım. Kartaldaki Kia ya gidip ellerinde temiz bir ikinci el varmı diye sormaya gittim ,o sırada yeni Kia picantoyu gördüm.Fiyatı ve yeni araç olması bana çok cazip gelmediği için fazla yanaşmadım ama eşim çok beğenince hadi bir test sürüşü yapalım en azından dedim. Bu arada Kia ya bakarken Fiat Panda,Citroen C2, Peugeot 107 gibi tüm araçlara baktım ve fiyat / kalite / servis üçgeninde en cazip picantolar geldi. Test sürüşüne çıktıgımda ilk olarak aracın yürürünün üst segmentteki diğer araçları aratmıycak kadar iyi olmasıydı.Motor çok sessiz ve tatminkar bir çekişi vardı,ve arkada oturacak kişilere yeterli hacmi sağlıyordu.O segmentteki en geniş bagaj hacmine sahipti.aracın aksesuarlarını saymıyorum bile (Gerci kullandığım araç özel olarak tanıtım için getirilen bir araçtı.) Sunroof,elektirikli ayna,ısıtmalı koltuklar,ısıtmalı direksiyon,Strat Stop otomatiği,Anahtarsız giriş,otomatik ve ledli farlar,Digital Klima, Bluetooth ,vs... Baktım adamlar aşmışlar bu segmette bu tadı veren daha başka araş hiç görmedim. Dedim yok alacagım bu arabayı,motorumu sattım üstüne elimdeki parayı ekledim birtane o gelen özel seriden bulup aldım. Hali hazırda 5000km yi bulmak üzereyim.Maşşalah hiçbir sıkıtısı olmadı (yeni araç alanlar genelde ufak tefek sıkıntı yaşarlar) Sehir içi tüketimi 1000kmlerde 7.0 lt civarındayken şimdilerde 6 ltye düştü. Şehir Istanbul ve sabahları işe gidip geliyorum (Bu arada arabayı artık sürekli kullanır oldum) Benzin İstasyonu PO . Kısacası herkese tavsiye edebilirim.Birde geçenlerde bir dergide menzilinin kısa oldugunu yazmışlardı. Deposu 35 ltr olan bir aracın şehir içinde 450-500 km görmesi bence oldukça olağan bir durum. ----
Hoşgeliniz aramıza Gerçekten çok güzel bir seçim yapmışınız.Yakıt değerleri gayet normal bence.Aktif olmanız dileğiyle
Elimden geldiğince girerim. Şunu belirtmek isterim işim sık sık koreye gidiyorum ve bu araçtan inanılmaz çok var. Ne Chevrolet spark nede hyundai i10.. Sokaklar bu araç dolu, buda bu aracın güvenilirliğini kanıtlıyor benim için. Aslen yeni kasa picantoların ilk sahiplerindenim ,gördüğüm tek sıkıntı koltuk kumaşları..Su damladığı zaman leke kalıyor. Özellikel yağmurlu günlerde montunuzudan yada kapı eşiginden damlayan su leke bırakıyor. Silip duruyoruz ama daha etkili bir çözüm bulan varsa paylaşırsa sevinirim.
Bende koltuk kumaş temizliği için vinet var.Ancak daha iyileride vardır kumaş temizliği için eminim.Bende sıkıntı olmadı ve güzel temizledi. http://www.sanalpazar.com/Atas-Vinetcok-Amacli-Temizleyici750-Ml__isp5674970 Daha iyi birşey diyorsanız buda var. http://www.sanalpazar.com/Meguiarsapccok-Amacli-Genel-Temizleyici3.78-Lt__isp2691982
Sonax kullanıyorum temizliyor ama her su damlasında leke bırakması sıkıntı yaratıyor. Koltuk kılıfı bulamadım aracıma uygun, bildiğiniz bir şey varmı?
Hoşgeldiniz aramıza , çok güzel bir tercih bence de ve çok şanslısınız bu kadar yüksek donanımlısını aldığınız için . Güzel günlerde kullanmanızı diliyorum ...
Yapacak birşey yok gibi sanırım koltukların üzerine kılıf yapmaktan başka.Yada sadece su damlayan yerlerı kapatın. Rionun koltuklarına su geldiğinde leke yapmıyor benımkinde. Picantoda neden yapıyor acaba.
Hoşgeldiniz. Koltuk döşemeleri için kullanılan bazı kimyasallar duymuştum. Ketçap damlasa silip geç diyorlardı. Sanırım koltuk kumaşının emiciliğini engelliyor. Sonax olabilir mi emin değilim. İsterseniz bir araştırın bu şekilde..
Ziebarta sordum yapacak birşey yok dediler.. Koltuğun merkezindeki kumaş kısım değilde yanlardaki diğer kumaş bölgeler. Her haftada döşeme silinmezki canım