merhaba arkadaşlar.aracına (4 kapıyada) led ışıklı kapı eşiği taktıran varmı?bu uygulama aracın elektrik donanımına zarar verirmi? görünüşü çok hoş.uzun ömürlü olurmu acaba. herkese keyifli sürüşler.
elektrik donanımına asla zarar vermez. ama takan usta muhakkak kapıdan almalı elektriği yani kapı açıldığında yanacak kapandığında sönecek. ben qashqai de gördüm çok güzel duruyor.
Ben ön kapılar için 2 adet kia yazan led logo aldım. fakat taktıracak bir yer henüz bulamadım ankarada. bilen varsa lütfen yardım etsin taktırmak istiyorum.
kapı açıldığı zaman yaklaşık tekerlek boyutunda yere arabanın logosunu yansıtıyor. biraz gösterişli bir iş. ama harika gözüküyor
onu takmakta bişey yok ki biraz ugraşla kendin bile takabilirsin sadece elektrik kablosunu uygun yerden kapı içine yol aydınlatma ışıgına seri baglaman lazım
işte kolay bir iş değil. kapının altı delinmesi gerekiyor. artı spo nun kapı içinde elektirik tesisatı yokmuş. o yüzden kimseye taktıramadım
hayırlı olsun muhammet güle güle kullan...bununla ilgili forumda konu vardı sanırsam. hem yurtdışında satılan hemde nasıl monte edileceği şeklinde...evet kapı altı delinmek zorunda tesisatın olmamasını yeni öğrendim. bizim burada yapabilecek seviyede usta var ama sormak lazım yinede. ben internetten incelemiştim ürünleri çok güzel lazerli logolar var. biraz forumdaki konulara baksana belki daha detaylı bir bilgi bulabilirsin, birşeyler hatırlıyorum çünkü
evet bende çok inceledim almadan önce. aliexpress den aldım. 7 dolara geldi bana. ama kapı içinde elektrik tesisatı olmadığı için herkes bi adım geri atıyor hemen. bende bekliyorum bakalım bulurum belki
aslında kapılarımızda yer aydınlatması olsa güzel olurdu oradan çekerdin... sen kapıdaki kırmızı reflektörün arkasına baktın mı...ben hala bakacağım oraya lamba düşünmüştüm bende...
işte olay da orda başlıyor. siz düşünseniz bile oraya lamba koyamıyorsunuz. ben arabayı servise götürdüm. ordaki çalışanlar bu arabanın kapılarında elektrik tesisatı bulunmadığını söylediler. ben bir yer önermeleri için ısrar edince de alarm döşeyen firmalara gitmemi önerdiler. onların kapı için özel tesisatları varmış
yani sen bakmadın. servislerin hepsi bilgi sahibi olmayabilirler mesela ben spo yu araştırırken donanımında yazan ön cam buğu çözücüyü sorduğumda bir iki yer bana öyle birşey yok dediler hatta onlar avrupadaki modellerde var dediler yani onlarda bazı şeylerden haberdar olmayabilirler. sonuç nedir bizdeki spolarda da bu özellik var. oyüzden kendimizin bakmasında fayda var.
ozaman sigoradan arka kapı aydınlatmasının tesisatını bulup ordan çekilecek kapı acıldıgında orasıda yanıyor bi elektrik ustasu rahatlıkla bulur
aslında haklısınız. her işi kendim yapmaya alışkınım. ama kapıyı sökmeye korktum. tırnaklarını kırarım diye. kolay birşey olduğunu bilsem hemen söküp bakardım. kıyamıyorum o yüzden
Muhammet kardeşim merhaba.Hayırlı olsun laser logoların.Logolarla ilgili paylaşım;http://www.kiaclubtr.com/showthread.php?t=3241&highlight=kap%FD+alt%FD linkinde yapılmıştı.Logolarının kapı açıldığında devreye girmesi/yanması için kapı açık süvicinden sinyal alması lazım. Eğer sponun kapılarında aydınlatma için kablo bağlantısı yoksa bunu şu şekilde halledebilirsin.Öncelikle sana lazım olan her kapı için 1 adet 12v A tipi 4 bacaklı role-role logolar yüksek akım çekiyorsa gerekli-,1 adet kapalı iken devreyi açan/voltaj geçirmeyen mikrosüviç-kapı içlerinde kullanılan kapı açık/kapalı süviçlerinden,aynı bizim orjinaller gibi lastikli olursa su ve nemden korumuş olursun-yeterli uzunlukta kapı içine yetecek kadar kaliteli kablo ve havya-lehim. Nasıl olsa bu led logoları monte ettirmek için kapının altına delik açtıracaksın.Ürünle birlikte uygun ölçüde panç uç gelmedi mi?Ürünlerin çoğunda o ucunda yollanacağı yazıyordu.O deliği açarlarken bir delikte bahsettiğim kapı açık/kapalı mikrosüvici içinde kapının iç tarafından ve tercihle ön tarafa yakın yerden delik açtırıp mikrosüvici monte ettirir ve voltaj beslemesini de kapının içinde her halukarda kapı kilidi ve cam motorları için mevcut olan 12 V beslemelerinin birinden ve ya benzer tarzda mevcut kablolardan alırsan kapı açıldığında logonun yanmasını sağlayabilirsin.Bu işlem logoları takacak elektrikçinin en fazla kapı başına yarım saatini alır.
Hakan bey tam da öğrenmek istediğim şeyleri yazmışsınız. öncelikle çok teşekkür ediyorum. not aldım hepsini.. evet panç unu geldi. sizin dediklerinizi de bulup almaya çalışıcam sonrada geriye usta bulmak kalırr
nihat abi bu ledleri monte etmek için kapı alt kısımlarını delmek gerekiyor ise yaptırma led monte için araba delinmez bu arada sitemize hoş geldin fabrikada daha detaylı konuşuruz