Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Öneri ve İstek GARANTİ

'Kia'dan Şikayetler / Talepler / Teşekkürler' forumunda hkner tarafından 16 Nisan 2013 tarihinde açılan konu

1. hkner

hkner Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    daha önceden http://www.kiaclubtr.com/showthread.php?t=3832 konumu acmıstım. aracım hareket halınde ıken 4-5 sefer stop etmıstı. "lpg de ıken"sonuc olarak aracı servıse yanı aldıgım yere goturmeye karar verdım. tel ıle aradım aracı sızden sıfır aldım tup taktırmak ıstersem dedım bana garantı bozulur dedıler bız takarsak garantı devam eder dedıler. tamam dedım stafenellı taktılar. sımdıde bana dıyorlarkı stafenellı ıle olan anlasmamız sona erdı ozel yerlerd eucretlı yaptırecaksınız dedıler. bende kızdım. ben onubunu tanımam dedım. sız taktınız sız bakacaksınız dedım. ucretı varsada sız karsılayacaksınız dedım. kızdım bıraz. kapattım sonra bır bayan aradı aracınızı getırın bı bakalım ucretı ıkıncı plana atalım dedıler. sımdı bunlar aracıma masraf cıkarırlarsa yada bakmazlarsa hakkım nedır nereye basvurmam lazım ne yapmam lazım. bana bu aracı satarken garantı bozulmasın dıye bızım takmamız lazı bızde stafennllı takıyoruz dedıler. sımdıde boyle dıyorlar. ustatlardna yardım tıca edıyorum.. 5 yıllık garantısı bozulmasın dıye servıse cagırıp para bayılmamızı ıyı bılıyorlar ama..simdiden teşekkür ederim arkadaslar.

2. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    öncelikle geçmiş olsun...peki onlar size biz takarsak garanti bozulmaz dediklerinde yazılı birşey aldınızmı, birde lpg garantisi ne kadar, garanti kağıdında ne yazıyor.

sevgi, saygı ve bilginin buluştuğu yer 'KCTR AILESI'

3. hkner

hkner Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    yanlıs hatırlamıyorsam sız takarsanız arac garantı dısı olur bız takarsak 5 yıl garantısı devam eder dedıler. ama sadece lpg su kadar yıl dıye bırsye demedıler. aracınkı 5 yıl onu bılıyom da ama lpg ?..
    ama sorun sukı bakalım lpg denmı yapıyo yada lpg beynındenmı yapıyo belkı motorda bır sorun var. gelın bakalım demedılerde ozel yerlere paranızla baktırın dedıler.. lpg 2 yılsa yapacak bıse yok zaten bıldıgım kadarı ıle. ama 9 ayda servıse goturdugumde lpg nınde servıs zamanı gelmıs dedıler kucuk bır fıltre ıcın 50 kayme odettırdıler.. anlamadım gıttı.

4. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    bende yaptırırsanız garanti devam eder diye bir şey yok... size yalan söylemişler, kia ya komple garanti yapar yada yapmaz...bayiliklerde değildir garanti kapsamı. lpg faturası varsa bildiğim kadarıyla lpg 2 yıl garantili, lpg den kaynaklı herşeyi yapmak zorundalar ama lpg dışında ise ne yazikki aracınız garanti kapsamında sayılmaz...
    çelik motoru arayın...derdinizi anlatın

hiç fatura yok mu elinizde?

5. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Geçmiş olsun tekrardan.Lpg yi taktıklarında kteslim/müşteri ya da garanti belgesi vermeleri lazımdı.En azından fatura ya da servis iş talep/emri vardır.Hiçbiri yoksa da İsmail in dediği gibi Çelik Motoru arayıp durumu anlatın.Yardım etmek zorundalar.

6. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    Sonuç nedir?

7. silverhawk07

silverhawk07 Servis-Satış Yetkilisi Servis-Satış Yetkilisi

Alınan Beğeniler:
    1.106
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mustafa
    Araç Modeli:
    RIO 1.5 CRDI 2009 COMF.
    çelik motorun onayladığı kendi bünyesinde getirttiği bir ürün olmadığı sürece lpg takıldığı anda aracın garantisi biter( motor ve motor elektrik sisteminin yol açabileceği bütün arızalar). lpgyi takan firma kendi garantisini vermek zorunda

8. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Bir ara servisler kendi takıyor ya da anlaşmalı yere yönlendiriyorlardı sanırım;)

9. volkan0643

volkan0643 Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Gerçek Ad-Soyad:
    Volkan KIRIMLI
    Araç Modeli:
    Sportage
    Bu 5 yıllık garanti olayı hikaye arkadaşlar, esas garantimiz 2 yıl veya 60.000 km imiş araç 2 yılı doldurduktan sonra arızalı olan parça vs. merkez onayından geçer ise değiştirilip tamir edilebiliyormuş. Satış sözleşmelerinde bu varmış ve herhangi bir hak iddia edilemiyormuş. Ben aracımı ikinci el aldığım için bu konuyu pek araştıramadım. Bilgilerinize...

10. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    Bence hikaye değil. Zaten iki sene kore garantisinde sorun çıksa bile onay gelmezse değiştirmezler ki, aynı şey çelik motor içinde ve diğer firmalar içinde geçerli...

11. silverhawk07

silverhawk07 Servis-Satış Yetkilisi Servis-Satış Yetkilisi

Alınan Beğeniler:
    1.106
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mustafa
    Araç Modeli:
    RIO 1.5 CRDI 2009 COMF.
    arkadaşlar, garanti kitapçıklarınızı iyi okuyun;
    her parçanın kendi has bir aşınma süresi vardır;
    bir amortisörün ilk 15-20000 kmden sonra garantisi olmaz baskı balata , fren disk balata grubuda öyle; bu tip malzemelerde bir üretim hatası varsa ya en başında yada ilk 15.000 km içerisinde kendini belli eder. diğer aşınmalar kullanıcı hatasıdır;
    turbo için durum 2yıl 60.000 km olarak belirlenmiştir . turbodaki arızaların %90 kullanım talimatına uymamaktan kaynaklanır .
    ama dışarıdan müdahale edilmediği sürece elektronik aksam; metal paslanması vs.gibi arızalar 5 yıl garanti altındadır çünkü bu tip arızalarda kullanıcı hatası oranı çok düşüktür.
    ince detayları gözden kaçırmış olabilirim..

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 20 Eylül 2013
  12. ReNe

ReNe Super Moderator Super Moderator

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    BMW 116 D 1.5l 8 ileri Zf
    Turbo ve enjektöre de aslında daha uzun garanti verilebilir , hoş eski aracım 8 sene 142.000 de maşallah aynı turbo ve sıfır sorunla geldi :D acaba şimdi ne durumda ?

13. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Olay budur.

GT-N7100 cihazımdan gönderildi

Bu Sayfayı Paylaş