Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

KIA Rio 2012 Yolda Gezinme Problemi

'Rio Forum - Club' forumunda korhan39 tarafından 18 Şubat 2016 tarihinde açılan konu

1. korhan39

korhan39 Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mert Korhan
    Araç Modeli:
    Kia Rio 2012 Natty
    Arkadaşlar selam. Aracın yolda gezmesi rotla alakalıdır diye bir söylem var biliyorsunuz ki. Benim aracımda da yolda gezme var hakimiyeti beni yoruyor rot ayarı yaptırmayı düşünüyorum fakat araç aynı zamanda yoldaki bütün hız kesicileri direksiyona veriyor. Neyin üstünden geçersem tamamıyla hissedebiliyorum. Direksiyon çok fazla tepki veriyor. Buda rotla mı alakalıdır. Yoksa direksiyon kutusu yada hidrolik vb. Gibi problemler olabilir mi?

Şimdiden ilginiz için teşekkürler.

Sent from my iPhone using Tapatalk

2. AŞKINRANCE

AŞKINRANCE Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    500
    Gerçek Ad-Soyad:
    AŞKIN Bey
    Araç Modeli:
    RANGE ROVER 3.0 TD6 VOGUE
    Merhaba
    Öncelikle iyi bir rot balanscıya gidin , kontrol etsinler eğer parça değişimi gerekliyse rot balanscıdan parça değişimine gerek olup olmadığını sorun, rot-rotil-rot başları yolda gezinmeye sebebiyet verir. Bozuk parça varsa değiştirin daha sonra yeniden rot balanscıya gidip ayar yaptırın.
    aracınız 2012 model , bu modelde direksiyon kutusunda boşluk olması zor bir ihtimal.
    Ayrıca ağır tonajlı araçların asfalt üzerinde bıraktığı kanalda giderken özelikle daha geniş tabanlı lastikle kullanıyorsanız geçici olarak her araçta olduğu gibi sizin aracınızdada bu sorun olabilir normaldir.

efdal, tunademir45 ve heh bunu beğendi.
  3. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    +1

4. korhan39

korhan39 Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mert Korhan
    Araç Modeli:
    Kia Rio 2012 Natty
    Arkadaşlar ilginiz için teşekkür ederim.

Sent from my iPhone using Tapatalk

5. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Konu başlığı daha sonra arayanların kolay bulması ve konu içeriğini özetlemesi maksadı ile değiştirilmiştir.

RioTuzla bunu beğendi.
  6. D3hs3tt

D3hs3tt Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    242
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ethem Kösem
    Araç Modeli:
    Rio
    Benim araçtadada yolda hakimiyet sorunu başlamıştı 2013 rio çekme de yapıyordu sağa doğru bende iyi bi rot balansçıya gittim ve sorunun kumho kh17 solus kaynaklı olduğunu ögrrendim lastik bozulmuş ter kırmış dediler 4 tane michelin pramisy 3 aldım sorun kalmadı geçmiş olsun..

7. cartaca

cartaca Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    25
    Gerçek Ad-Soyad:
    aslan yıldırım
    Araç Modeli:
    rio
    Aynı problemi bende yaşıyorum ön tekerlerden birisi kasise düşüp çıktıktan sonra araçta savrulma benzeri bir sallantı oluyor aracın kendini toplamasının 1-2 saniye sürdüğünü hissediyorsunuz. Virajlarda tekerlerden birisi çukura düştüğünde ise çok daha tehlikeli bir durum oluşturuyor.

Aynı zamanda direksiyonun sol alt kısmından metalin metale temasıyla bir şıkıtırtı tıkırtı benzeri bir ses duyuyorum çok rahatsız edici bir ses nerdeyse araçtan vazgeçeceğim, bu sesin eps denilen elektrikli direksiyon motorundan(esp değildir) kaynaklandığını hyundai ve kialarda yaygın bir problem olduğunu garanti kapsamında önce birtakım yağlama vb. işlemlerde sesin kesildiğini ancak servisin mecbur kaldığı durumlarda eps denilen pahalı kısmı garanti kapsamında değiştirdiğini öğrendim. Yine hyundai larında eps denilen bu kısımdaki hatadan dolayı yolda gezinme yaptığını değişim sonrasında problemin düzeldiğini öğrendim.

Bilindiği gibi hyundai ve kia ların birçok parçası birebir aynı olup sorunun bu parçadan kaynaklandığını düşünüyorum ancak hyundailer daha yaygın olduğu için bu problem hyundai platformlarında dile getirilmiş, eminimki aynı sorunu yaşayan birçok kişi bulunmakta ya henüz tam farketmemiş yada bu tür forumlarla ilgisi bulunmadığı için sorun dile getirilmemeiş durumda. Benim bulunduğum şehirde yetkili servis olmadığı için henüz bir işlem yaptıramadım. Sizin yaşadığınız soruna bir çözüm üretebildiyseniz paylaşırsanız ilerde aynı sorunla karşılaşacak arkadaşlarada yardımcı olmuş yol göstermiş olursunuz.

Rio35 bunu beğendi.
  8. Rio35

Rio35 Moderator Moderator

Alınan Beğeniler:
    220
    Gerçek Ad-Soyad:
    İbrahim K.
    Araç Modeli:
    Rio Sedan 2012
    Benim rioda da vardı yolda gezinme rot ayarından falan kaynaklanmıyordu. EPS serviste oynandı şuan düzeldi gibi ama malesef rio sınıfındaki rakiplerine göre kalitesi düşük ve böyle sorunlar oluyor.

Bu Sayfayı Paylaş