Arkadaşlar başka bir forumda okudum, faydalı olur diye paylaşıp konu açmak istedim. Malum havalar soğudu, kışın dizel yakıtlar biraz daha hassas. Takip ettiğim başka bir forumda bir kullanıcı diyor ki: bazı dizel yakıtlar aracı çalıştırınca dış ısı iç ısı farkından dolayı nemlenmeye neden olur, oluşan bu nem algılayıcı tarafından belirlenemeyecek kadar az bile olsa bu aracın 'motor arızası' uyarısı vermesine neden olabilir.. Yakıt türü olarak kullanıcı, opet alınca bu sorunu yaşadım ama shell gtlde yaşamadım diyor. Ben de hem son 3-4 aydır opet alıyor olduğumdan hem de havalar soğuduğundan konuyu okuyunca biraz kıllandım açıkçası. Sizlerin bu konudaki deneyim ve düşünceleriniz nelerdir?
Biraz ucmus.. Gtl le ne alakaymis. Oda motorin buda motorin. HTC Wildfire S A510e cihazımdan gönderildi
Katkı maddesi yüzünden de olabilir aslında ama teknik bilgiye sahip kullanıcı varsa anlatırsa güzel olur ..
Sonucta bu motorlar gtl e gore uretilmiyor . - 20 derecelerde marsa basilan yerler oluyor HTC Wildfire S A510e cihazımdan gönderildi
Evet bazı yakıtlardaki katkı maddelerinin bu tür durumlarda motoru koruduğu iddia ediliyor, malum, shell gtl katkılı bir yakıt. Ben bu durumu citroen servisine de sordum, mantıklı diyen de oldu, ilgisi yok diyen de. Konu hakkında net bilgi sahibi olmak önemli, bir sorun kaza vb olmazsa ds4 ü uzun yıllar kullanmayı düşünüyorum, eğer katkılı yakıtlar yakıt anlamında sorunsuzluk vaatediyorsa onlarla devam edeceğim.
Mehmet bey, motorin'in rafinajın'da su yoğun olarak kullanılıyor. Maalesef bu gün Türkiye rafinerileri eurodiesel üretemiyorlar. Eurodiesel Türkiye'ye dışarıdan mamûl olarak geliyor. Rafinaj esnasında ayrılamayan su değişik katkı maddeleri ile motorin molekülleri ile bağlanıp yakılmaya çalışılıyor. Bazen de su depoda ya da filtrede yoğunlaşabiliyor. OPET yakıtı veya GTL bu konuda daha başarılı diyemem bu sizin yani kullanıcının sürekli kullanımı sonucu ulaşabileceği takdiri. Akaryakıtı sürekli aynı yerden almak ve sık sık yakıt filtresini kontrol etmek ve değiştirmenin önemi buradan geliyor. Kolay gelsin.
eurodizel piyasaya yeni cikmaya basladigi zamanlarda yakit kaynakli sorunlar yasadim. uzun zamandir shell gtl kullaniyorum, daha önce total,po,opette kullandim ama gtl bence en iyisi shell gtl teknoloji ödülü alan tek yakitmis. kisinda sorun yasamadim.
Ben sürekli olarak shellden dizel alıyorum.Bir defa shellin dışında bir yerden aldığım dizelden pek randıman alamamıştım.Shellin eurodizelini kullanıyorum ve sorun yaşamadım.İnşallah bundan sonrada yaşamam. Değişik yerlerden yakıt alma taraftarı değilim.Bazı yerlerde yakıtlara çeşitli şeyler(solvent türü)katıyorlar.Bu da araç motorlarına çeşitli tür de zarar veriyor.Sürekli bir yerden yakıt almakta fayda var diyorum.
Türkiye'de eurodiesel üretilemediğine emin misiniz? Rafineri çıkışı olarak benzinle euro aynı fiyat diyorlardı da...
Merhaba.Her yakıtın içerisinde Ali Beyinde belirtiği gibi su vardır.Bu su rafine işlemi ve molekül yapısı gereğidir.Sensör yakacak kadar su bence ancak yakıt alınan yerin deposuyla alakalıdır.Günümüzde akaryakıt şirketleri sık sık kontroller yapıyorlar ancak yine de tüm depoların sızdırmazlığı aynı olmayabilir.Aynı şirketin başka bir şubesinden yakıt alınmaya başlansa fark olabilir bence. Ayrıca yakıt depoları aracın arka tarafında ve alttadır.Dış ortamla direkt temas halindedir.Depoların vent-havalandırma-çıkşıda bulunmaktadır ki depo yakıt tulumbası yakıtı çektiğinde ve ya yakıt doldurulduğunda depo içinde hava sıkışıp yakıt alma ve ya verme işlemini engellemesin diye koyulmuştur.Yani depo aslında atmosferle alışveriş içerisindedir.Dolayısı ile deponun iç sıcaklığı ile dış sıcaklık arasındaki fark 0,1-0,2 dereceyi geçmez. Bu problem depo doluyken yaşanıyorsa sorun alınan yakıtın su oranının fazla oluşundandır.Eğer depo boş ise sorunun kaynağı yine daha önceden alınan yakıtlardan kalan birikmiş sudur.Unutmayalım ki su motorinden ağırdır ve deponun alt tarafında birikir.Biriken su boşaltılmadığı taktirde bu problem devam eder. Yakıtta olan su için de araçlarımızda sensörlü su tutucu motorin filtresi mevcuttur.
Arabayı aldığımdan beri Shell GTL alıyorum. Bir defa PO'dan alayım dedim hiç randuman alamadım. Belki o istasyona özgüdür veya psikolojiktir ama Shell taraftarıyım.
Arkadaşlar genel olarak soruyorum: 'şu markadan alıyordum, bir kez başkasından aldım ama verim alamadım' şeklinde yazanlar, neyini beğenmediler diğer markanın yakıtının? Biraz açabilir miyiz lütfen?
Ben Kimsenin Beğenmedigi Full Den Alıyorum Memnunum Shelli Hiç Sevmiyorum. Total İnkini Beğeniyorum. PO Da Güzeldi , Opette Güzeldi.
ben bu yakıt olayında buyuk oranla psikolojık etkenler oldugunu dusunuyorum.surdan aldım daha fazla gıttı,burdan aldım tıtresım azaldı gıbı etkenlerı bence gozle gorulur olcude hıssetmek cok da kolay olmasa gerek.farklı markalarda yakıt katkısından dolayı bazı sonuclar gozlemlenebılır ama cok cok barız oldugunu dusunmuyorum ben.ornek olarak full den almaya basladıgımda arac barız sekılde sıyah duman atmaya basladı.full den almayı kestım duman atma olayı da kesıldı.sonrasında opet,shell vbb. bana hep aynı gelıyor.kendım ıcın konusuryorum opet ve shell den yakıt aldıgımda farklı sonuclar gozlemleyemıyorum aynı gelıyor assagı yukarı