Herkese merhaba. Aracım 2012 model Kia Rio Fancy. Dün aracı çalıştırdığımda sadece devir göstergesinin çalıştığını, hız ve yakıt göstergelerinin çalışmadığını farkettim. Yalnız ilk çalıştırırken bu çalışmayan iki gösterge de sona kadar gidip geliyor, çalıştıktan sonra işlemiyor. Tam da yarın araç muayeneye girecekken. Serviste bulunduğum yere 60 km. civarında. Acaba problem neyden olabilir?
Teşekkürler. Aracı cumartesi günü servise götürdüm. Giderken emniyet kemeri uyarısı ve el freni uyarısı da sapıttı. Cihaza bağladılar fakat hiçbir problem görünmüyor. Mecburen arabayı bıraktım. Bugün aradığımda Çelik Motor ile görüştüklerini söylediler. Bakalım ne çıkacak.
Aracın gösterge paneli komple değişecekmiş. İşin bir başka tarafı da kilometre sıfırlanacak. Yarın bir gün arabayı satarken serviste bu parça değiştiğinden dolayı sıfırlandı diye derdimizi anlatacağız artık.
Evet Gösterge panel i arkasında beyin var küçük bir mikro işlemci km sayacını o Hafıza Dada tutuyor.degiştinmi km sıfırlıyor.ama bildiğim kadarı ile km sayaçını istedikleri km ye getirebiliyorlar
Ben kendi Gösterge panelimi 2007 cerato ile değişecektim.çıkmacı beni uyardı km Ren 77.000 olucak diye vazgeçtim o zaman.sıkıntılı iş.km işi yapanlarda fahiş fiyata iş yapıyorlarmış.
Servis km ayarı yapmadıklarını söyledi. Benim araç 2012 model. Ben aldıktan hemen sonra Gösterge panelleri değişmişti. Yeni panellerden takaslardı güzel olurdu fakat aynısından takılacakmış. Sent from my iPhone using Tapatalk
Geçmiş olsun. Sonucta satarken alan kisi servise sokacak ve orada hersey gozukecek. Bu durum ne yazikki size olumsuz olarak dönecek. Dert anlatmak zor birsey. Cunku surekli neden neden neden diye soracaklar. Kagitlari muhakkak saklayin