Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Kış lastiği seçimi ve orjinal lastik

'Rio Forum - Club' forumunda sansurcu tarafından 23 Ocak 2013 tarihinde açılan konu

1. sansurcu

sansurcu Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar Bursa'da ikamet ediyorum. Van'a tayinim çıktı aracımla önce İstanbul'a ailemi görmeye sonra da Van'a gitmeyi düşünüyorum. Anlayacağınız bayağı uzun bir yolculuk bekliyor beni.

2004 model Kia Rio hb aracım var.
    aracın üzerindeki lastiklerin ebatı 175/65/14 ve kış lastiği şart bu hava koşullarında o yüzden kış lastiği almak istiyorum ama bir kaç sorum var.

Benim aracımın en uygun orjinal lastik ölçüsü 175/65/14 müdür?
    Kısıtlı bütçe ile güvenli 4 kış lastiği almak istiyorum. O yüzden tavsiyeleriniz varsa alabilirim.
    Van a gideceğim için her yerin asfalt ve kaymak gibi olamayacağını düşünerek bu yol tipine göre öneride bulunursanız sevinirim. Lastik kısa zamanda aşınmamalı.

Petlas snow master w601 model lastiği İstanbul'da bir bayi 125 TL ve 8 taksit imkanı ile verebileceğini söyledi.

http://www.hepsiburada.com/liste/no...2147483631_253574_259720%7d&fh_refview=lister

Bu fiyat ve lastikler uygun mudur? ..vs ..vs

2008 den beri araç kullanmama rağmen ilk defa lastik alacağım için yardımcı olursanız sevinirim.
    Ayrıca aracın iç direklerinde bir etiket göremedim ben lastik hava basınç değeri kaç olmalı bizim araçlarda?
    Lastik üreticisinin değil de Kia'nın ne dediği önemli sanırım bu konuda.

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 23 Ocak 2013
  2. Serdar

Serdar Yönetici Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    893
    Gerçek Ad-Soyad:
    Serdar
    Araç Modeli:
    c220 cdi
    Günaydın, petlas'ı bilmiyorum ama nokian lastiklerinin kış performansının iyi olduğunu okumuştum.

3. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    Araçlardaki lastik basınç degerleri katalogdada yazar benzin kapağının arkasındada. Benim kullandığım araçlarda öyleydi.
    Lastik konusunda bende bilgi sahibi değilim ama bir abimiz burada eski kasa ceed e lassa aldığını duydum. Size hayırlı yolculuklar

4. kanki

kanki Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    18
    Gerçek Ad-Soyad:
    Muhammet KISA
    Araç Modeli:
    CEED
    Petlası kullanan yakınlarım var gayette memnunlar. Aracımda prelli snowcontrol 2 var geçen yağan karda denedim hiç bir sıkıntı yaşamadım.

5. sansurcu

sansurcu Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar teşekkürler yorumlarınız için. Bilen arkadaşlar varsa diğer soruları mı da cevaplarsalar sevinirim. İnsanı tereddütte bırakıyor gerçekten lastik seçimi.

6. 2berk

2berk Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    Merhaba. Ben de Bursadayım. Öncelikle hayırlı yolculuklar. Lastik ebatlarını bilmiyorum ama Petlas lastiği geçen hafta inceledim. Gayet güzel lastikler.

7. sansurcu

sansurcu Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yani aslında petlas alırsak yol yardımı,...vs gibi avantajlarından da yararlanmış olurum onu da hesaba katmıyorum değil :) bu arada Bursa-M.K.Paşa'danım ben

8. sansurcu

sansurcu Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    koca forumda benim araçtan kullanan veya kış lastiği konusunda fikri olan bu kadar kişi olduğunu sanmıyorum. yardımcı olsanız keşke az zamanım kaldı.

9. maminci

maminci Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    10
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mehmet Aminci
    Araç Modeli:
    Toyota corolla
    Uğur Bey aracım sizinkinden farklı fakat 5-6 çeşit kış lastiği kullandım.

Öncelikle her marka kış lastiği kışı atlatır, koşulların daha zorlaştığı zaman ve bölgelerde kaliteli olanlar farkını hissettirir.

Ayrıca ebat olarak dar tabanlı lastikler kışın daha avantajlıdır, daha rahat ilerler, o anlamda şanslısınız. Yine bu ebatlar, üretim-maliyet-talep dengesi gereği daha uygun fiyatlıdır.

Her markanın kendine göre artıları eksileri var, her anlamda mükemmel lastik yok, örneğin yol tutuşu iyiyse, fren mesafesi diğerinden uzun ya da suda kızaklaması iyiyse gürültü seviyesi diğerinden fazla olabiliyor.

Ben bridgestone, kumho, michellin, lassa continental, pirelli markalarını kullandım. Bunlar arasında michellin her anlamda farklıydı. Ben kullanmadım ama nokian markası da çok beğenilenlerden.

Tabi lastik teknolojisinin her yıl yeni modeller ürettiğini unutmamak gerek, aynı markanın 2 yıl önceki lastiğiyle şimdiki aynı kalitede olmayabilir.

10. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu

Merhaba.Öncelikle tayininiz hayırlı uğurlu olsun.İyi görevler.

Aracınız dizel sanırım.Aracınızın normal lastik basıncı ön ve arka lastikler için 2,1 bar dır.Eğer araçta 5 kişi ve bagaj yüklü şekilde yolculuk edecekseniz;önler 2,3 arkalar 2,2 bar olması gerekiyor.

Orjinal lastik ölçünüz; 175/65/14 tür.

Aracınızın jantları 14'' olduğundan fiyatı daha büyük çaplı lastiklere göre daha avantajlıdır.

Petlası alabilirsiniz bence de .Forumlarda petlas kış lastiğinden memnun olanların sayısı bayağı fazla.Hayırlı yolculuklar.

Yolunuz açık olsun:)

11. tarikuc

tarikuc Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşım öncelikle tayinin hayırlı olsun Değişik markalarda(pirelli, Lassa, goodyear, petlas) kış lastiği kullanan biri olarak öncelikle fabrika lastik ölçülerin ne ise yaz kış aynı ölçüde alacaksın hava basınçları ise kapı iç basamağında yazması lazım silinmiş ise lastikçin ne diyorsa aynı bsşınç' ı kulan.lastik seçimi ise Paran var ise michelin, Nokian bunlar dünya markaları düşünmeden al ancak min. paraya maksimum performans istiyorsan Petlas sıkıntı yaşamazsın ve türkiye yol şartlarına uygun balon yapmaz bozuk yolda hemen aşınmaz tarafımdan test edilmiştir ve halen edilmektedir.

12. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Tarık Bey merhaba.Aramıza hoş geldiniz.

13. karaduman205

karaduman205 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    8
    merhaba 15 gün önce 4 adet roadstone cp661 lastik aldım. araştırdığımda bu markanın kore üretimi olduğunu ve kullananların memnun olduğunu gördüm. ancaaaaak benim aldığım lastiklerin sırt deseninin farklı olduğunu gördüm ve aldığım lastiklerde üretim yeri yazmıyordu. satıcının dükkanına uğradım ve raftaki lastiklerin etiketlerine baktığımda MADE İN CHİNA yazdığını gördüm firma sahibi ile görüştüm bana abi tişört satmıyoruz biz ithalatçıyız malımızında arkasındayız herhangi bir sıkıntı yaşarsanız çekinmeden gelebilirsiniz dedi ve bir çok markanın çinde üretim yaptırdığını söyledi. tavsiyem lastik alırken çok dikkatli olun üretim yerine bakın .

14. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Kesinlikle üretim yeri hakkında haklısınız.Kontrol etmekte fayda var.Lastikleriniz hayırlı olsun.Güle güle kullanın.

15. okemik

okemik Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    158
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ömer F. Kemik
    Araç Modeli:
    Peugeot 308 1.6 eHDI (T9)
    Kış lastiği olarak semperit speed grip 2 kullaniyorum. Geçen kış karda denedim bir sıkıntı görmedim. Sadece kuru zeminde frenlemede zayıf geldi bana. Islak zemin ve kar performansı iyi. üretim yeri almanya - continental tesisleri :) Yazlık kumholardan daha sessiz bir lastik :)

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

16. karaduman205

karaduman205 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    8
    Yaptık bir hata benim lastikler çin in hangi yöresinde üretildi acaba :)

ZTE-BLADE cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

17. metehan44

metehan44 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    RİO NATTY goodyear extreme 185 65r 15 aldım.Orjinalleri hankook onlara sert diyordum ama bunlar daha sert.Birde acayip uğultu yapıyor.Araba yumuşasın diye erken taktırdım ama dahada serleşti.Kış performansı iyi olur inşallah.

18. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Kış performansı mutlaka daha iyi olur.Ancak zaten kış lastikleri biraz sert ve sesli profil çizer zaten.

19. okemik

okemik Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    158
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ömer F. Kemik
    Araç Modeli:
    Peugeot 308 1.6 eHDI (T9)
    Hakan abi benim kış lastikleri kumholardan daha sessiz :thumbup1:

20. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Sen ne almıştın Ömer aracına?Marka neydi?

Bu Sayfayı Paylaş