1998 KIA Sephia 1.6 : Sıralı sistem LPG. Araç harekat halinde iken korkunç gaz kokusu geliyor. Eksozdan dediler, arka eksozu değiştirdim ufak tefek kaçakları yaptırdım. Gaz kokusu gitmedi. Yağ filtresini, yağını, bujileri değiştirdim gaz kokusu gitmedi. LPG ayarına götürdüm değerler yüksek dedi en düşük değere getirildi. Şimdi içerde gaz kokusu yok denecek kadar az. Ancak ; arabanın dışınna çıktığınızda yine gaz kokusu var. Eksoza baktırdım tekrar çiğ gaz atıyor dediler gerek lpg ve gerekse benzin çiğ atıyor dediler, tabi aslı varsa. Makina Mühendisleri Odasından lpg testi yaptırdım kaçak çıkmadı. Ama yine araba hareket ettiğinde içerde gaz kokusu çok az olmasına rağmen kapıyı açtığınızda gaz kokusu geliyor arkadaşlar, bu nasıl iştir. Tamirciye (motor) götürdüm defalarca bulamadılar. Ne yapacağız. Kafama takılıp duruyor. Cevaplarınızı , deneyimlerinizi ve önerileriniz dört gözle bekliyorum, araba infilak ve bizde tabi rahmetli olmaz isek..(LPg nin markası Platinika. Benden önceki sahibi bundan taktırmış. Allahım yarabbim ! çok aramış olmalı.....)
6)Mesaj yazarken büyük harf kullanmak bağırmak anlamına geleceği için kesinlikle büyük harf kullanarak yazmayınız. Standart olan (okunabilirliğinin kolay olması nedeni ile) siyah renk yazı fontu kullanınız. Konu başlıklarını konunun içeriğini ifade eden şekilde seçmeniz gerekiyor. "Yardım, lütfen, acil kişiye özel" gibi başlıklar derhal silinecektir. http://www.kiaclubtr.com/showthread.php?t=3
Manifoltta çatlak olup, oradan sızıyor olabilir. Eksoz değiştirirken manifolta müdahale oldu mu? Bir de bujiler ne durumda? Ne kadar zamandır değiştirmiyorsunuz? Çiğ yakıt atmasının nedeni bu olabilir.