Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hız Göstergesi Arızası

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda centillboy tarafından 11 Haziran 2012 tarihinde açılan konu

1. centillboy

centillboy Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Gerçek Ad-Soyad:
    Serdar Bahar
    Araç Modeli:
    Kia Cerato
    Günaydın arkadaşlar aracımın hız göstergesi son 1 yılda 2. kez saçma sapan hızlar göstermeye başladı dün 5. vites 100 ile gidiyorum gösterge 50 yi gösteriyor 80 ile gidiyorum sıfırı gösteriyor yada 20-30'u panale vurdum acaba orada takılma mı var diye ama bir düzelme olmadı tam emin değilim ama şöyle bir çukura girdim düzeldi gösterge sıkıntı nedir bilgisi olan var mı? şuan çalışıyor ama bu sorun kronikleşecek gibi duruyor yol yakınken düzeltmek isterim yarın başıma daha masraflı bir dönüş yapmaması için arıza nedir ne gibi sorunlar açar kime(elektrik,motor ustası gibi)baktırmalıyım yetkili serviste her zamanki gibi masraflı bir onarım mı olur yardımcı olursanız sevinirim

2. KaPTaNCnRYhN

KaPTaNCnRYhN Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    Merhaba;

tavsiyem sanayi de gittiğiniz bir tamirci ustanız var ise kilometre teli ne baktırmaktır

tahminimce tel takılma yapabilir, tel den kaynaklı bir sorundur...

servislik bir sorun değildir emin olabilirsiniz...​

km teline motor ustası bakmaktadır...

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 11 Haziran 2012
  3. Tülin

Tülin Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    45
    benim arabamdada suan benzer bir sorun var, 100 de gidiyorsam 40 gösteriyor :) temassızlık vardır. ustanıza gittiğinizde sorunu hemen hallederler. benim aracın hız göstergesi temizlenmek için çıkarıldıgında bağlarken ufak bir hata yada temassızlık oluştu.

4. cer.fire

cer.fire Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    41
    Gerçek Ad-Soyad:
    ömer oktar
    Araç Modeli:
    kia ceed sw crdi (2005 kia cerato crdi)
    serdar bey, aynı olay benimbaşımdanda bir kaç kere geçti. genelde bu olay hep şehirlerarası yollarda meydana geliyor ilginç. genelde sivrihisardan afyon yönüne döndükten sonra veya afyon sandıklı arasındaki yollarda. gösterde sapıtıyor bakıyorum şehiriçinden geçerken 90 km/sa civarı hızda gösterge 120 gösteriyor. 110 civarı giderken 160 gösteriyor biryerde durunca gösterde sıfıra inmiyor 40 da kalıyor ve bir süre sonra kafası düzelince:) olay normale dönüyor. arasıra ortaya çıkan bu arıza eskiden beri olduğu için, arabanın garantisi varken garantiden yaptırabilirdim ama ön gövdeyi sökerler çok uğraştırır diye, çokda nadir ortaya çıktığından uğraşmak istemedim ama nedeni hakkında hiç bir bilgim yok:confused1:

Bu Sayfayı Paylaş