Merhaba arkadaşlar. Aracım 2015 Sportage Premium. Araç kullandığımda şehir içi hep eco mod açık olarak kullanıyorum. Biraz seride kullanıyorum ama yakıtta az yaksın diyorum. Performans sanki düşük yakıtı fazla yakıyor gibi geldi. Daha sonra eco mod kapalı kullandım ve yakıtın düştüğünü, daha seri olduğunu gördüm. Acaba bana mı öyle geldi. Hiç deneyen oldu mu??
aracınız hayırlı olsun, eco modda aracın gaz tepkisi düşer dip gaz yapsanız bile çok geç algılayıp tepki verir araç, tabiri caizse eko modda araç ölü eşşek gibi oluyor , emekli modunda sürücü deilseniz eco modda kullanmanızı onermem, normal modda kullanın, tabi sürekli dip gaz deil, ayagınıza hakim olarak normal modda kullanırsanız araçdan keyif alırsınız, eco mod bayıyor aracdan keyıf almıyor ınsan, yakıt olarak ecoya alıp bassanızda , normal modda kullansanızda pek bişe değişmez, eco moda almadanda eco olarak kullanabilirsiniz aracınızı .
Eco mod genelde şehirler arası yolculuklarda işe yarıyor.Şehir içi evet daha fazla yakıt yakabilirsiniz.
Eco mod ; gaz tepkisi yavaş, vites degisikliklerini daha dusuk devirlerde yapan bir mod. Yakıt olayında bence diğer modlardan biraz daha az yaktırır gibime geliyor. Ama performans dusuktur.
bende aynı model aracı eco modda kullanıyorum fakat ortalama hız 11 km/h ortalama 16,4 gösteriyor, buna rağmen ağır tepkimesinden rahatsızlık duymuyorum(gaza basarken içim acıyor ) soran olursa istanbulda mecidiyeköy tarafağinde yaşıyor dersiniz (geber ulaaan)
Eco mod günümüz araçlarında, 6 - 7. Vitesler gibi uzun yollarda sabit hızlarda adı üzerinde ekonomi amacıyla geliştirilmiş programlar diye düşünüyorum. Şehir trafiğinde bu modda kim araç kullandı ise yakıt artışından şikayetçi oluyor.