Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

LPG TAKTIRMALIMIYIM..???

'LPG Sistemleri' forumunda toprak83 tarafından 26 Nisan 2011 tarihinde açılan konu

1. toprak83

toprak83 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar 2011 cerato consept aracım var. 1 ay kadar oldu alalı lpg taktıran arkadaşlara soruorum yakıt tüketimi nasıl 100 kmde ne kadar yakıo lpg de. ben 100 kmde benzinde 30 tl yaktım...yada 1 litrede kaç km yapıosnz şehirt içi ve dışında?yardımcı olursanuz sevinirim...

2. Serhat_erdoganfb

Serhat_erdoganfb Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    Bendede aynı aracın lpglisi var alırken bayide taktırdım.35 lt gaz alıyo aşagı yukarı.1.99 dan alıyorum sefaköyde gazı uzun yolda 398 km yaptım 70 liraya.Yani bu hesaba göre 189 krş lara falan geliyo gerci sakin 100-110 gittim hep ama en fazla uzun yolun ortalaması 200 kuruşa geliyo lpgde.Benzinde ise bu oran çok daha yüksek tabiki.Bence hız performans falan hic düsünme lpg taktır.

Bu arada seninki concept miş ben comfort okudum yanlış görmüşüm..

3. xxtex

xxtex Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar bende de 2010 concept var lpg taktırmak istyorum.araştırma aşamasındayım. lpg taktırma masrafı ne kadar oluyor bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinrim :)

4. voleks

voleks Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    garantiyi bozmak istemiyorsan anlaşmalı olan landi yada stenefalli marka lpg taktırman gerekiyor.. landi 1500 lira stenefalli 1350 lira diye biliyorum.

5. Burak K.

Burak K. Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    2
  6. xxtex

xxtex Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    voleks arkadaş, peki araçla uyumu nasıl siz kullanıyor musunuz? landi ya da stefanelli?sonra sorun yaşarmıyız acaba baız arabalar seçiyor her markayla uyumlu çalışmıyor die duydum...

7. Serdar

Serdar Yönetici Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    893
    Gerçek Ad-Soyad:
    Serdar
    Araç Modeli:
    c220 cdi
    LandiRenzo tavsiye ederim.

8. Serhat_erdoganfb

Serhat_erdoganfb Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    Ben aracı alırken bayide stefanelli marka taktırdım suana kadar hic bir problem yaşamadım kendileri taktıkları icin garantiyide bozmadı maliyeti 1400-1500 civarı

9. maminci

maminci Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    10
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mehmet Aminci
    Araç Modeli:
    Toyota corolla
    Arkadaşlar daha önce lpgli araç kullanmış epeyce de sorun yaşamış birisi olarak diyorum ki iyice araştırın. Örneğin benim eski aracıma takılmış olan BRC idi, ayar tutturana kadar göbeğim çatladı, iyi hoş adı sanı bilindik bir marka ama yok depo bitmeden gaz almıyodu, yok tekliyodu falan sonra öğrendim ki enjektör ve beyin mekanizması BRC, tankı ve şamandırası atiker miş, biri öyle biri böyle uyum sağlamadı tabi, tankı değiştirdim, şamanırayı değiştirdim falan derken çok uğraştım, aynı duruma düşmeyin:closedeyes:

10. mfs

mfs Sürücü

Alınan Beğeniler:
    8
    bende bayiden alırken , landirenzo taktılar. gayette memnunum. taktırmalı mıyım sorusuna gelince, lpg %30-35 arası tasarruf sağlıyor. hesabı kendiniz yapıp öyle taktırın. ben ayda ortalama 1250 km yapıyorum . lpg ile 100km de ortalama 9 lt , benzinle 8 litre tüketiyorum. lpg nin litresi burda 2.38 tl - ayda 264 lira + 25 lirada benzin gidiyo toplamda 289tl. benzinde ise litresi 4.2 liradan ayda 420 tl oluyor. benim hesabım böyle arkadaşlar. ayda 130 lira tasarrufum var. lpg kiti için 1000 lira ödedim. 7,5 ayda onu amorti ediyorum. ondan sonrası zaten kar.

11. voleks

voleks Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Bende senin durumundayım henüz lpg taktırmadım sorun yaşarım diye korkularım var daha önce hiç lpg araç kullanmadım.

12. xxtex

xxtex Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    ben daha önce kullandım ama o babamın arabasıydı :) bu benim ilk arabam o yüzden sorun yaşamak istemiyorum. biz lpg nin ilk çıktığı yıllardan beri hep kullandık ama arabaya göre değişiyor. bir de adam akıllı bir yerde taktırmak lazım. sonuçta yaptığımız bir anlık hatalar başımıza ciddi sıkıntılar açabilir. kia larda lpg nin sıkıntı çıkaracağını düşünmüyorum çünkü dohc motor lpg ile en uyumlu çalışan motorlar olarak bilinir, ama yine de balıklama atlamamak lazım die düşünüyorum deneyimlerimizi olumlu ya da olumsuz paylaşalım :)

ne gibi korkular düşünüyorsunuz? sizi kaygılandıran nedir?:confused1:

13. maden

maden Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    sorun yaşamak istemeyen arkadaşlar prins'i tercih edebilirler..

14. ceratorus

ceratorus Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar,

yeni cerato 2011 sahibiyim. araca 0 km de lpg taktırdım. ilk 1 ay arıza lambası yandı 2. reglaj da tamamen düzeldi. performansda herhangi bir değişiklik olmadı ve şehir içinde km de 20-25 kuruş bandında yakıyor. fazlasıyla memnunum. taktırın hiç çekinmeden. ancak montajı yapan yerin kalitesi çok önemli

15. kanki

kanki Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    18
    Gerçek Ad-Soyad:
    Muhammet KISA
    Araç Modeli:
    CEED
    Benim dizel araçla aynı yakıyor :)

16. Shuma

Shuma Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Shuma 2003 model arabama 2007 yılında Prins marka sıralı LPG sistemi takdırdım. Çok memnum en ufak bir uyumsuzluk yaşamadım, fiyatı biraz fazla ama problem istemiyorsanız kesinlikle tavsiye edebileceğim bir marka. Ayda ortalama 5 ila 6 bin km yapıyorum. Pek performans kaybı yok. 100 km. de ortalama 8 ila 8.4 litre LPG tüketimi var 110 - 120 km hızda. 90-100 km hızda ise 7.5 - 8 arasında. 2011 fiyatı yaklaşık proje dahil 2150 ila 2500TL arasında.

17. maden

maden Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0

en iyi tercih güle güle kullanın.. biz 2.0T vectra'ya taktırdık amerikan motorlu ama daha tık demedi..

18. serkankoc

serkankoc Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba arkadaşlar bende aracıma bugün tarihi ile yetkili servisde landi marka lpg taktırıyorum yalnız yorumlarda bazı yerlerde LANDİRENZO kelimesi kullanılmış takılan marka LANDİ hatalı olmasın ikisi farklı deniliyor. Kendim çelikmotorlpg sitesinde iki adet marka görünce arayıp bilgi istedim landi mi stefanellimi çelikmotordaki arkadaş artık landi tercih ediyoruz lütfen servisinizide ona yönlendirin şeklinde cümle kullandı bilginize.

19. kanki

kanki Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    18
    Gerçek Ad-Soyad:
    Muhammet KISA
    Araç Modeli:
    CEED
    Serkan bey aramıza hoş geldiniz kendinizi forumumuzun tanışma bölümünde tanıtırmısınız:)

20. aykut35

aykut35 Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    bende de 2011 cerato concept otomatik( 4 ileri) model var, bende stefanelli marka lpg takılı bayi taktı. arıza lambası yandı ayar yaptırdım tekrar yandı, yani pek iyi bir ayar yaptıramadım, dün Afyondan Uşağa 120 km ort hızla gittim 2,35 tl den opetten aldım gazı 40 tl ye 165 km gitti yani yaklaşık km de 24 kuruş civarı yaktı, (bu arada yol bilgisayarında ort 7,8 civarıydı) şehirlerarası için çok, Uşakta bulunduğum için burada kia bayii yok benim için dezavantaj lpg ayarını yaptırmam için izmire gitmem gerekiyor, bir de ş.içi benzinde kullandım km de 50 kuruş yaktı (benzin fiyatı 4,19)

Bu Sayfayı Paylaş