Dün aracı sanayide mazot filtresini değiştirmek için götürdüm,filtresi değiştirirken çırak mazot filtrwsinin şu sensorune fazla sıkınca yalama oldu,neyse yedek parçasından sorgulattik yok dediler ancak hyndai era uyar dedi,birebir benziyordu,aldık taktik,filtrede aldık,işlem bitti ve gittim.sabah calistirinca mazot filtre uyarısı yandı,acaba 2008 model 2.5 sorento aracına nasıl bir yol izleriz.filtreden mi yada sensörleri bilemedik.orjinal nasıl buluruz,yardım rica ediyorum.arac da ışık yanıyor ve hızlanıyor,teşekkürler, filtre marka ve senzorle ilgili marka tavsiye rica ediyorum
Merhaba kolay gelsin.. benimde 2014 1.4 CRDi Kia Rio aracım var ve mazot filtresi ni kendim değiştirdim sonrasında hiç görmediğim mazot filtre kontrol lambası yandı kontağı açınca fakat arabayı çalıştırınca lamba sönüyor pek üzerinde durmadım. Eğer sizin ikaz lambası sürekli yanıyor sa belki parça uyumsuzluğu olabilir ..internette (partsouq.com) diye bir web sitesi var oradan aracınızın şase motor numarasını girerek orijinal parçasına bakabilirsiniz. Bildiğim kadarıyla yakıt içerisinde su olduğu zaman bu ikaz sürekli yanıyor. Diyeceklerim bu kadar kolay gelsin.
Sürekli yanıyor evet,internetten hem bosh filtre hemde soketi uyumlu olarak sipariş ettim.bakalim inşallah olur.Durumu paylaşırım.
Bugün bosh orijinal filtre ve sensorun orijinalini taktım,düzeldi.Basina gelen olursa kesinlikle filtre seçiyor araç,garanti olsun diye sensoru değiştirdik ama filtreler dedi usta,Saygilar
Bu ikisi direkt sorunu çözdü.Paylaşmak istedim başına gelen olursa.Saygılar Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi