Merhaba arkadaşlar, 2011 cerato aracıma 18" bbs lemans jant alacağım. Şuan aracımda orjinal 225/45 lastikleriyle 17" jantları var. Araç 7cm kadar pressli.18" jantları 215/35 lastikle kullanacağım ve ofsetli olduğundan sürtme olacağı için kamber vermeyi düşünüyorum. Çamurluğun açılma ihtimalide oldukça yüksek. Konfor ve orjinalliğin bozulması hiç problem değil. Şimdide seke seke gidiyorum zaten Beni korkutan sadece negatif kamber. Kamber açısı ne gibi sıkıntılar yaratabilir? Değerli önerilerinizide paylaşırsanız çok sevinirim. Konuyu yanlış yere açtıysam kusuruma bakmayın. İyi forumlar
Merhaba Yaylarda pres veya kısaltmak yerine şiddetle orjinal spor yay tavsiye derim. Eıbach sportlıne serisini kullanabilirsiniz. Negatif kamber ise güzel bir görüntü, virajlarda müthiş yol tutuş sağlayacaktır. Fakat bunun yanında lastiklerinizde düzensiz ve aşırı aşınma getirecektir ayrıca her iki lastik birbirine sürekli direnç oluşturduğundan hızla döndüğünüz bir virajda lastiklerden birisi küçük bir taş parçasının üstünden geçerken zıpladığında ters yöne doğru kayma kaçınmaz olacaktır. Çok dikkatli kullanmak gerekli.