Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Garantiden debriyaj balatasını değiştirdim (RİO 1.25 FANCY 2013 )

Discussion in 'Rio Forum - Club' started by burak7777, Jan 4, 2015.

1. burak7777

burak7777 Acemi Sürücü

Arkadaşlar rio 1.25 fancy aracım var. Aracın kalkışlarında debriyajdan ayağımı çekince uğultu yapıyordu. Aracım 0 km aldığımızdan beri var olan sorun git gide artmıştı. 12 bin km de servise gidip uğultu geliyor bundan dedim teste çıkınca sesten eser kalmıyordu. Yine 15 bin bakımında tekrar söyledim yine sesi tespit edemediler. 19bin km de ses dahada artmıştı hemen hemen her kalkışta ses yapıyordu. Servise gidip söyledim onlarda tespit ettiler. Ancak bunun tespiti için şanzumanın sökülmesi gerektiği ve işlemler uzun süreceği için 30 bin bakımında gelin garantiden yaparız dediler. Buraya kadar sorun yok.

Aracımın 30 bin km oldu bende bakım randevusu alıp servise gittim. Aracın tekrar arıza tespitini yaptılar sonra, şanzumanı söküp bakacağız dediler.Akşam üzeri meb başayardan telefon geldi. Beyfendi aracınızı Kia merkeze sorduk bu araç 30 bin km olduğu için GARANTİYE GİRMiYO dediler. Biraz telefon tartıştık sonra kapayıp Çelik motora şikayette bulundum. Daha sonra Başayardan arayıp yarın şanzumanı söküp Merkeze fotoğraf atacağız dediler eğer garantiye girmezse masrafları siz ödersiniz dediler, iyice deli oldum hem aracı akşama kadar beklettiler hemde hiçbir işlem yapmadılar....

Ertesi gün saat 12 gibi aracınızın debriyaj balatası garantiye girdi saat 5 gibi teslim alabilirsiniz diye telefon geldi. Saat 5 gibi gittim teslim almaya, bakıma bırakmadan önce bakım fiyatını sorduğumda telefon 390 tl olan fiyat bir anda 480 tl olarak değişti. Bide üstüne üstülik demezmi aracının balatasınıda değiştirmeyecektikde bizim serviste bakımları yaptırdığın için değiştirdik diye... Serviste epey bi bağrıştık bu kadar rezil servis olamaz.

Yinede 480 tl ödedim meb başayara bir daha gitmeyeceğim. Bu durumla karşılaşan sadece ben değilmişim ben gittiğim bi müşteriyede 200 tl fazladan fiyat çıkarmışlar onlada tartışıyorlardı.

Bu sesin riolarda kronik olduğunu bir başka forumda okumuştum. Sizde hakkınızı arayın şuanda sesten eser kalmadı

2. burak7777

burak7777 Acemi Sürücü

Bu arada haklı olarak debriyaj balatasının bittiğini düşünebilirsiniz ancak balata ilk günkü gibi alttan kavrıyordu. Araca hiç acemi sürücü binmemişti.

3. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    Geçmiş olsun.
    Garantiye girne ihtimali olan herseyi sonraya birakmadan hallettirmek lazim Yada ariza kaydi muhakkak olusturmak gerekir. Gordugunuz uzere siz alttan alsaniz paralar uçup gitmisti.
    Bakima gidildiginde önceden normal neler yapilacagi ve fiyatini sormak lazım. Ondan baska birsey yapılacaksa sormalari gerekir. Birde sizi 2 3 gune celikmotordan ariyacaklar. Şikayetinizi muhakkak dile getirin

4. heh

heh Yönetici Yönetici

Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Geçmiş olsun.Bazen servislerimiz ve hemen hemen her zaman ÇM bu şekilde davranıyor maalesef.Anlaştığınız bakım fiyatının üzerinde bir maliyet çıkacaksa size bilgi verip izin almak zorundalar.Ama sizden baskı balata değişim işçilik ücretinin bir kısmını almışlar gibi görünüyor.Sizin olayınızda http://www.kiaclubtr.com/threads/kia-oĞuŞlarmiiii-allah-korusun-bİrdaha-aslaaa.6997/ linkindeki olaya benzemiş.Oraya kendi yaşadıklarınızı ekleyebilirsiniz.

Kim kullanırsa kullansın araba baskı balatası 30 bin km de bitmez.Yani baskı balata arızası olduğu aşikar.

Bazı seri riolarda baskı balata probleminin kronikleştiğini biz burada da paylaştık daha önce birkaç kez.İnşallah bundan sonra keyifle kullanırsınız aracınızı.

Share This Page