Arkadaşlar 2005 sorentomun kadranın daki aydınlatma çok kötü nerdeyse hiç göremiyorum ampülleri değiştirdim ama bi fark olmadı. Arabayı yeni aldım ışık arttırmaa ayarı filan varmıdır ne yapmak gerekir.
Birkaç yerde aydınlatmanın SMD LED'ler ile yapıldığını okumuştum. Değiştirdiğiniz ampuller muhtemelen ikaz ışıklarının olabilir. Benim aracımda da hepsi düzgün yanıyor ama bazen kafasına göre hararet ve mazot göstergesi tamamen karanlığa gömülüyor. Sıcak havada aracı güneş altında bırakırsam bazen kendine geliyor ) muhtemelen çatlayan bir lehim veya bağlantı var..
Bu haftasonu gösterge panelini söktüm. Normal standart ampuller karşıladı beni bir tanesi patlak idi ancak pazar günü olduğundan açık yer bulamadım. Bende tabloda kullanılmayan "SNOW" yazan yerdeki ampulü söküp yanmayan yer ile değiştirdim. Lakin aklıma takıldı araçlarımızda kar modu var mı? Bu SNOW ışığı neye göre yanıyor?
Gösterge paneli aydınlatması sıkıntısı bende de var. Ehil bir oto elektrikçi bulup baktıramadım. Arabaya iki hoparlör bağlayan oto elektrikçiyim demekten imtina etmiyor; maalesef. Hakan Abi(Heh) olmasa açılmayan sağ cam için çıkma mekanizma aldıracaktı; bir tanesi. Silikon spreyle eskisi gibi çalışmaya başladı cam. Yurtdışından gösterge panelinin orijinaline baktırıyorum. Son kertede sıfırını alıp taktıracağım, gibi görünüyor. Şu sıralar model yükseltmek biraz cesaret işi. Kocaoğlanı elden geçirmek daha uygun geliyor ekonomik olarak. Sürprizi yok en azından.
Gösterge panelinin sıfırına neden ihtiyacınız oldu ki? Ciddi bir maliyet. İstanbul'a yolunuz düşerse ben bile yardımcı olurum size. Aslında paneli de sökmek çok basit ama biraz el yatkınlığı istiyor tabii.
İc aydinlatma siddetini ayarlayan potansda sorun varsa ampul degisseniz bile gostergeler sonuk kalabiliyor. MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
El yatkınlığı olmayınca Çağatay Bey, eskiyeni at yeni tak mantığı çalışıyor haliyle. Diyorum ya o yüzden çok imreniyorum yazdıklarınıza, yaptıklarınıza. Son far partlatma denememden sonra kesinlikle bir daha bu tarz heveslere kapılmamaya karar verdim. En yakın zamanda iki adet far alacağım. O kadar kötü yaptım yani. Olmayınca olmuyor işte. Serdar Bey'in dediği potans arızası ise de tamir imkanı var mı? Yoksa ben araştırmalarıma devam mı edeyim? Selamlar.
Benim aracım 2005 model ve sözkonusu potans bende yok sizin aracınızda varsa onu da test etmenin yöntemi var. Ancak yaşına ve yılına bağlı olarak ampul patlamasa bile oturduğu soket ayakları gevşediği için ampulün yanmadığı oluyor. İstanbul'a düşürün bence siz yolunuzu Madem Yalova'dasınız. Eğer daha ciddi bir probleminiz yoksa gerçekten çok daha ucuza çözmüş olursunuz problemlerinizi.
Arkadaslar merhaba konuyu acan olarak gostergeyle ilgili baska bir sorunum var. Malum bu konuda gosterge isigi sorunum vardi ampulleri degistirerek sorunu cozdum. Fakat tam Turkiyeye izine gidecegim sirada hararet gostergesinin calismadigini ve benzin gostergesinin kontagi kapatsamda hep ayni yerde kaldigini fark ettim. Hararet musuru ikitane yenisiyle degistirildi denendi duzelme olmadi. Haliyle gosterge panelinin ariza yaptigini dusunuyorum bu islerden anlayan bir tamircide bu yonde yanit verdi. Malum almanyadayim sorentonun benzinlisi buradada dizelden az ikinci el cikma gosterge cok var fiyatida 30-40 avro lakin benzinli gostergeyi henuz bulamadim. Bunu nasil giderebilirim yada dizelinkini alip taksam olurmu lutfen yardim bekliyorum sizlerden.