Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var servise gitmeden size bi sorayım dedim. 2014 model kia picanto aracım var sorun ise benzin aldıktan sonra benzin ibresi yavaş yavaş yükseliyor ikincisi de yol bilgisayarında kalan benzin kmsi almadan evvelki değerde kalıyor. ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim.. saygılar
Onu anlayamadım kendi riomdan yola çıkarak cevaplar veriyorum motorlar aynı sanırım 1.25. Bende benzin aldığımda önce eski konumuna geliyor sonrada fazla yavaş olmamak üzere gerekli seviyeye çıkıyor. Bunun hakkında bilgim yok merak da etmedim açıkçası.
İbrenin yavaş yavaş yükselmesi sorun değil.Bilgi ekranında değişiklik bazen km olarak olmuyor.Ama mesela yakıttan önce aynı kullanım parametreleri ile kullandığınızda düştüğünden daha yavaş düşer.Çabuk kalibrasyon için gösterge panelinin sigortasını çekmeniz gerekir.
iyi akşamlar öncelikle. x marka başka bir araçta başıma gelen nacizane olayı anlatayım belki bir faydası olur, belkide hiç alakası yoktur. kontak aracın üzerinde takılı iken 2-3 sefer yakıt aldım ve ne ibrede nede yol bilgisayarında herhangi bir değişiklik olmadı. belki böyle bir sıkıntı olabilir, siz yakıt alırken kontak anahtarı aracın üzerinde takılımı duruyor?
takılı olsun olmasın. 2007 picantoda da aynı sorun var. bazen kontağı çevirdiğim gibi yükseliyor bazende 1 saat içinde. çok dert etmiyorum...