Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Elvada ... Sorento .. Hoşgeldin.. Range Rover

'Sorento Forum - Club' forumunda AŞKINRANCE tarafından 22 Nisan 2018 tarihinde açılan konu

1. AŞKINRANCE

AŞKINRANCE Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    500
    Gerçek Ad-Soyad:
    AŞKIN Bey
    Araç Modeli:
    RANGE ROVER 3.0 TD6 VOGUE
    Merhaba Arkadaşlar ..

Sorento dan ayrılmak zor oldu ama.. Hayaller ağır bastı.. :) mantıklı hiçbir açıklaması yok :)

Land Rover Range Rover 3.0 TD6 Vogue 2009 supercharger makyajlı 230.000 km de tabiki gümüş grisi. :) siyahla hiç uğraşamam :)
    2004 model. 3000 cc 177 hp. 6 silindir. BMW motoru mevcut. 330D 530D X5 3.0 D aynı motor.. dizel trıptonik- otomatik.

koreci, serkan.canbaz, Saseba ve 4 kişi daha bunu beğendi.
  2. Mahir

Mahir Moderator Moderator

Alınan Beğeniler:
    3.737
    Gerçek Ad-Soyad:
    mahir
    Araç Modeli:
    .
    hayırlı olsun inşallah

AŞKINRANCE bunu beğendi.
  3. samet46

samet46 Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    358
    Gerçek Ad-Soyad:
    Samet
    Araç Modeli:
    Kia Cerato 1.5 Crdi Lx 2006
    Hayırlı olsun. Eskimeyen , hala kendine baktıran bir araba :)

AŞKINRANCE bunu beğendi.
  4. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Hayırlı olsun.Kazasız belasız kullanmanızı dilerim.

AŞKINRANCE bunu beğendi.
  5. rem21

rem21 Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    344
    Gerçek Ad-Soyad:
    ramazan pars
    Araç Modeli:
    KIA CERATO 2007 DİZEL DSL ADVANCE
    hayırlı olsun fiyatı merak ettim

AŞKINRANCE bunu beğendi.
  6. MuratHoca6887

MuratHoca6887 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    12
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat YILDIZ
    Araç Modeli:
    Sorento 2.5 CRDİ X-Force
    Hayırlı olsun. Allah kaza bela vermesin.. Fakat yakıt ve çekiş konusunda sorentoyu çok ararsınız gibi :)

AŞKINRANCE bunu beğendi.
  7. cerato2010

cerato2010 Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    11
    Gerçek Ad-Soyad:
    Tacim Afşin
    Araç Modeli:
    Cerato
    Hayirli olsun

AŞKINRANCE bunu beğendi.
  8. KAPSHY

KAPSHY Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    1.234
    Gerçek Ad-Soyad:
    Tolga KAPŞIGAY
    Araç Modeli:
    KİA RİO 1.4 crdi hb (2013)
    Hayırlı olsun

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

AŞKINRANCE bunu beğendi.
  9. AŞKINRANCE

AŞKINRANCE Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    500
    Gerçek Ad-Soyad:
    AŞKIN Bey
    Araç Modeli:
    Arkadaşlar çok saolun teşekkür ederim.
    rakam olarak epeydir takip ettiğim bir araçtı istediğim hale geldi ve aldım. 100 000 .- TL
    KM olarak emsallerine göre oldukça düşük genelde birçoğu 300 bini devirmiş durumdalar.
    yakıt olarak full şehir içi 13 litre yakıyor daha uzun yol yapmadım. Sorento da 10-11 litrelere alışık olduğum için çok sıkıntı olmadı.
    Range rover benim için her zaman en prestijli jeep olmuştur. jeep kategorisinde olmassa olmazım köşeli ve küt hatlardan oluşması bu nedenle bu kasaya tutkunum tüm beklentilerimi karşılıyor. 2600 kg ağırlığı var.
    yaş 47 hızla işim yok artık :) malum mazotta nerdeyse 6.- tl olacak .. kasa - motor- şanzıman değerlendirirsem arabanın hakkı v8 gibi.
    çok seri bir motor olmasına rağmen ağırlık nedeni ile çok ani hızlanmalar beklememek gerekli.. 0-100 13-14 saniye civarı
    motor olarak 3.0 td6 range rover da kullanılan en sorunsuz motorlardan birisi düz 6 silindir. 4.4 v8 benzinliler bu kasada başarılı olsaydı hiç düşünmeden v8 alırdım ama malesef v8 benzinliler sıkıntılı ..
    şanzıman olarak ; birçok bmw araçta kulllanılan GM 5L 40E 5 ileri kullanılmış.
    3. farklı modda kullanılabilen körüklü- havalı süspansiyon var.
    araç sürekli 4 çeker virajlarda vs. oldukça güven veriyor. Haliyle sorento da yaşadığım tedirğinliği bunda yaşamıyorum.

Merak edenler bilir bu kasa 2002 yılında çıktı ve 2012 yılında yerini yeni kasaya bıraktı. Yeni kasa fiyatı malum 1.600.000.TL .:) 2017 mod..
    haliyle biz bu araçlara ancak 10-15 yaşına geldiğinde binebiliyoruz:)
    2012 modelin fiyatlarıda 350-400 bin TL

Allah (cc) herkese gönlündekini nasip etsin.

koreci, serkan.canbaz, Serdar ve 3 kişi daha bunu beğendi.
  10. kuzgun08

kuzgun08 Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    133
    Gerçek Ad-Soyad:
    İsmail
    Araç Modeli:
    Sorento
    Hayirli olsun.kazasiz belasiz surusler arakadasta var on takim 7000 tl servis bakimi deyince yuh dedigim arac

AŞKINRANCE ve rem21 bunu beğendi.
  11. Gomodoejderi

Gomodoejderi Moderator Moderator

Alınan Beğeniler:
    721
    Gerçek Ad-Soyad:
    Emrah ALKAN
    Araç Modeli:
    Kia Sorento 2007
    Güle Güle kullanin, uzun suredir yazi gelmeyince garajda duruyor sanmıştım.

ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

AŞKINRANCE bunu beğendi.
  12. ogun

ogun Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    1.185
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Araç Modeli:
    Hyundai Elantra Mode 2011 - 1.6cc-136 HP / Benzin&Lpg
    Hayirli olsun. Gule gule kullanin .

Range Rover klas bir arac,
    Arazi grubunda da kullanilabilir. Fakat ifade ettiginiz gibi arazi as raci degil sadece hitap ediyor.

Jeep ile range yan yana geldiginde range asfaltta tek gecilir derim

AŞKINRANCE bunu beğendi.
  13. Serdar

Serdar Yönetici Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    893
    Gerçek Ad-Soyad:
    Serdar
    Araç Modeli:
    c220 cdi
    hayırlı olsun. bir sorun yaşarsanız yada ihtiyacınız olursa haber verin ;)

14. AŞKINRANCE

AŞKINRANCE Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    500
    Gerçek Ad-Soyad:
    AŞKIN Bey
    Araç Modeli:
    Çok teşekkür ederim saolun.

Bakım maliyetleri çok yüksek bu doğru. Zaten bu araçları almak mesele değil yürütmek mesele :) sanayide biraz çevre ,aracı ve uğraşmayı sevmek, en önemlisi elimizin biraz tornavida pense tutması gerekli.
    örnek vermek gerekirse fren balatası orjinal 1900.-tl , ben aldım ferodo marka 150 tl arka fren balatasını değiştirdim. illaki fark var ama 1900 tl de veremeyiz tabiki .
    Önceki sahibinden bakım konusunda çok net bilgi alamadığım için ilk işim , motor yağı , tüm filtreler ,şanzıman yağı ve filtresi , motor suyu, ön-arka diferansiyel yağlarını değiştirmek oldu. Alırken ön diferansiyelden ses geliyordu önceki sahibi dahil 3-4 farklı usta yorumu yeni diferansiyel al olmuştu.
    1 ay dif. baktım 3-4-5 bin tl civarı çıkma tabiki bu fiyatlar. işçilik hariç ve diff in ne olduğu belli değil..
    Bu arada araçta v desen lastikler var hep şüphelendim acaba lastiktenmi geliyor diye ama liftte de usta yine ses geliyor diyince tıkandık :)

çıkma diff yerine ön diff i yaptırmaya karar verdim. önce lastikçiye gittim. kafamda soru işareti kalmasın diye 4. tane general grabber gt 275 45 20 lastik aldım (contınental üretimi. ) 2000.-TL eski lastikler söküldü iç yanaktan kopmalar yarılmalar lastikçi abi sen buraya kadar nasıl geldin dedi :)
    yeni lastikleri taktık Pendik sanayisine diff. ustasına gideceğim yola çıktım uğultudan içinde duramadığım araçta ilk 300 metrede ses yok :) e-5 e çıktım 50-120 bandında geziniyorum boşa aldım gram ses yok :) tahmin ettiğim gibi lastiktenmiş.

ilk aldığımda aır süspansiyon ınaktif mesajı vardı ve aır komp. çalışmıyordu arıza silindi 1 hafta çalıştı yine arızaya geçti araç otomatik olarak indirme kaldırma yapmıyor ama komp. güvenlik modunda çalışıyor. sıfır komp. fiyatı vabco 3500 .-tl bende ingiltereden motorun tamir takımını getirt tim
    40.- usd :) işçiliği basit ingilizler saolsun herkes kapısının önünde garajında araç tamir ediyor hepside video çekimi yapmışlar. müsait bir gün piston silindiri segman'ı değiştireceğim.
    eski sahibi aracın enjektör tamir takımını orj. olarak değiştirmiş. ayrıca iki kez araca turbo yapılmış.
    kozmetik kusurlarla uğraşmam kısmen bitince bismillah deyip motora baktırmaya karar verdim 3000 devirde duman vardı billgisayara bağlandı araç hiçbir sorun yoktu. aracın gidişindede bir sorun yoktu . usta turbodankaynaklanır dedi ve kontrole başladı orası burası derken egr ye giren turbo borusunda hortum delinmiş . ( hortum 1200 tl orjinali muadilini aldım :) )
    sorun buradanmış egr tıkalı , emme . manifoltu tıkalı, ınterccol tıkanmış hepsi temizlendi.. turbo filtresi ve diğer hortumlar değişti maf sensörü ve diğer sensörler temizlendi. kayışlar ve bilyalar değişti şimdi ok gibi gidiyor. :) bazı parçalar orjinal bazı parçalar muadil kullanıldı .
    bu arada antifiriz hatalı konulmuştu kırmızı organik onuda saf su ve yeşil antifirizle değştirdim.
    şanzıman yağıda malesef hatalı konulmuş mobil'in organik yağı zf şanzıman içinmiş zaten bu yağı koyduktan hemen sonra yağ ısınması ile birlikte
    zaman zaman şanzımanda vites değiştirmede isteksizlik oldu. castrol dex.6 ile değiştirdik ama sanırım bu arada olan oldu.
    yakında bi şanzımana baktırmam gerekecek. herzaman yapmıyor ama ara ara oluyor.

arazide çok başarılı bir araç fakat kimse kıyıpta araziye sokamıyor :) malum parça fiyatlarıda tr de el yakıyor. ingilterede lada niva gibi dağ bayır en zor şartlarda kaya off road u dahil kullanıyorlar..

4 yıldır pasta makinem olmasına rağmen hep cilada kullandım Geçen cumartesi önce komple kil temizliği yaptım sonra pasta ve ertesi günde cila mükemmel oldu. fakat pasta işi gerçekten zormuş hakkıyla yapılırsa tabi. 4 saat 4 kilo makine sadece pasta süresi.. pasta için 300-500 tl istendiğinde çok demeyin bence :)

Serdar bey, saolun şanzıman için bütçe oluşturduğumda sizden yardım rica ederim.

samet46 ve koreci bunu beğendi.
  15. Serdar

Serdar Yönetici Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    893
    Gerçek Ad-Soyad:
    Serdar
    Araç Modeli:
    c220 cdi
    ses aktarma kutusundan geliyor olabilir. l322'lerin (ve x5'lerin) kronik sorunları;

aktarma kutusu
    aktarma kutusu iç konum sensörü
    airmatik yükseklik sensörleri
    termostat
    fan termiği
    egr (su kaçağı)
    aslında m57 motor başlı başına arıza potansiyeli taşıyor, özellikle yaşı itibari ile çevre ekipmanları çok sorun çıkartabiliyor. m51 'in 2. jenerasyonu olarak üretildi ama hacmi artırıldı, tabii bu da problemleri beraberinde getirdi.

Şanzıman için gidebileceğiniz tek adres bostancı avni usta.

AŞKINRANCE bunu beğendi.
  16. kuzgun08

kuzgun08 Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    133
    Gerçek Ad-Soyad:
    İsmail
    Araç Modeli:
    Sorento
    Hakkindan gelirsiniz masallah istanbulda bu tarz araclardan anlayan.ustan.varsa.bende gelmek isterim adamlar bir sesi bulamiyor avrupa ýakasinda

AŞKINRANCE bunu beğendi.
  17. AŞKINRANCE

AŞKINRANCE Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    500
    Gerçek Ad-Soyad:
    AŞKIN Bey
    Araç Modeli:
    Çok saolun ön diff.'den geldiğini tahmin ettiğimiz ses v desen lastiklerden kaynaklanıyormuş. Lastikleri değiştirdim sorun kalmadı.
    Bende motor konusunu araştırırken hep m57 motor'a baktım. L322 3.0 td6 olarak çok veri yok.
    Şanzıman için bütçe müsait hale geldiğinde :) avni ustaya giderim.

18. AŞKINRANCE

AŞKINRANCE Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    500
    Gerçek Ad-Soyad:
    AŞKIN Bey
    Araç Modeli:
    İkinci gittiğim Ustadan şimdilik memnunum ama tavsiye derecesine gelmesi için biraz daha bekleyelim.
    Tam 10 puan verdiğimde :) özelden bllgisini veririm.
    Kendime 1 yıl zaman tanıdım iki ay bitti kaldı 10 ay inşallah 10 ay sonra kusursuz olacak .

19. kuzgun08

kuzgun08 Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    133
    Gerçek Ad-Soyad:
    İsmail
    Araç Modeli:
    Sorento
    Bekliyorum:)

20. mmcctt77

mmcctt77 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    18
    Gerçek Ad-Soyad:
    Cenk
    Araç Modeli:
    SPORTAGE
    Aşkın bey,
    Öncelikle hayırlı olsun. Konuyu şöyle baştan okuduğumda daha önce izlediğim aşağıdaki youtube linkinin gerçekten olduğunu öğrendim.
    Umarım 10 ay sonrasında videodaki sıkıntılar sizde çıkmaz. Kolay gelsin.

Serdar, AŞKINRANCE, umutd07 ve 2 kişi daha bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş