kia sahipleri hepinize merhaba, hyundai forumunda üye hyundai kullanıcısıyım. babamıza aldığımız 2013 kia soul ile artık hem de kia'cıyım. istanbulda yaşıyorum vemesleğim mühendislik. kialar hakkında çok yardıma ihtiyacım olacak. belkide ben de sizlere yardımcı olabilirim.
Hoşgeldiniz ve aracınız hayırlı olsun. Ben de geçen haftasonu Soul'e geçtim Soul kullanıcısı az gibi forumda. Forumu canlandırmamız lazım
Serdar arabaya bayildim. Altindaki sanziman da harika calisiyor cok iyi uyum olmus. Ancak yakit tuketimi simdilik beni korkutuyor. Su an 12.5 lt/ 100 km olarak gösteriyor. Gerci daha aktif olarak kullanmaya baslayamadik. Bakimda yapilacak. Onumuzdeki haftalarda netlesir istanbul trafiginde. Bu arada bu aracta tpms varmi yokmu anlayamadim. Gostergelerde de isiklarina baknayi unutuyorum hep. Esp oldugu icin olmasi gerekiyor diye dusunuyorum. Hafta sonu yedek anahtarini yaptıracağım. Aksam ufak bir tanıtım turlamasi yaptik pedere bir kasisi son anda gordum. Alet 5. Viteste 70 km de falandi. Sanzimani deniyordum. Frene basmamla yapismasi bir oldu. 50 bin km yapmis yazlik lastiklerle hemde islak zeminde sov yapti resmen makina. Sanirim 18 jant olmasinin faydasi. SM-A510F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
2013 ile 2016'nın şanzımanı farklı ama ben de 7 ileri DCT şanzımanı sevdim. Tepkilerini yerinde ve yeterli buluyorum. Gaza basışına göre ayar veriyor. Gaz pedalını ne kadar yapıştırırsan, vitesi de ona göre zamanında düşürüp devri yükselterek arabayı şahlandırıyor. Hoşuma gitti valla TPMS'den kastın bildiğimiz basınç sensör sistemi ise %99 vardır. 2016'da var yazıyor broşüründe. Bu arada bir sürü ek özellik koyup yağmur sensörüne yer vermemeleri tuhaf geldi bana. Ayrıca broşürde olup da araçta olmayan iki şey: 1) Ön koltuk arkasında cepLER(!) demiş, sadece ön yolcu koltuğu arkasında var. Şoför koltuğunun arkasında bir şey yok. İnternetten araştırdığım kadarıyla sanırım yurtdışında da öyle. Ne mantık anlamadım. 2) Bagaj gizleme perdesi.. Eğer bundan kastı serviste fahiş fiyata (450 TL civarına) satıldığı söylenen bagaj alt kısmındaki bölmeyi kapatmaya yarayan plastik ara perse ise, bu yok. Eğer bundan kastı arka koltuklarla bagajın arasında yukarda olan ve ortasından katlanabilen perde ise, o var. Ama ismine bakarsak (bagaj GİZLEME perdesi) ilk bahsettiğim perde olması lazım ki onu ayrı olarak satıyorlarmış anlaşılan. Broşürde standart gibi yazmış. Ek olarak yurtdışında olup da burada olmayan, ön park sensörleri de eklenseydi gayet güzel olurdu diye düşünüyorum. Acaba sadece 4 adet sensör alınıp da araçtaki mevcut park sensör sistemine ilave edilebilir mi ki sonra serviste?
Kia'nın en sevdiğim yönü, tüm donanım paketlerinde güvenlik donanımlarını standart olarak full koyuyor. Mesela baz paketinde 2 hava yastığı olup da full paketinde 7 hava yastığı diye bir durum yok. Hepsinde aynı. Rio'da öyleydi. Soul'de tek donanım paketi seçeneği sunuyor olsa da, güvenlik donanımlarından kısmamışlar. Bu çok güzel bir şey. Çoğu markada donanım paketlerinde güvenlik donanımları hep farklı oluyor. Hatta bazı güvenlik donanımları için ekstra para bile ödemek gerekebiliyor