Arkadaşlar merhaba lar yeni üyenizim 2 yıldır Kia kullanıcısı olduşum halde aranıza yeni katıldım. Benim bu konuyu açma sebebim çok severek ve isteyerek aldığım Kia Rio aracındaki birçok eksiler. 2017 ocakta Antalya günlas tan aldığım aracımla hikayelerim şöyle. Daha aracı yeni aldığımda arka bagaj kapağının içinden gelerek başlayan trim sesi beni bu araçta trim uzmanı yaptı zamanla. İstanbul da yaşıyorum ve bu aracı kendi işimde kombi servisinde kullnıyorum. Haliyle günde 150 200 km civarı yol yapıyorum. Aracla İstanbul'a gelirken ilk tepkim ya bu araç çokmu yol sesi alıyor ve yağmurlu havalarda çok su sesi alıyor özellikle sağ taraf dedim. İlk bakımda alt kısımlara izalasyon yaptırdım. tekkar kartal servisinde. Sonra aracın e5 yolunda özellikle hafif yolların eğimli olduğu yerlerde şeritten hemen kaçması rahatsız etti. Üzerinde gelen Continental. Lastikleri daha 13 bin km de Goodyear F1 asimetrik 3 205 50 17 ile değiştirdim ve o sorun ortadan kalktı. Daha sonra aracın bana gerçekkonforsuz geldiğini düşündüm her çukuru hissediyorsunuz salınım çok diye gittim 4 amortisör üde değiştirdim fakat bir randıman alamadım sonra HR marka 3cm spor yay alıp amortisör sertleştirme yaptım oda benim için bir fiyasko oldu yayları isteyen olursa yardımcı olabilirim. neyse en son 17 jantları söküp 15 teneke aldım araç biraz rahatladı ama inanın bir Dacia nın bile amortisör rahatlığını yakalayamıyorsunuz çünkü salınım fazla. Sonra araca remaps Maslak ta yazılım işlemi yaptırdım oda çok tatminkar olmadı. Tamam görselden güzel araç ama aslında verilen fiyatları haketmeyen araç hele kol dayaması kokumu geriye atmaktan omuzum yamuldu sert plastik kalitesi zaten çok kötü çukurlarda ki trim sesler cabası. En çok kızdığım cee'd e bu kadar değer veren firma iç hacim gösteriş özellik olarak bu kadar iyi olan b segmenti aracına bitaz daha özen göstermemiş oda cabası.. teşekkürler
Merhaba, bende 4 yıldır Rio Natty modelini kullanmaktayım. Araç orijinal, cam filmi uygulaması dışında hiç bir şey yaptırmadım. En rahatsız olduğum şey aracın yol seçmesi, kötü yolda ciddi anlamda içeriye ses alıyor, dediğiniz gibi yağmurlu havalarda da çamurluktan su ve küçük taş sesleri olduğu gibi içeride. Araba çok sert iç mekanda da sert plastik kullanıldığı için trim sesleri bozuk zeminden geçerken gelmekte. B segment bir araç için bunlar beklediğim sorunlardı ama yakıt konusunda oldukça iyi olduğu için aracımı seviyorum.