Slm ben 2012 1.4 turbo opel astra kullanıcıısıydım, opelsızasla forumu ile forumla tanstım pek yabancı deılim, aracımı cok yakıt harcadıgı ıcın daha yenı sattım smdı ıse dizel otomatık yenı ceed düsünüyorum bana bu arac hakkında bilgi verirseniz cok sevinirim epey bu konuda kafam karışık :sad:
Aramıza öncelikle hoşgeldiniz. Bende daha önce astra kullanıcısıydım. Yakıt konusunundan şikayetçi olduğunuz için bende yakıtı cevaplıyim. Benim dizel otomatik 2.000km deki aracım şehiriçi/ şehirdışı olarak 7.0/5.5 yakıyor. Genel olarakta donanım, konfor, güvenlik başarılı bir araç. Daha ayrıntılı bilgi için daha bilgili arkadaşlar cevap verecektir. Forumda da yeterince konu mevcuttur göz atarsanız.
aracın kalitesine diyecek birşey yok.mersedes ayrında bence satış sonrası biraz sıkıntılı betül hanım...ama sizi üzmez.
Hosgeldiniz oncelikle. Babama gecenlerde otomatik dizel concept plus modelini 52500 e aldik. Sonucta hernekadar dizelde olsa sonucta otomatik. Su an biraz fazla yakiyor.ama dusecek ileride. elinizdeki araci nekadara degerlendireceginizi bilmiyorum ama eger cok fazla fiyat farki varsa bence alinmaz. Yok az miktar varsa alinabilir sonucta aynisegment araclari daha fazla vererek sirf dizel diye alinmaz. Evet arac guzel ama astra da guzel kalite konusunda arkadasin dedigine katilmiyorum (mercedes ayarinda kesinlikle degil). Ayni tip araclarla ayni kalitede.
Merhaba. Yeni ceed otomatik dizel 6 ile 8 lt arası yakıt tuketiyor. Henuz ilk depoyu bitiremedigimden net bir ortalama veremiyorum. Ara ara yolbilgisayarini sifirlayarak yaptigim olcumlerde 5.9 lt/100km degerini de gordum asiri trafikte 8.1 lt/100km degerini de. Ancak Yeni Astradan ozellikle arka koltuk ve bagaj olarak geniş oldugunu soyleyebilirim. Cam tavani ise sinifinin en iyilerinden.. Astranin yakit tuketimi ne civarlardaydi?
internetten tekrar aracınızın ikinci eline baktığımda 45000 tl ye temizini satıyorlar gibi görünüyor. şimdi siz en iyi üstüne 8000 lira vererek ceed almak istiyorsunuz. hemde 2012 model olacak (şimdi alacaksanız tabi). aldıktan sonra en iyi 53000 liraya alsanız anında ikinci el satışı 48000-49000 civarı olacak. sizin şu anda ş.arası yakıt tüketimi 6,2-6,5 civarı ş.içi 8,5-9 olması gerekir. bence otomatik ile aranızda fazla fark yok. birde en az 8000 lira fazladan peşin vereceksiniz. ben kendi adıma böyle düşünüyorum. ama segment yükselse hiç düşünmeyin alın derim. tabiki kendi fikrim.