Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

kıa venga süspansiyonunu nasıl konforlu hale getire bilirim

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda pejo308 tarafından 3 Kasım 2011 tarihinde açılan konu

1. pejo308

pejo308 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2011 model venga 16crdi 128hp aracımın süspansiyonu bozuk veya parke yollarda aracı çok sarsıyor en ufak bi sette bile çok sert vuruyor bu sorunu çözen varmı lütfen yol tutuşu iyi olsun diye yapmışlar demeyin ilk kez arabaya binmiyoruz sorunu çözüme ulaştırcak cevaplar verirseniz tşk ederim

2. ERSİN

ERSİN Süper Moderatör Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    229
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ersin
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz W211
    Bu İşin İlk Kez Arabaya Binip Binmemesi İle Alakası Yok.. Sert Olması Madem Yol Tutuş İyi Olsun Diye Yapılmamış .. Bunu Servise Götürüp Çözdürmesini İsteyeceksiniz.. En Çözücü Cevap Budur

Ve Aracın Üstündeki Lastik Sertse Kalitesizse İsterse 403 Süspansiyonu Olsun Bir Fayda Etmez

3. pejo308

pejo308 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    servisede götürdüm ama ayni şekilde bu araclar ceed de dahil sert süspansiyon diyor çözüm bulmaya çalışmıyorki bende belki burda bu sorunu ugraşıp kendi çabalarıyla bu konuyu çözen varsa yardımcı olsun diye açtım

4. oguz

oguz Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    yol tutuşla sert süspansiyonun çok ilgisi var. önemli olan ne istediğini bilmek. daha yumuşak bir süspansiyon istiyorsanız basit olarak arabanın lastikleriyle şasesi arasındaki mesafeyi yükseltceksiniz. yumuşak uzun bir yay örneğin

5. ReNe

ReNe Super Moderator Super Moderator

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    BMW 116 D 1.5l 8 ileri Zf
    Veya jantınızın çapını küçültüp üzerine yumuşak hamurlu kaliteli yüksek yanaklı lastik takacağız konfor hissedilir şekilde artacak ama agresif sürüş stili tercih etmiyorsak ...

6. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Merhaba;
    Ya da araca uygun yumuşak süspansiyon seti monte ettirmeniz lazım.

7. kanki

kanki Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    18
    Gerçek Ad-Soyad:
    Muhammet KISA
    Araç Modeli:
    CEED
    Reneye katılıyorum jant ebadını düşürüp yüksek yanaklı yumuşak bir lastik taktığınızda sorun çözülür diye düşünüyorum.

8. kaan1

kaan1 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    2
    bende 2010 cereto sahibiyim . ben 17 alaşım jantları söküp 15 janta geçiş yaptım. fakat lastik değişimi kısmen işe yarıyor. asıl sorun süspansiyon sertliği. arkadaşımda opel meriva ya michelin in düşük hız serisi olan lastikleri aldı yani en yumuşağı diyebiriz. o da aynı şekilde kısmen aracı yumuşattı.ben asıl sorun yay sertliği olduğunu düşünüyordum fakat son araştırmalarım aracın amortisörlerin sert karekterli olduğu yönünde. bazı amortisörcülerin içindeki yağ oranalarını değiştirerek amortisörlerde yumuşatma veya sertleştirme yaptığını öğrendim. bu konuda ist. da nam amortisörü tavsiye ediyorlar.konuyu daha derin araştırıp oraya gitmeyi düşünüyorum.ancak 17 orjinal jantlarımı aracım daha yumuşak süspansiyona sahip olunca kullanmak istiyorum. bu konuda bende sevise şikayetimi ilettim --yapacak bir şey yok bunlar böyle--- cevabını veriyorlar . yani çözüm sunamıyorlar.ben birde ön denge çubuğunu iptal ettim . aracın ön 2 amartisörünü birbirden bağımsız hareket etmesi konfora önemli katkılar sağlıyor.yol tutuş anlamında bir sorun yok bana göre. bana göre diyorum. genellikle sakin kullanırım. yol ve hava şartları müsaitse aracı zorlarım.internette araştırırken başka markaların forumlarında da aynı sıkıntılara maruz kalan ve çözüm arayan araç sahiplerinin yazılarını okudum. sadece bu konudan dolayı aracını satmayı düşünen yeni astra,yeni passat(eski passattan konforsuz olduğu yazılıyor. ve pejo 207 ,308, .yani yalnız değiliz.:)

9. maminci

maminci Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    10
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mehmet Aminci
    Araç Modeli:
    Toyota corolla
    Lastik basınçlarınız normal mi? Basınçların fazlalığından dolayı ciddi süspansiyon sorunu yaşayanlar duymuştum da..

10. mustafa avcı

mustafa avcı Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    32
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mustafa Avcı
    Araç Modeli:
    Vw Golf
    ilk kez arabaya binmiyorsanız cevabınıda bilmelisiniz bizim bilgilerimize ihtiyacınız yok demekki...

11. pejo308

pejo308 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yorumlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim sorun bendende biraz kaynaklanıyor alcak sürüşlü arabadan sonra yüksek oturuşlu bi araca binince hızlı giderken virajlarda savrulcak hissi oluşuyor tamam savurmuyor ama insanı biraz tedirgin ediyor tabiki suspansiyonun sert oluşu yol tutuşuna etkisi büyük vengada bu böyle ama ceed lerde zaten alcak oturusundan dolayı bu hissi vermiyor daha rahat kullanılıyor

Bu Sayfayı Paylaş