Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Kaza sonrası kaybolan plaka yerine yeni plaka çıkarılması hakkında yardım ve fikir

'Kasko, Sigorta, Devir İşlemleri' forumunda ilbey666 tarafından 19 Haziran 2013 tarihinde açılan konu

1. ilbey666

ilbey666 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    13
    Herkese selamlar 8 Haziran gecesi başıma gelen bir kaza sonucu aracım önden bariyerlere vurup sürüklendi. Polis-yaralılarım-acemilik ekseninde o an ön plakamın akıbetini düşünmedim. Arabamı Eresinler servise bırakırken farkettim ön plaka olmadığını. Kaza yaptığım yere baktığımda orada da göremedim.

Bu olayların ardından ne yapmam gerekir? Trafik şubeye gitmem şart mı? Sahibinden.com gibi sitelerde bolca APP ve normal plaka mevcut. Mühürlü-mühürsüz olmak üzere iki çeşitler. Artık sanırım plakalara Şoförler Cemiyeti mühür vuruyormuş hazır mühürlü plakalar da mevcut.

Bu plakalardan alsam sorun olur mu ? Mesela böyle ilanlar mevcut : http://www.sahibinden.com/ilan/yede...iktas-baski-app-plaka-yapilir-124899253/detay

Başından geçen, tecrübesi olan üyelerimiz elinden geldiğince fikirlerini paylaşırsa çok sevinirim..

2. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Büyük geçmiş olsun.İnşallah kendinizde ve ya yakınlarınızda sağlık problemi yoktur.Bana sorarsanız resmi plaka almanızda fayda var.Kaza raporunuz mevcutsa onunla dilekçe yazarak trafikten tekrar kayıp plaka çıkartın.Diğer hallerde olmaz olmaz ama muayene ve trafik çevirmeleri dahil;orjinal plaka gösterilemediğinde sıkıntı çıkabilir.App plakaları yaptıran arkadaşları polis çevirdiğinde gerçek plakalar yanlarında ise sorun çıkarmıyorlar.Ancak orjinal gösterilemezse aracı bağlama hakları dahil var.Bence riske girmemek lazım.
    Eğer vaktiniz yoksa trafik takibi yapanlar da sizin adınıza işlemleri yürütebilir.

Tekrar geçmiş olsun.

3. GRAFTT

GRAFTT Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Geçmiş olsun.

Evet artık plakalara sadece cemiyet mühürü vuruluyor. Yeni plaka çıkarmak hem zaman hemde maddi yönden biraz külfetlidir.

İsterseniz mühürlü App plakada alıp takabilirsiniz, mühürsüz plakalarda orjinalindan çok farklı olanlar göze çok batıyor. Fransız, kesikli vb olanlar. Ama normal ince app olanlar pek göze batmaz onlardanda alabilirsiniz.

Tekrar geçmiş olsun.

4. ilbey666

ilbey666 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    13
    İnce sade yazılı ve cemiyet mühürlü APP plakalarda herhangi bir çevirme-muayene sorunu ile karşılaşmam o zaman doğru mu anladım hocam ?

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Trafikteki masraf nedir acaba bilginiz var mıdır ? Mühürlü APP plaka takıp arkadaki sağlam orjinal plakamla birlikte pek bir sorun çıkmaz o halde.

5. silverhawk07

silverhawk07 Servis-Satış Yetkilisi Servis-Satış Yetkilisi

Alınan Beğeniler:
    1.106
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mustafa
    Araç Modeli:
    RIO 1.5 CRDI 2009 COMF.
    ne olur olmaz gazeteye zayi ilanı vermenizde fayda var. resmi tutanağınızı tutturun. olmadık bir yere sizin plakanızı bırakmasınlar

6. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Rica ederim.Ben de teşekkür ederim.Ancak trafikteki masrafı ne kadar tutar onu bilmiyorum açıkçası.Mühürlü App plaka hakkında çok bir bilgim yok ancak mühür yetkisi olan Şoförler cemiyeti hariç yapılan mühürler resmi olmayacağından yine de risk taşıdığını düşünüyorum ben açıkçası.Ancak Orjinal arka plakanız yanınızda iken App plaka ile dolaştığınızda sorun çıkmayabilir.Sorulduğunda gösterilir.Herhalde 2 orjinal plakanın da gösterilmesi istenmez.

7. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    geçmiş olsun...
    muhakak tutanak tutturun konuyla ilgili. saklarsınız

8. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Fikrinize katılıyorum.Zayi tutanağı ve ilan bence de gerekli;)

9. ilbey666

ilbey666 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    13
    Kaza tutanağımız var elimizde o halde yarın ilk işim ilçemdeki trafik şubeden bilgi almak olacak. Çok sağolun

İlginiz için çok teşekkür ederim hocam. Yarın trafik şubedeb bilgiyi alır, foruma da bilgi olsun diye yazarım :)

10. Mahir

Mahir Moderator Moderator

Alınan Beğeniler:
    3.737
    Gerçek Ad-Soyad:
    mahir
    Araç Modeli:
    .
    Geçmiş olsun allah daha beterinden korusun plaka konusunda arkadaşların fikirlerine katılıyorum

11. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Rica ederim.Eğer paylaşırsanız mutlu oluruz.Tekrar geçmiş olsun.Allah beterinden korusun.İnşallah kısa sürede aracınızda onarımdan çıkar ve daha güzel ve mutlu paylaşımlarda bulunuruz sizinle.;)

12. raif1983

raif1983 Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    11
    çok geçmiş olsun :)

13. ilbey666

ilbey666 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    13
    Arkadaşlar forum adına dilim döndüğünce bilgilendirme yapayım. Şimdi Başakşehir Emniyet'ten geldim;

1)Kaybolan plakalar için iem.gov.tr'den ''Plaka Tebdil(yenileme) kısmından istediğiniz emniyet müdürlüğü'ne randevu alıyorsunuz.

2)Ruhsat fotokopisi-kimlik fotokopisi-trafik sigortası fotokopisi ve plakanızı kaybettiğinizi ve yenisini çıkarmak istediğinizi belirttiğiniz bir dilekçe ile randevu aldığınız emniyete gidiyorsunuz.

3)Sizi Şoförler Odası'na yönlendiriyorlar ve plaka basım ücretini ödeyip plakanızı alıyorsunuz.

İşlemler bunlarmış. Tamamladığımda tekrar yazarım. Randevu almak zor sanırım yarın dolu gözüküyor..

14. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu

İyice kolaylaştırmışlar işlemleri.Sizin adınıza sevindim.Resmi ve kanuni olanı en iyisi.Paylaşım için teşekkürler.Eminim benim gibi çoğu üyemizde güncel uygulama hakkında fikir sahibi değildi.:thumbup:

15. GRAFTT

GRAFTT Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Dediğiniz gibi herhangi bir sorun olmaz zaten birçok araçta bu şekilde araç sıfır alındığında yapılıyor. ;) 1 Yıl önce çiftini 22 liraya çıkarmıştım cemiyette.

16. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    :thumbup:

17. lapitexh

lapitexh Sürücü

Alınan Beğeniler:
    10
    Mühürlü app plaka nekadara ve nerde yapiliyor arkadaslar gerci benim tuningci yapiyormus fiyat cok geldi 120 tl

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

18. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    Forumda yapan kişi yok, nette 60 liraya bile yapanlar var ama ne kadar güvenilir bilmem. App plakayı bildik yerde mühürlü olarak yapan yere yaptırmak lazım. Bu işi yapan başka bir forumda birisi var eğer isterseniz özelden yazın bana bende size linki yollarım ya da cep numarasını veririm konuşursunuz. 100 liraya yapiyor. çift mühürlü diye biliyorum.

19. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Mühürlü olduğu için mi 100 TL acaba?

Bu Sayfayı Paylaş