Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

EV3 ilk deneyimlerim

'EV3 Forum - Club' forumunda spider tarafından 8 Temmuz 2025 08:03 tarihinde açılan konu

1. spider

spider Sürücü

Alınan Beğeniler:
    3
    Merhaba,
    Çok şükür EV3-GT Line donanımlı aracımı teslim alalı bir hafta oldu. Burada sizlerle ilk deneyimlerimi paylaşmak istiyorum. Bu araç ilk elektrikli aracım olacak, bende öğreneceğim :)

- Nissan, Qashqai (1.3 benzinli) aracına göre süspansiyonları daha yumuşak.
    - Yarı otonom sürüş özellikleri iyi çalışıyor.
    - AC kablosu çıkmadı. 6.000 tl ye kendim aldım.
    - Kameraların ve ekranların çözünürlükleri iyi.
    - 360 derece kamerayı beğenmedim. Yan bölgeler çok garip gözüküyor.
    - Yeni nesil uyarılar (sürücü dikkati, hız, şeritte kalma, kör nokta...) sürekli sesli uyarı yaratıyor. Kapatsanız bile yeniden her çalışmada tekrar açılıyor.
    - İlk şarjımı yaptım. Normal kullanımda 300 km mesafe (eko da 400, sport da 230) artımı için 490 tl ödeme yaptım.
    - Şarj etmeye başlamak (önceden yazılım kurmanız durumunda) 1-2 dk zamanınızı alıyor.
    - ilk şarjımda 22% den 80% e çıkardım. Araç 41 dk tahmin etti. Fakat sonlara doğru şarj hızı oldukça yavaşladı. Yaklaşık 1 saat sürdü. (Eğer acil işiniz varsa beklemek çok zor olur diye düşünüyorum. Ya evin 2. aracı olmalı yada şarj 50% nin altında bırakılmamalı)
    - Aracın hızlanması çok iyi (nissan a göre).
    - Tek pedal kullanmaya alışmaya başladım. Muhtemelen acil durumlar (ve start/stop) hariç fren pedalına ihtiyacım olmayacak :)
    - 2 yılda bir bakım yapılması isteniyor.

Şimdilik bu kadar.

Sağlıacakla kalın.

Bu Sayfayı Paylaş