Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Gaz kelebeği değişik arıza ve çözüm.

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda fkoca tarafından 15 Eylül 2020 tarihinde açılan konu

1. fkoca

fkoca Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    12
    Gerçek Ad-Soyad:
    fatih
    Araç Modeli:
    Ceed 2010 concept
    Herkese hayırlı günler. Aracım da son haftalarda gaz yemeyip gaz hiç bir tepkime vermiyordu. Kontak kapatıp açınca düzeliyordu. 12.09.2020 tarihinde konuyla ilgili sanayiye götürdüm ve götürürken 1 kere aynı sorunla karşılaştım ve kontak kapa-aç yaparak devam ettim. Her neyse usta baktı etti bi sorun gözükmüyor birde cihaza bağlayalım dedi. Araç cihaza bağlandı ve 3 tane farklı hata kodlarından ama isimleri aynı olan hatalar verdi. İlgili resimleri ekleyeceğim. Boğaz kelebeği motoru arızalı kelebek değişecek fakat ucuz parça değil eğer hata ordan değilse parçayı geri veremeyiz paran yazık olur cevabını verdi. Üstüne üstelik beni kia servisine yönlendirdi sen orada bu parçayı değiştir eğer sorun o parça değilse bile onu geri alabilirler dedi. Bende kızdım eyvallah deyip ayrıldım oradan. kia servisin yolunu tuttum yolda tekrar hata verdi bu sefer kontak kapa aç da fayda etmedi araç rölanti devrinde iyi kötü servise bıraktım. Malum haftasonu yoğunluk olduğu için bakamayacaklarını pazartesi bakacaklarını belirttiler. pazartesi aracın durumuna bakmaya gittiğimde parçanın değişmesi gerektiğinin içinin dağıldığını söylediler. parça (2500 tl). gaz kelebeğini söküp vermelerini istedim . aldım gaz kelebeğini gittim. işin garip tarafı gaz kelebeğinin içini hiç açmadan dağıldığını söylemeleri daha da sinir bozucuydu. Velhasıl sıvadım kolları açtım parçanın içini motor dişlisi ile kelebek dişlisi arasında kalan bir dişlinin 3 dişi sıyırmış olduğunu farkettim. parçayı aradım bulamadım. Tornacıyla görüştüm yapabileceğini söyledi. tornacıya 200 tl verdim. parçayı taktım kelebeğe servisin yolunu tuttum. kelebek yerine takıldı adaptasyonları yapıldı ve bingo aracın gaz yememe problemi kalmadı. Varacağım nokta şudur. Siz siz olun az biraz arabadan anlamaya çalışın her değişecek denilen parçayı kolay kolay değiştirmeyin. Milli servet para kolay kazanılmıyor. Herkese iyi forumlar. Fotoğraflar ektedir.

Ekli dosyalar:

LastOttoman ve bayteriner bunu beğendi.
  2. LastOttoman

LastOttoman Sürücü

Alınan Beğeniler:
    71
    Gerçek Ad-Soyad:
    Güven Kaya
    Araç Modeli:
    2016 Cerato Consept Plus
    Hocam gerçekten harikasınız, tebrik ederim, 2500 lira nerede 200 lira nerede

Bu Sayfayı Paylaş