Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Forumda ki bir konu hakkında şikayetim var

'Rio Forum - Club' forumunda cartaca tarafından 15 Şubat 2017 tarihinde açılan konu

?

Kia rio aracınızdan ne kadar memnun sunuz?

1. Aldım pişmanım

0 oy
    0,0%
  2. Eh işte ayağımızı yerden kesiyor

2 oy
    18,2%
  3. Bir avuç civata parasına göre iş görüyor

0 oy
    0,0%
  4. İyi der geçerim tavsiye ederim

6 oy
    54,5%
  5. Valla alırken beklemiyordum on numara

3 oy
    27,3%
  1. cartaca

cartaca Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    25
    Gerçek Ad-Soyad:
    aslan yıldırım
    Araç Modeli:
    rio
    Çok kıymetli arkadaşlar, forumdaşlar;
    1.25 funcy kia rio sahibiyim aracımdan çok memnunum, çok severek kullanıyorum. Bu forumun oldukça yararlı olduğunu düşünüyorum bilgi paylaşımı konusunda oldukça işime yarıyor. Forumların zaten amaçları bilgi paylaşımında bulunmak.
    Aracımı alırken bende tereddütlerde bulundum kia nasıl bir araçtır diye malum ikinci eli biraz zayıf bazı markalarla kıyaslandığında. Eminim hepimiz araç alırken araştırıyoruz nedir nasıldır diye soruyoruz en çokda forumlar bu konuda bilgi sağlıyor kronik bir problem varsa forumlarda dile getiriliyor.
    Ancak belki konuyu açan arkadaşımızın bile bahsettiği konulara çok kolay çözümler bulduğu hatta birçokunun hatalı kullanımdan kaynaklandığı bir konu var forumdaki google da kia rio nasıl yazdığımızda ilk olarak karşımıza çıkıyor başlığı "sıfır km 1.25 fancy aracımda olan problemler sizde de varmı" linki ise http://www.kiaclubtr.com/threads/s%C4%B1f%C4%B1r-km-rio-1-25-fancy-aracimda-olan-problemler-siz-de-de-var-mi.7153/
    Bende aracımı ilk aldığımda bazı sorunlarla karşılaştım. Heme bazılarını yazıyım
    1- Elektrikli direksiyon kutusundan bir tıkırtı gelmesi
    Çözüm: yetkili serviste garanti kapsamında birkaç saatte çözüldü
    2- Virajlarda aracın arkasında bir miktar savrulma
    Direksiyon yazılımı oldukça yumuşak olduğu için virajlarda yaşanan dalgalanma direksiyonun aşırı yumuşaklığından dolayı farketmeden elimizin altında bir miktar oynamasına yol açıyor savrulmayı artırıyor
    Çözüm: servisler yazılımı güncelleyerek direksiyonu biraz daha sert hale getiriyorlar o dalgalanmaya karşı direksiyon elimizin altında hareket etmiyor.
    3- 100 km üstünde özellikle taşlı asfaltta yol sesi
    çözüm: herkesin hemfikir olduğu kumho lastikleri ilk fırsatta yumuşak bir lastikle değiştirmek
    4- Klimayı her açışta mod ayarını tekrar yapmak zorunda kalmak
    Çözüm: klimayı açmak için auto düğmesine bastığınızda her açılışı otomatik ayarlara göre yapıyor en ortadaki mod düğmesinden açtığınızda ise en son kapattığınız ayardan açıyor.
    5- Farların içinin su buharı olması
    Çözüm: farların arkasında ampül değiştirmek için veya herhangi bir sebepten ötürü sökülen ampül yuvaları tam kapatılmadığı zaman üzerindeki koruma lastiği tam oturmadığı zaman havadaki su buharı far içine birikiyor. Ampul yuvalarını kontrol etip lastiği tam oturtmak gerekiyor.
    Bunlar gibi sorunlar dile getirilmiş arkadaşlar bunlar kusur değil birçoğı kullnımla ilgili tercihle ilgili durumlar. Kronik olarak sayılabilecek belkide direksiyondan gelen serviste garanti kapsamında çok kolay çözülen ses olabilir.

Velhasıl yukardaki başlık yeni araç arayışında olan; kia nin bir modeli var rio ydu galiba, internete bir bakıyım, google a kia rio nasıldır diye bir soruyum, diyen herkesi bu aracı almaktan vazgeçirecektir. Açık söyleyim hatta yemin ediyim ben aracı almadan o başlığı okusam aracı kesinlikle almazdım.
    Ne yazık ki bu başlık farkında olmadan kia rio nun ikinci elinin çok ciddi ölmesine yol açıyor, konuyu başlatan arkadasında arzu etmeyeceği şekilde biraz farklı bir noktaya kaymış gibi görünüyor. Konunun içeriğiyle başlık çok farklı başlığı okuyan bu arabaya yaklaşılmaz diye düşünür ancak içerikte dolu dolu şikayet edilecek bir husus yok

Bu konunun başlığı hakkındaki görüşleriniz önemli yanlış düşünüyorsamda hangi konularda yanlış düşündüğümü bilmek benim için önemli olacaktır.

endspeed, malicinar, barisgul ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  2. Armyy

Armyy Sürücü

Alınan Beğeniler:
    66
    Gerçek Ad-Soyad:
    armağan baltacı
    Araç Modeli:
    kia rio 1.4 crdi fancy
    aklımda hiç kia markası yokken rio almaya karar verdim. çok fazla da araştırmamıştım. 2014 senesinin son çeyreğinde araç bakmaya başladım. bütçem maksimum 30-35 bin tl idi. ikinci el çok yıpranmamış b segmenti bir araç arayışındaydım. tesadüfen ikincielotomobilim kavacık şubesinde kia rio marka bir araç gördüm. 15 bin km de mavi renk bir araçtı ve fiyatı da 43 bin tl idi. gözüme hoş göründü ve hakkında hiç bir fikrim olmamasına rağmen bütçeyi biraz zorlayıp bu aracı almaya karar verdik. ertesi gün firmaya gittiğimde aracı 15 dk. önce sattıklarını söylediler.

vardır bir hayır diyip aynı marka ve modelin sahibinden üzerindeki ilanlarını takibe aldım. 1 ay kadar sonra az km yapmış temiz görünen ve kazasız bir araç buldum. satan yer kia bayisiydi ve bayiye gittiğimde aklımı çeldiler :) 2. el araç 43 bin tl idi bana sıfır olanını 48 bine verebileceklerini söylediler.

sonuçta arada 5 bin tl var ve aracın ilk sahibi olacağımdan dolayı aklıma yattı ve sıfır araç almaya karar verdik.

45 bin km. dir kullanıyorum ve eşimle beraber ilk göz ağrımız olduğundan elimizden geldiğince iyi bakmaya özen göstermeye çalıştık.

çok gezdik çok kullandık hemen hemen her gün çalışıyor nadiren sadece pazarları dinlenebiliyor :) ( ticari araç gibi mübarek )

bu zamana kadar mekanik ve elektronik anlamda en ufak bir problem dahi çıkarmadı. o açıdan kesinlikle tavsiye edebilirim. donanım olarak da piyasadaki aynı segment bir çok araçtan üstün ve dolu olduğunu söyleyebilirim. malzeme kalitesi ve işçilik tabi ki tartışılır ama aldığım dönemde fiyat / performans olarak alabileceğim en iyi araçtı.

ikinci el piyasası maalesef belli başlı bazı marka modeller dışında tüm araçlarda sıkıntılı. kia rio da bu sıkıntılı grupta.

sonuç olarak ben bu zamana kadar asla pişman olmadım ve gayet memnunum. 100 bin km ye kadar kullanmayı düşünüyorum. sonrasında bir üst segmente terfi edebiliriz inşallah :)

3. seryılmaz

seryılmaz Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    147
    Gerçek Ad-Soyad:
    erol yılmaz
    Araç Modeli:
    KİA CEED CONCEPT CRDİ
    İlk dizel ceratomu alışım tamamen tesadüfe dayalı bir deneme sürüşüdür.Kronik sorunu var mıdır,ikinci eli nasıldır,o parayı hak eder mi gibi soruların yanıtlarından hiçbiri o sürüş zevkini yaşatan aracı almaktan alıkoymamıştı beni.
    Bu üçüncü ceratom ve hatırladığım kadarıyla yaşadığım tek kronik sorun ilk ceratomdaki titreşime bağlı olarak ön cam altından gelen zırıltıydı,onu da yetkili serviste gidermişlerdi.
    Bendeki cerato tutkusu yakınlarımı da kiacı yaptı sonunda,aracıma her binişlerinde hayranlıklarını itiraftan alıkoyamıyorlar kendilerini.Her zaman söylerim,yeni nesil kia araçları bilmem ama 2009'a kadar çıkan dizel ceratoların memnuniyet/maliyet oranı birçok popüler markaya fark atar.
    Hülasa internet araç alırken karar vermede önemli bir kriter elbette ama tek başına yeterli değil.Araç seçimi daha çok gönül/beğeni işi; sadece başkaları övüyor diye beğenmediğim bir aracı alacağımı sanmıyorum.Aynı şekilde olumsuz birkaç yorum okudum diye de sahip olmayı istediğim bir aracı almaktan vazgeçecek değilim ki vazgeçmedim de...
    Bu arada aracımızın 2. ellerinin değerinin düşmesini istemiyoruz haklı olarak,ama benim gibi ,aracını 2. el almış birinin de bu durumdan şikayet etmesini beklemek mantıksız olur:)

4. Mahir

Mahir Moderator Moderator

Alınan Beğeniler:
    3.737
    Gerçek Ad-Soyad:
    mahir
    Araç Modeli:
    .
    Kişilerin yazdığına göre araç alıp almamak bana çok mantıklı gelmiyor ikinci el piyasasını internet yorum v.s düşürüp yukseltmiyor aracın tutulup tutulmamasi ile ilakali piyasası iyi olan bir araç Clio 4 temiz olduktan sonra Türkiye nin heryerinden alıcı çıkar ve Clio 4 için yazılan lar resimde var [​IMG]

5. cartaca

cartaca Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    25
    Gerçek Ad-Soyad:
    aslan yıldırım
    Araç Modeli:
    rio
    Genel olarak yorumların çok etkili olduğunu düşünüyorum. Çağımızın en büyük sorunlarından birisi güven problemi. Güvenemiyorsunuz eve boya yaptıracaksanız hangi ustayı dinleseniz uçuyor kaçıyor, doktora gidecekseniz her doktora güvrenemiyorsunuz, buzdolabı alacaksınız eş dost arkadaşlardan tavsiyeler kulağınıza takılıyor gibi. Araç konusundada insanların dedikleri kesin doğru şeyler değil en nihayetinde yorum olarak kabul edilir. Reklam çağımızda çok önemli biliyorsunuz hiçbirimiz reklamlarda oynuyor diye bir markayı tercih etmiyoruzdur ama bir markanın reklamı yoksa olmaz, tutunamaz, istediği noktaya gelemez sanıyorum. İşte bunun gibi olumsuz reklamlarında olumsuz etkileri kaçınılmaz oluyor. Objektif değerlendirmeler hepimize lazım olumsuz ve objektif değerlendirmeler hepimizin yararına hataya düşmememiz için gerekli ama haksız yere olumsuz değerlendirmelerde çok büyük haksızlık olduğunu düşünüyorum. Yine buda hepimize zarar verir iyi olanı kötü biliriz istifade edemeyiz.

Bu Sayfayı Paylaş