Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

hoparlör tavsiye

'Ses ve Görüntü Sistemleri' forumunda ufuk601 tarafından 30 Aralık 2013 tarihinde açılan konu

1. ufuk601

ufuk601 Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    11
    herkese merhabalar. Sayın abilerim kardeşlerim, aracıma Sorento' nun double kasetçalar-cd çalar teybini takmıştım. Aracımın kendi teybine göre bass tiz ayarları falan daha detaylı. Asıl sorunum ise sağ ön hoparlörüm sanırım patladı cızırtı yapıyor. Bassı -3 veya -4te kullanmama rağmen rahatsız ediyor beni. Şimdi sadece sağ ön kapıya bir hoparlör almakmı yada ön 2 kapıyı birden mi değiştirmek mantıklı olur ? Sadece tek tarafı değiştirirsem sağ--sol arasında ses farklılıkları olur mu ? buda teybim :)

2. Mahir

Mahir Moderator Moderator

Alınan Beğeniler:
    3.737
    Gerçek Ad-Soyad:
    mahir
    Araç Modeli:
    .
    Sanmıyorum ses farkı olsun hoparlörü sökün ve vat ve güçte hoperlör alın takın yalnız dikkat edin arka mıknatıslar farklı oluyor

3. M.karataş

M.karataş Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    222
    Gerçek Ad-Soyad:
    Muhammet Karataş
    Araç Modeli:
    Kia Sportage 1.6 PLUS '2012'
    Kardeşim bana sorarsan 1 takım component sistem al. hem iki ön kapıyı çok sağlama almış olursun hemde çok temiz bir ses elde eder. ben forumda paylaşmıştım. sistemi tamamladım ama henüz taktırmaya fırsat bulamadım

4. ufuk601

ufuk601 Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    11
    compenant için amfi gerekli değilmi kardeşim ?

5. M.karataş

M.karataş Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    222
    Gerçek Ad-Soyad:
    Muhammet Karataş
    Araç Modeli:
    öyle bir şart yok. araştırdım bunu. ses çıkışını crossower lara bağlıyosun ve ordan tweeter ve mid i bağlıyosun.
    ben 4 kapıya da aldım. ama bana tam ses gücünü almam için amfi gerektiğini söylediler bende aldım. yani amfiyi alırsan tesisat geçmesi gerek. iş uzuyor. senin tercihin

6. ufuk601

ufuk601 Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    11
    bu sefer önler sağlam olucak arkalar sesi bozucak :)

7. M.karataş

M.karataş Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    222
    Gerçek Ad-Soyad:
    Muhammet Karataş
    Araç Modeli:
    emin ol öndekiler sana fazlasıyla yeter. ama 2 takım alıp arkalarıda değiştrebilirsin. 150 200 tl maliyeti olur sana

8. vksg

vksg Sürücü

Alınan Beğeniler:
    41
    tek almanı tazsiye etmem araca lastik alırken tek lastik aldığını düşünsenize ? yani aldığınız hoparlörün birinde bir diğerine göre iyi veya kötü ses verecek bu senı epey bi rahatsız eder.İkncisi ise hoparlörün ohm değerleri var her hoparlörün ohm değeri farklıdır alacağınız veya taktırdığınız hoparlör tek ise eşle almadıysanız bu değer marka model ve watta göre değişiklik göstereceğinden yine kaliteli ses alamayacaksınız.üçüncüsü eğer teyibe amfisiz bir set tarzı birşey bağlayacaksnız teyibin çıkışları bunu kaldırmayacaktır özellikle 4 tane component hoparlör epey bir teyibin çıkışlarını zorlar ve zaten kaliteli bir sesi asla alamazsın.En makulü ya amfili bir set kullanacaksın yada kapı hopörlürün patlaksa tek onu değiştirme ikisini birden aynı marka kaliteli bir marak hoparlör al.

Bu Sayfayı Paylaş