Herkese iyi günler. Cahilliğimi maruz görün lütfen,sportage ile yüksek süratlere çıktığımda yol tutuşu zayıflıyor sanki, yol tutuşunu arttırmak lastik basıncını düşürerek mümkün mü?olumlu ve olumsuz etketi ne olur sizce
Hocam sakın öyle birşey deneme düşük lastik basıncı ile yüksek süratle giderken viraj alırsan savrulursun allah korusun. Bizim araçlarımızın yüksek süratlerde yol tutuşu biraz zayıf o da aracın yüksekliğinden kaynaklanıyor ona da yapabilecek bir şey yok Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ayrica sofor kapisinda ideal lastik basincinizin psi degerleri yazar ona uyumlu basinc degeri yuklemek lazim Turk Telekom TT175 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Formda bu konuyla alakali olarak arkadaslar sayfa acmis inceleyebilirsiniz Turk Telekom TT175 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
ebatlarınıza göre basıncınızı ayarlayın. Tutuş sorunu ile ilgili ROT ayarınızı kontrol ettirin. (Ön ve ARKA) Lastiklerinizin marka ve özellikleri de çok etkendir. Lastik deseni ,sertliği ve yumuşaklığı, erken yada geç ısınması, mevsim seçenekleri önemli faktörlerdir.
araç lastiğinin düşük havada olması sürtünmeyi arttıracağı için yakıt içinde kötü bir durumdur, fazla hava kaybı lastiğin yola tutunmasınıda etkiler... lastik basıncının fazla olmamakla birlikde 1-2 psi olarak kışın karlı indirildiğini duymuştum...
bende büyüklerden duymuştum, belki çok çok önceleri 20 yıl öncesi türk halkının kar lastiği ile çok haşir neşir olunmadığı dönemlerde yazlık lastiğin havasını indirerek kar lastiği gibi yumuşak hamur lastik elde etmek için yapılıyor olabilir düşüncesindeyim pratik milletiz dediğiniz doğru olabilir, net bilgim yok, tşkler
günümüz araçlarında zaten hertürlü sistem var asr ebd esp abs vs vs kışlık lastik ve yazlık lastik basıncı neyse ona uymak gerektiğini düşünüyorum. sivri zekalılığa gerek yok
son çıkan biçok araçta lastik basınç ve lastik arıza sensörü var. yani buda demektirki lastik basıncı düşmesi arıza imiş
düşük basinç fren mesafesini uzatir , kiş lastiği dar yaz lastiği geniş olmali diye okumuştum bir makalede.
Lastik basıncını düşürmek lastiğin sırt kısmının içe doğru bükülerek yolla temasının kesilmesine neden olur. Lastik basıncını yükseltmek lastiğin sırt kısmının dışa doğru çıkarak yanların yolla temasının kesilmesine neden olur. Doğru lastik basıncı ile lastik istenen düzeyde yolla temas eder. Kışın sıcaklık düştüğü için lastik içindeki basınç da ısı ile genleşmeden dolayı sıcaklıkla birlikte düşer. Bunun içindir ki kışın tedbir olarak bir miktar daha basıncı yüksek tutmakta fayda var. Resim olarak göstermek gerekirse;
Aynı şekilde lastik basıncı lastiğin yıpranmasına da etki etmekte. Az basınçlı lastik yanlardan, çok basınçlı lastik ortadan aşınarak biter. Resim olarak göstermek gerekirse;