Sürtünme sesi Arkadaşlar kia araçımı yeni aldım 1 ay olmadı bugün ufak bir tümsekten geçerken ESP devreye girdi sanki altı sürtüyormuş gibi ses çıkardı devreye girdikten sonra bu normal mi yoksa servise gösterim mi
dostum o ses ABS sesi... arada sırada banada oluyor... bazen tümsekleri geç farkedip son anda frene asıldığımda tümseğin üzerindeyken ayak frende olursa ön lastikler biraz havalandımı sensör kayma olarak algılar ve ABS devreye girer... merak etme bana sık sık oluyor... can sıkıcı bir şey yok yani....
Bu konuda biraz takıntılıyım galiba arabanın her yerine baktım altı dahil hiç bir sürme iz yok bugün aynı yere bir da gittim motorla iyice bir inceledim gündüz gözüyle köpük yemek kapları atmışlar heryere demeki onun üzerinden gecerken hem onun sesi hemde tekerin boşa çıkması bu sese sebep oldu dediğim gibi biraz takıntılıyım sonuçta başka bir şey olmaması beni rahatladı hepinize verdiginiz bilgiler için teşekkürler
Kesinlikle abs No Problem sıkıntı yok Esp ve çekiş kontrol sistemi devreye girerse eğer ekranda esp ışığı yanıp söner.Yanmazsa sadece araba
acemelik zamanın oluyor bende de dik yokuşlarda olmuştu biraz devirli kaldırmaya çaıışınca ektrada çekiş kontrol sistemi devreye giriyorr sankii yol kazıyor gibi ses geliyorr bu durum beni çok korkutmuştu inanın (bu arada gülmeyin) dedim tamam motoru bıraktım burda motor gitti çok korkmuştum bu arada arkamdaki korno sesleride cabası sonra kapattım yavaş kalktım sorun yok ama servisede sordum korkudan hehehe
Cem bey merhabalar..araclarımızda yokus kalkıs destegı var.yokusta debroyajı bıraksanızda araba altınızdan kayıp gıtmez..bırakın arkanızdan korna calınsın