Merhaba arkadaşlar intercooler çıkış borusunda bugün itibariyle kırık olduğunu öğrendim bu yüzden fazla yakıt sarfiyatı çekişte çok somut olmasa da anormallik turboda uzun vadede sorun çıkartma ihtimali yüksekmiş bu boru demir bir borumudur illa değişmesimi gerekir yoksa kaynak yapılabiliyormu kaynak yapılabiliyor ise avrupa yakasında sorunu çözebileceğim bildiğiniz bir yer varmıdır yada farklı bir çözüm yolu bilgi verirseniz sevinirim
Merhaba, çıkış borusu dediğiniz intercooler'ın çıkışı ise tamir oluyor. Maslak sanayi'ye gidebilirseniz tamir edenler var.
Teşekkür ederim serdar bey tam olarak ne bende bilmiyorum ustanın söylediği sözdü o giriş değil çıkış borusunda kırık var dedi rutin kontrolde yalnız mini çaplı yaptığım araştırmada motordaki konumu itibariyle sökme ve ulaşım zorluğundan dolayı pek kimsenin bu tür tamire yanaşmadığı bakanında biraz yüksek fiyat çektiği oldu bu ne kadar doğrudur bilmiyorum peki gerçekten yakıt sarfiyatı ve turboya zararı şeklinde söylenenler doğrumu yani yaptırmazsam ne gibi sıkıntılarla karşılaşırım acaba
Sağolun Murat Bey hiç iyi olmadı ama sağlık olsun başa geldi çekeceğiz artık yeter ki işin ehli birinin eline düşelim çünkü gerçekten esnaflık diye bir şey kalmamış bir çoğu çalıp çırpma haksız kazanç elde etme peşinde genellemiyorum çok dürüst iş yapanlarda var o yüzden zaman zaman burada sorular soruyorum sizlerin bilgilerine danışıyorum ki en azından nedir nerededir 3 aşağı 5 yukarı maliyeti nedir bilgi edinip atılıyorum yollara sağolsun arkadaşlarda gerekli bilgileri birikimleri paylaşarak yol gösterici oluyorlar ön bilgi edinmiş oluyoruz
Haklısınız gerçekten ben size Bostancı sanayide özel Hyundai & Kia servisinin telefonunu vereyim bir danışın isterseniz ne fiyat çıkaracaklar sorarsınız . Murathan otomotiv Tel : 0216 575 59 48 .
Turbo intercooler öncesinde, yani turbo sonrasında hava kaçağı varsa teknik olarak bir sıkıntı yaratmaz, akışmetrenin konumu önemli sadece bu durumda.
bugün ankara yıldız sanayide bu parçayı aradım, era'dan çıkma olanı vardı, ceratonunkinden biraz daha uzun. Hafif darbeli ezikti 70'e kadar indi ama almadım. Bi tanesnde de bzmki aynen vardı. 150 tl istedi en son 125'e indi. Zaten sıfırı o kadar... Almadım, başka çözüm bulamazsam sıfır alacağım galiba.
Hakan bey inşallah sunfixi deneyeceğim. Yarın kızdırmaları değiştrmeye gideceğim, o ara lifte kaldırtıp deneyeyim diyorum.
Muhtemelen alt bağlantı civatası kısmında çatlak vardır, küçük çaplı bir çatlak ise kaynak yapılabilir. yapıştırıcı pek sağlıklı olmaz
Kaynak yaptık ama tutmadı malesef. Çoğu tuttu da az bi yerden tekrar kaçırma yapıyor, oraya da sunfix deneyecek usta. Birazdan almaya gideceğim bakalım...
Değişmesi lazım, aliminyum alaşım ,sürekli basınç ve titreşim gören bir hortumdur. çatlak büyük ise , yapıştırma sağlıklı olmaz yolda bırakır
Usta da aynısını söyledi, hiç uğraşmayalım dedi. Bakalım, yarın kırıkkale yolculuğu var, ankarada çıkmacılara 2. kez uğrayacağım belki bulurum diyorum...
Bugün ankarada boruyu çıkma olarak buldum ve taktırdım. Öncesinde parçacıdan fiyat aldım 195 tl imiş. Daha uygun olsa sıfır alacaktım. Çıkmacılar da fiyatları çok iyi bilerek fiyat veriyorlar. Çoğu 150 tl istedi. bi tanesinden 100'e aldım artık, taktırdım ve dönüş yolnda da denemek nasip oldu. Bu gidişi özlemişim. Çamlıdere, cankurtaran vs. rampaları 160-170 hızlanarak çıkıyor yine