Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

ilk çalıştırmada ses

'Cerato Forum - Club' forumunda zafererdil55 tarafından 25 Haziran 2011 tarihinde açılan konu

1. zafererdil55

zafererdil55 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    3
    2006 dizel ceratoyu çalıştırdığımda 3 - 5 saniye bir zincir bir metal sesi geliyor (anladığım kadarıyla sağ taraftan yolcu tarafında) sonra kesiliyor ,ne olabilir acaba bilgisi olan varmı?

2. haldun

haldun Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    pek bilgim yok yanlış yönlendirmiş te olmayayım ama şarj dinamosunda bildiğim kadarıyla bilyeler var ondan olabillir

3. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.423
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Bende de 2006 cerato var.Özellikle soğuk ve nemli havalarda bu sesi yapar.Evet ses yolcu tarafında sarj dinamosu,devirdaim tulumbası.direksiyon hidrolik tulumbası,klima ve krank şaft kasnaklarından birinden geliyor olabilir.Özellikle yağmurlu havalarda su birikintilerine süratli girip,bahsettiğim yerler ıslanınca bu durum ortaya çıkıyor.

Eğer bu ses motor ısındıktan sonra da kesilmiyorsa yukarıda bahsettiğim kasnaklara ait rulmanlardan biri ve ya daha fazlasından geliyordur.Yok eğer kesiliyorsa bence korkacak birşey yok.

bundan 3 yıl önce benimde başıma geldi bir kaç kez.Ama o zamandan beri bu sorunu hiç yaşamadım.

4. oguz

oguz Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Eger gaz verdikce belli bir yere kadar artan bir sesse, ve isininca geciyorsa bence turbodur. Ama ses gelmesi normal diye dusunuyorum ben

5. zafererdil55

zafererdil55 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    3
    sağolun arkadaşlar ses kesildi anladığım kadarıyla sıcaklarla alakalıydı kayış gevşemesi vardı heralde şimdi bi sorun yok ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim

Bu Sayfayı Paylaş