Merhabalar arkadaşiar beyaz riomda plastik ön tamponda süretmeden dolayı 5 cm boya kalkması oluştu.Serviste rütuş yaptıran oldumu acaba.Orijinali gibi oluyormu ve nasıl yapılıyor.Dışardan boya alıp renk tonunu tutturamama ihtimaline karşılık serviste yaptırmayı düşünüyorum. ..yaptıran olduysa tecrübelerini paylaşırsa sevinirim...
Sanırım Türkiyede orjinal marka kutu boyayı bulamazsınız özel olarak formülüne göre yapıyorlar oda orjinal kutu gibi olmaz. Servis üretim yerinden temin ediyorsa 100 gram alın kendiniz uygulayın. Aracını tamamen boyatmak isteyen arkadaşlarda boyayı muhakkak kutu boya olarak tercih etsinler yapma boyayı sonradan tutturmak zor iş.
Boya tonunu tutturamama durumunu anlayamıyorum ben. Zamanında 92 model civic te çok boya işlemim oldu ve sanayideki ustam hiç fark olmadan boya işlemini gerçekleştirdi. Bence bu işi iyi bilen anlayan kişilerle muhattap olmak lazım.
Boya hazırlanırken gördünüz mü bilmiyorum da boya hazırlanırken boyanın durumuna göre (sedefli olup olmaması, metalik olup olmaması gibi) birden fazla boyayı bilgisayar ortamında gramaj usulü damlatarak boya hazırlanıyor. Zannetmeyin ki servis kendi fabrikadan alıyor. Servisler dahil sanayide boyacıdan boya hazırlatıp, serviste boyuyor. Kendimin şahit olduğu bir durum bu. Zaten aksi de mümkün değil. Rötüş boyası hazırlarken de size en ufak boyut olan 100 gr boya hazırlayacaklar. İçine birkaç çeşit boya katıp boya kutusunu teslim edecekler. Akabinde ince uçlu fırça ile kendiniz yapın. Servisin de yapacağı olay bu zaten.
Hepsiburadacomda gördüm. Kia rio kar beyazı UD kodlu rütuş boyası. Boyası Zimparası cilası set halinde...Kendim yapsam dahamı iyi olur acaba diye düşünüyorum.Ama dediğim gibi orjinale yakın olmasını istiyorum...