selam arkadaşlar gene ben dün oğlan araçla kısa mesafe bir yere gitmiş dönüşte arabanın egzosundan çok aşırı beyaz duman çıkmaya başlamış duman olayı hala var sanki araba yanıyomuş gibi yoıgun duman çıkıyor yardımlarınızı bekliyorum (çok az su eksiltmiş 3/4 aydır yag kontrolu yapmıyordum 2 lt kadar yağ ilave ettim )
Motorin filtreniz orjinal mi? Degil se yakıt kaynaklı az da ihtimal olsa olabilir. Yağ eksildiyse herhangi bir kaçak ta yoksa konunun üzerine eğilmenizi tavsiye ederim.Şayet yağ kaçağı ve eksilmesi kısa sürede oluyorsa sıkıntı ilerlemiş demektir. Yağ eksiltme sebebi motor aksamı olacağına Turbo olması daha iyidir. Sıkıntının turbo da olup olmadığını emarelerden sizde anlayabilirsiniz. http://www.kiaclubtr.com/showthread.php?5169-Turbo-Arızalarının-Tespiti-ve-Turbo-Hakkında-Bilgiler Linki inceleyin.Buradaki emareler aracinizda mevcutsa yağ kaçağı turbodan kaynaklanıyor diyebiliriz.Bir de kaç numara ve hangi marka yağ kullandığınızı merak ettim?
Aynen öyle Sercan.Ama dumanla alakalı değil de yağ eksiltme ile alakalı yazdım onu.Bir de asıl yağ eksiltme turbodan ise rolanti de bu olayı görmek zordur.Motorun yüklü olması lazım.Yani araç hareket halinde iken. Su eksiltme için de öncelikle devir daimde damlama ya da yeşerme dediğimiz kaçak türü var mı ona bakmak lazım. Yoksa beyaz duman yakıt az hava fazla,ya da su yakılması anlamına gelebilir.
sabahları geç çalışma varmı? kırzırma bujileri arızalı olabilir. egr soğutucu kısmında çatlak varsa eksoza hafif su veriyor olabilir. önce cihaza bağlatmakta fayda var.
turbo dağıtmış egr emme manifolduna kadar her yere yag basmış komple temizlik yapıldı turbo revize edildi 900 tl ye patladı anlıycağnız.Bu arabadan bana hayır gelmiycek anlaşılan en iyisi satmak hepinize teşekküğrler
Geçmiş olsun.Bu şekilde masraf çıkarması iyi olmamış.Ancak emin olun daha önceki mesajlarımda da yazdığım gibi yağ kaybının motordan olması çok daha fazla hasara ve masrafa neden olurdu.O yüzden motor yerine turbodan yağ kaybı olması daha iyidir yazmıştım.Buna şükür diyelim.Geçmiş olsun. İnşallah aracınızı bundan sonra kullanmaya karar verirseniz başka sorun çıkarmaz size. Tekrar geçmiş olsun.