2012 kia cerato da immobilizer kodlama hatası çıktı.yaklaşık 1 haftadır yetkili serviste .bu konuda daha önce tecrübesi olan var mı?
Geçmiş olsun. Anahtar TEK mi? , yedekli mi ? IMO merkez sorunu mu ? ANAHTAR sorunu mu ? Kodlama hatası ucu açık bir kavram. * Anahtar önündeki IMO okumamış olabilir. Okuyucu bozuk olabilir. * Imo okumuş Beyin çözmemiş olabilir ( Çetrefilli iş ) * Anahtar Çift tir. Anahtar içindeki Chip bozulmuştur. okumaz. 2. anahtar okuyorsa Okuyandan tekrar KOPYA alınabilir. * 2 anahtarda okumaz . Chipleri bozulmuştur. İşte o zaman SORUN. Koreden ŞASEDEN yazılım gelmesi gerekir. TEKRAR anahtar/LAR kodlanır ve ecuye yeniden tanıtılır. BU yüzden her zaman TEK anahtar değil ÇİFT anahtar AKTIF durumda kalmalıdır..
An ahtarlar aktif.taktığında camlar radyo fln çalışıyor.marş basıyor fakat motor çalışmıyor.servise bıraktım,imo modülü değişecek dediler.parça gelmiş ancak kodlama hatası veriyormuş.
Kore ile yazışma yapılıyor dediler... Açıkçası korktum araç elimde kalcak diye.çok memnunum aracımdan süpriz oldu
Anahtar zaten aküyü açar IMO yA bağlı değildir. Anahtar çipi ile iç sistem anlaşamıyor. IMO mu? Anahtar mı ? Araç garantili ise sorun yok Çözerler. Garanti dışı ise, Durum değişir. Tekrar geçmiş olsun. En kısa sürede en ucuz olarak çözülür.
Sorunun imo modülünde olduğu söylendi.aracın garantisi konusuna gelince 2012 model ve lpg li.bu durumda nasıl bir prosedür işler bilmiyorum.ilginize teşekkür ederim
Garanti kitapçığında 2 yıl sonrası garanti kapsamı yazıyordur aslında.Lpg sadece motor ve aksamını garanti dışı bırakır.Eğer kitapçıkta güvence altındaysa immo garantiden yapılması lazım.