Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Kış Ayında Düşük Lastik Basınç Göstergesi

'Rio Forum - Club' forumunda abisben tarafından 4 Ocak 2016 tarihinde açılan konu

1. abisben

abisben Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    6
    Gerçek Ad-Soyad:
    Abis Ben
    Araç Modeli:
    2015 Rio Comfort
    merhaba arkadaşlar,

Malum kış ayları, İstanbul'da yasıyorum geçtiğimiz hafta -7' dereceleri bile gördük geceleri. Arabam karlar altındaydı gecen karlar biraz eriyince market alışverişi icin 1 hafta sonra aracı yerinden çıkartmış oldum. Ama ilginçtir Düşük Lastik Basınç Göstergesi yandı. Genleşme olayı olduğunu düşünüyorum. Yoksa durduk yere lastiklerin basıncı neden duşsun ki?

Benim gibi bu çetin kıs şartlarında ayni sorunu yasayan var midir?

Ekli dosyalar:

2. Armyy

Armyy Sürücü

Alınan Beğeniler:
    66
    Gerçek Ad-Soyad:
    armağan baltacı
    Araç Modeli:
    kia rio 1.4 crdi fancy
    lastik havalarını kontrol etmenizde fayda var. hava koşulları sebebiyle lastik havalarınız inmiş olmalı. her yakıt alışta bakmak lazım. hava basarken kontağınız kapalı olsun. lastik havalarını 32 psi yaptıktan bir süre sonra ikaz lambası sönecektir.

3. albaysali

albaysali Sürücü

Alınan Beğeniler:
    11
    Gerçek Ad-Soyad:
    s.ali
    Araç Modeli:
    rio
    bendeki araçda garajda durmasına karsın dün lastik basınç düşük uyarısı verdi baktım lastiklerde sorun yok yinede ısı farkından genleşme daralma sebebiyle oldu sanırım ısınısın hava düzelir herhalde

4. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Hava sıcaklığının düşmesinden dolayı lastik basıncınız düşmüş.Ancak sıcak hava da olsa lastikler özellikle jant kenarlarından çok az da olsa hava kaçırır ve basınç düşer.Soğuk hava bu etkiyi hızlandırır.Başka bir sıkıntı yoktur bence.

Bu Sayfayı Paylaş