Merhabalar , lastik ebatları hakkında pek bılgım yok ve sızın goruslerınıze basvurmak ıstedım ,benim 2012 model kia rio aracım var, şu an üzerinde fabrıka cıkısı olan 195 55 16 lastikleri var , ancak kış lastigi almam gerekıyor, sımdı benım sızlere sorum Diger aracımız kia ceed de 195 65 15 var sanıyorum onların fıyatı daha uygun oluyor, lastikci birbirine uyar demıstı bana ancak, goruntu , yakıt tuketımı ve performans olarak ne gıbı bır degısıklık olur , bılen yada daha once kullanan bır arkadas varsa 2 olcu hakkındakı farkı bana yazabılırmı . Simdiden tesekkur ederim .
Merhabalar , Ceed de kullanılan lastik rio daki lastiğe göre çap olarak yüzde 2.1 oranında daha büyük , ceed jantını rio ya takarken bijon aralık ölçüsüne de dikkat etmek lazım uymayabilir de . Bu arada yüzde 3 lük değişikliğe onay verselerde rioların çamurluk lastik arası mesafesi azdır sürtme falan belki yapabilir yüklüyken . Lastik büyüdüğü için çekişiniz biraz azalır , hızlanma değeriniz de azalır , yakıt tüketimi konusunda bir karar vermek güç .