Dün aracım park halindeyken aracıma çarpıp kaçmışlar, bir marketin açık otoparkında olay oldu. Hemen koşturup kamera kaydı falan sordum o bölgeyi gören kamera yok. Canım epey sıkılmıştı ki, camda bir kağıt Arabanıza vuran araç kia marka jip plakası ... 20 yaşlarında genç bir çocuk vurdu ve kaçtı. Hemen polisi arayıp tutanak tutturdum. Düşünüyorum da o arkadaşımız bu duyarlılığı göstermese yapabileceğim hiçbirşey yoktu. Sorumlu sürücü bu olsa gerek kendi hakkını savunmanın yanında başkalarının da hakkını koruyabilmek. Bu sorumluluğu gösteren kişiye canı gönülden teşekkür ederken forumdaki arkadaşlarımızdan da rica ediyorum bu tarz olaylar hepimizin başına gelebilir çevremizde olan olayları görüp görmemezlikten gelmeyelim. Küçük bir not bile herşeyi değiştirebiliyor.
Altay bey,iyi şeyler duymayı unuttuğumuzdan mıdır nedir anlatıığınız olay yaşadığınız kaza için üzülmem hariç bana çok iyi geldi.Kendimiz için istediğimizi tanısak da tanımasak da başkaları için de isteyebilmek ne erdemlice bir duygu!Başkasının zararına ve mağduriyetine tanıklık edip sessiz kalmanın vereceği vicdani rahatsızlıkla müdahalede bulunmak, görmeye alışık olmadığımız bir davranış.Zarar verenin yanına kar kalması, insandaki adalet duygusunun da giderek yok olmasının başlıca sebebi.Size tekrar geçmiş olsun diyorum ve size o notu yazan arkadaşı :alkiseg6::alkiseg6:
Geçmiş olsun allah daha beterinden saklasın Malesef böyle adamlar var vurup kaçan.Allahtan sadece tampon hasar görmüş far ile çamurluğa girmemiş Duyarlı vatandaşa helal olsun öyle insanların nesli tükenmedi daha..
Büyük geçmiş olsun biraz zarar vermiş gelişmeleri yazarsanız seviniriz .. İbrahim kardeşi forumda insanlara sebzelerden sıfat yapmamaya özen gösterelim
Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim. Küçük olaylardan alınacak güzel dersler var diye düşünüyorum. Böyle küçük bir olayda bile kaçıp gitme marifetini gösteren insanlar Allah korusun bir insana falan çarpsa acaba ne olacak. Ülkemizde sürücü profilinde ahlaki değerler göz ardı edildiği ve araç kullanmak 4 demir parçasına hükmetmek olarak algılandığı için olsa gerek bu tarz şahışlar ortaya çıkıyor. O an gelse bi özür dilese olay tatlıya bağlanacak karşı tarafında en az zararla bu işten kurtulması için gayret sarfedeceğim. Olay tutanaklar sonucu emniyete intikal etti salı günü karakola gelin ifade vermek için dediler. Allah küçük büyük her türlü kazadan hepimizi korusun. Bugün aracımız var olur yarın yok. Ama en önemlisi vicdan, hak ve adalet duygusunu kaybetmiş olmak.
Ferhat Bey büyük geçmiş olsun.Allah beterinden korusun.Benim de başıma koçtaş ın otoparkında benzer bir olay meydana geldi.Olayı görenler olmuş ama plakayı alamadık dediler ve şahitlikte yapmak istemediler.Kamera görüntüsü olduğu halde ve polis incelediği ve hatta aracıma çarpan kamyonet her suçlu gibi 2 saat sonra olay mahaline geldiği halde kendisine sorduğumda ve hatta polisler itiraf ettirmek için çaba gösterdikleri halde plaka kamera görüntüsünde okunamadığından adam yüzüme baka baka yalan söyledi ve polisler de plaka okunamadığı ve adam itiraf etmediği+ şahit bulunmadığından adamı bıraktılar ve gitti.Adamla öbür dünyaya bıraktım hesaplaşmamı ve kaskomdan ben kendim beyanda bulunup yaptırdım.İnşallah sizinki karşı taraf tarafından yaptırılır ve polis tutanak sayesinde asıl kaza suçlusundan hakkınızı alır. Plakayı veren vatandaşımızın duyarlılığına da bravo demek istiyorum.Kimisi gördüğü halde benim olayımdaki gibi inkar ediyorlar çünkü Tekrar geçmiş olsun.
Arkadaşlar başımdan geçen olayla ilgili gelişmeleri herkese deneyim olması açısından paylaşmak istiyorum. Olay yeri tutanaktan sonra salı günü sonuç almak için karakola gittim. Ben sanıyorum ki karşı taraf bulundu ifadesi alındı. Biz gittik adamlar bizim dosyayı ortaya çıkardı. Tekrar ifade verdim. Biz dedik adamı çağırın hadi. Yok dediler o iş öyle olmaz. Ya nasıl Biz adam için emniyete yazı yazacağız oradan cevap gelecek sonra biz adama tebligat yapacağız o gelecek. E kaç gün sürer bu olay 1 hafta kadar Biz bekleyecek miyiz peki dedim Polis daha o iyi diyor. Adam bide bizim karakolun mıntıkasında değilse 20 günden aşağı çözülmez o iş dedi. Benim başımdan kaynar sular döküldü. Kendi imkanlarımızla aracın ilk sahibini, sonrada 3. ve son sahibini bulduk aradık olayı anlattık adam o günde arabanın oğlunda olduğunu ve olayın doğruluğunu kabul etti. Davamızı çekmemiz karşılığında sigortayı devreye sokup zararın karşılanmasını sağlayabileceklerini söylediler. Yarın gidip rapor çıkarıp aracı servise bırakacağız inşallah. Arkadaşlar memlekette kanun mağduru falan korumuyor. Bu yüzden aman polis var kamera kaydı var diye güvenmeyin. Böyle bir olay olursa sıcağı sıcağına olayı takip edip ne var ne yoksa toplayın. Biz karakoldayken kamera kaydı olup, görgü şahidi olup, vurup kaçma olayına karışanlar geldi ama polis ifade bile almadı biz birşey yapamayız uğraşmayın diyorlar. Ancak olayda yaralanma vs gibi bi durum olursa işler tamamen değişiyor o zaman herşey yapılıyor. Zaten bölümleri maddi hasarlı ve yaralanmalı kazalar olarak ayırmışlar. Maddi hasarda plaka olmazsa yüzünüze dönüp bakan yok ve prosedür takip etmekten cinnet geçiriyorsunuz. Adam geldi vurdu araçta tampon değişecek far değişecek çamurlukta düzeltme yapılacak 2000 tl ye yakın masraf var görünen. Bide kazası var diye bizim arabanın değerinin düşmesine mi yanarsın, yoksa yok yan sanayi parça yok orjinal parça takılacak kavgısına mı? Tüm bunlara karşılık adamın ödeyeceği ceza 166 lira olay yerini terk etmek. Aracı servise çekip yaptırmayı planlıyoruz servis sigorta ne getirirse onu takarız dedi biz de yan sanayi yerine orjinal parça taktırmak derdine girdik. Forumda Mustafa bey sağolsun sorularımız cevapladı bizde sağdan soldan araştırdık bizim aracın tampon ve farlarının yan sanayisi yok ama eksper çinden ürettirip getirmezse. Şu olaydaki tek tesellim bu oldu. Herkese tekrar kazasız belasız günler dilerim
Tekrar geçmiş olsun.Allahtan karşı taraf anlayışlı ve helal süt emmiş insanmış.Benim anlattığım olayda kamerada kapalı kasa kamyonetin reklamı ve şirket ismi okunduğu halde adam yüzüme baka baka ben yapmadım demişti.Kamera kaydında plaka okunsaydı bile aynen sizin yaşadıklarınızı yaşayacaktım. Kaza yerini terkeden/kaçan kurtuluyor maalesef. Kanun zaten bu tür olaylarda mağduru koruyamıyor ancak daha da önemlisi böyle bir olayla karşılaşıldığında karşı tarafın hak ve adalet olgusunun gelişmiş olması.