auto motor dergisinin nisan sayısında ilginç bir test var. tamda murat bey ve akın beyin insignia testinden sonra. her iki arabanın da fiyatları yakın insignia 1,4t ve sportage 1,6 gdi her iki arabanında farklı segmentte olmasına rağmen kaliteli oldukları. sözün kısası yol tutuşta insignia nın oldukça iyi olduğu 1,4 lt turbo motorunda kasayı kolayca taşıdığı belirtilmiş . opel in ağırlığı 1503 kg, sportage nin ağırlığı ise 1427 kg olmasına rağmen test tüketimleri opelin 7,8 lt/100 km , sportagenin 8,3 lt/100 km olarak belirtilmiş. ortalama tüketimler lt olarak opelin 5,7 lt/100 km, kia nın 6,8 lt/100 km olmuş. insignia nın bu ağırlığa rağmen eğer ortalama tüketimi buysa bence çok iyi sizce bir yanlışlık olabilirmi?:confused1: ayrıca testi yapan arkadaş "insignia kullanmak insanı başarılı hissettiriyor" yazmış acaba aynı hissi rene ve akınxxx biraderlerde hissettimi ayrıca insignia benimde favori araçlarımdan bir tanesi:thumbup1:
Sponun sahibiyim, insigniayı da test ettim, herşeyden önce segmentler farklı olduğundan bu araçları alacak insanların beklentileri de çok farklı, -turbodan dolayı arada insignia lehine performans farkı var evet ama spo da asla zayıf bir araç değil, -sponun içi çok geniş, insignianın özellikle arkası çok dar, bunaltıcı, -sponun yüksekte oluşu sürüş keyfini katlıyo. -insignia ne yakıyo bilmiyorum ama spo testteki ort yakıyo, verilen değerler doğru olabilir. Dikkatimi çekenlerden birisi de yalıtım, spo daha sessizdi.
Ali bey biz gazı kökleye kökleye kullandık 10 litre civarı yaktı yani 7.8litre araba yakabilir hoş ne kadar keyif verir bilemiyorum ama imkansız rakam değil uzun yolda ne kadar tüketeceği konusunda tahminim yok maalesef yani ortalama 5.7 litre bence uzun yolda bile zor elde edilebilir . insignia kullanmak insanı başarılı yaparmı tam bilemedim ama insigni'nın başarılı olduğunu hissettik Kullanımı konforlu ve 1.4 turbo paranın hakkını bence veriyor gönül isterki benzin fiyatları böyle olmasa Mehmet bey bizde iki aracı kullandık , öncelikle insignia nın arka kısmı konforlu ve diz mesafesi de sportage gibi bir ikincisi insignia sportage dan kesinlikle daha sessiz ilerliyor özellikle çuurlarda tümseklerde amortisör sesi daha az içeri giriyor Bizce diyelim
Demekki dergilere kızmamak gerek, test sonuçları çok göreceli, test ettiğimizde biz de 3 kişiyidik, sonuç fikirlerimiz de benzerdi, bilemiyorum lastik yanak vb farkı mı acaba? İnsignianın arkası dar değil mi, spor tasarıma feda etmişler genişliği
Insignia nın amortisörleri daha yumuşaktı birde Sportage ın panaromik tavanı yüzünden başımızla tavan arası mesafe az oluyor , insignida normal tavan ve ufak sunroof vardı . Aslında dergiler ara ara testlerinde iç mekan boyutlarınıda veriyorlar ama böyle biz karşılaştırma için konuştuğumuzda hemen erişemiyorum nereden bulabiliriz acaba teknik ölçüleri ben o yüzden cümlenin sonuna bizce dedim bu işte hissiyatta önemli olabilir
Basarili hissettirmek nedir onu anlayamadim Tasarimcisi degilim ureticisi degilim Ama su kesin ki... Sinif atlamis hissettiriyor.. Malzeme kalitesi super.. İnsani mutlu eden bir araba Sosyal sinif degil Arac sinifi Ayrica hangisi sorusunun cevabi İnsignia Bu spo kotu demek degil Ama namussuz insignia cok yakisikli Ve uzerinde oynamaya da cok musait...