Arkadaşlar Merhaba; Kia rio'yu 10 gün kadar önce aldım. Araçtan çok memnunum. İki şey sormak isitiyorum. İşlerimin yoğunluğundan dolayı aracı pek inceleyemedim. Merak ettiğim şeylerden biri aracın bildiğim kadarıyla periyodik bakımları her 15000km de bir. 15000'den önce bakım için servisin şart koyduğu birşey var mı? bazı markalar 7500'de yağ değişimi sunuyorlar mesala. böyle birşey var mı? Bir diğeride bu yokuştan kalkış sistemi ne zaman devreye giriyor? illaki belirli bir eğim olmak zorunda mı? eğer belirli bir eğim olmak zorundaysa ne kadar olmak zorunda? Cevapler için şimdiden teşekürler
Aracınız hayırlı olsun. Bende 1 ay kadar önce yeni Rio aldım. Servis bana 7500 km de bakım için gelmenizi tavsiye ederiz dedi. Neden diye sorduğumda Türkiye şartlarında yeni araç için bunu tavsiye ediyoruz dediler. Malum yeni motor rodaj falan derken 7500 km de filtre temizliği yağ değişimi falan fena olmaz diye düşünüyorum bende. Evet bir eğim sensörü mevcut ve belli eğim olmadan devreye girmez yokuş destek sistemi. Tam olarak eğim miktarını bilmiyorum ama çok çok az eğim olmadıkça sorun yok.
benim şahsi düşüncem, ya arayı bulun 10 000 km gibi ya da 15000 de bir gidin ama mutlaka en az 3 hava filtresi değiştirin. hava filtesi 15 TL ama 2500 kmden sonra dolan filtreyle yola devam etmek size çok daha fazla yakıt yaktıracaktır diye düşünüyorum.
bakım süre ve periyotlarını bölgesel ayarlamışlar.servisin tavsiyesini dinleyin 7500 de gidin 15000 de de gidin bu iki bakımdada aynı işlemler yapılacak ve fiyat aynı olacaktır.Fazla bakımın zararı olmaz ufak eğimlerde devreye girmiyor yokuş kalkış sistemi ama bende bilmiyorum eğim derecesini
evet zararı olmuyor ama 300 lira. türkiye de servislerin gereksiz birçok işlemi yaptığı ortada. Kia fabrikası ile servisler çelişiyor. fabrikanın verilerine baktığımızda birçok şeyi direk değiştir bile demiyor. gözlemle ihtiyaç olursa şikayet varsa değiştir deniliyor. buna en güzel örnek triger kayışıdır. yurtdışında hiç değiştirilmez ancak bir sorun gözlemlenirse değiştirilir. geçende baktım adamın biri 30 bin km önce değiştirdiği triger kayışının değiştiriyor. hayırdır abi dedim adamın dediği şu oldu, araba yaşlandıkça 30 bin km de bir değiştirmek gerekiyormuş. ne denilir ki türkiyedeki servislere hayırlı işler bol kazançlar..
açıkçası bana bayiden böyle bişey söylenmedi. Ancak 7500 de motor yap değişimi yakıt tüketimi açısından çok faydalı olabilir. Hava filtresi değiştirmek yerine performans hava filtreleri tercih edilebilir çok ses çıkarmayanlarından, sürekli değiştirmek yerine temizliğinin yapılması yetecektir. Ben henüz taktırmadım ama düşünüyorum, hava filtresi konusunda bilgisi olan varsa yorumlarını alalım.Tüketime çekişe bir etkisi varmı? Onun dışında yokuş kalkış sistemi arkadaşların söylediği gibi ayağınızı frenden çekerçekmez arabanın kayacağı eğimlerde devreye giriyor, ve bence çok faydalı, ilk başta biraz garipseyeilirsiniz ama sonradan acayip rahatlık veriyor. syg...
7500 bakımı 200 lira civarı tutuyor ve yağ, yağ filtresi mazot filtresi değişiyor, aynı işlem 15 bin bakımındada yapılıyor. yokuş kalkış sistemi aracın geriye kaçacağı her durumda devreye giriyor, devreye girmesi için araç viteste olmak durumunda, eğer yokuşta aracı boşa aldıysanız sistem devreye girmiyor, bir güzel yanıda yokuşta geri viteste olsada destek vermesi.
Mazot filtresi 30.000 km de bir değişiyor. 7500 de değişenler motor yağı, yağ filtresi, hava filtresi ve polen filtresidir. Diğer taraftan bence bakımların amacı, çekişi yükseltmek, yakıt tüketimi azaltmak değil, olmadık yerlerde yolda kalıp çekici çağırmak zorunda kalmamak olmalı.
ben arabayı aldığımda bayi bana 15.000 km de bir bakıma getirin dedi. 7,500 km çok düşük geldi açıkçası
Evet benim bayi de aynı bilgiyi verdi ama bu km sınırı ilahi kanun değil tabi duruma ve şartlara göre 15000 öncesi de götürülebilir.
sürekli 7500 de bir getirin demiyorlar zaten ilk bakımınızı 7500 de yaptırırsanız hem bir kontrol ederiz hemde rodaj sonrası yağ değişimi vs ihtiyaç varsa yaparız diyorlar.garanti için 15000 de bir götürmek yeterli tabiki.gerisi size kalmış