ARKADASLAR MERHABA BENDE 2004 KIA RIO 1.3 ARAC VAR YAKLASIK 3 AY ONCE OTOBANDA GIDERKEN ARACIN DIREKSIYON KAYISI KOPTU TAMIRCIYE GIDIP KAYISI DEGISTIRDIKTEN SONRA DIREKSIYONU TAM SAGA YADA TAM SOLA YAPARKEN SES GELIYOR 2 YERE GIDIP ARACIN DIREKSIYON KUTUSUNU VE DIREKSIYON POMPASINI SOKTURUP BI SIKINTI VARMI DIYE DIREKSIYONCUYA GONDERDIM AMA 2 SINDEDE BI SIKINTI OLMADIGINI SOYLEDILER AMA SESTETE DUZELME OLMADI BENIM GIBI ARACTA BOYLE SIKINTI YASAYAN OLDUMU YARDIMCI OLURSANIZ SEVINIRIM SAYGILAR
Geçmiş olsun.Sistemde hava olabilir,ayar yapılması gerekebilir.çek valf vb. hatalı takılmış olabilir.Kayış koptuğunda tulumba ve ya hidrolik pistonlarında deformasyon oluşmuş olabilir.
arızayı belirtirken. benzetme yapmanız önemli. Serdar Bey'in dediği gibi nasıl bir ses cızıltı/motor vınlama sesi mi? yoksa stabilize yoldan gelen takırtı sesimi. direksiyonu hızlı bir şekilse seri halde sağ sol yapınca boşluk hissi ile tıklama sesi veriyormu?. ses direksiyona vuruyormu?
Farketmiyor az yada cok cevirmem az da cevirsem cok ta cevirsem ses geliyor hisirti gibi degilde daha kaba daha tok bir ses bayagi rahatsiz edici ses ve arabanin icinde yada disinda sesi duymaman imkansiz
En bastan anlatayim en iyisi yolda giderken aracin altindan ses gelmeye basladi ben on takimdandir dedim ustaya gittim usta sesi duyunca direk anladi kaputu actik direksiyon hidrolik yagi komple bitmis yag alip tekrar koyduk usta 1-2 gun sur bak bakalim yagda azalma olucakmi dedi ertesi gun baktim yag yine bitmis yag kacagi hortumdan dedi usta hortumu degistirdi degistikten sonra yag kacagi duzeldi bende tamamdir deyip otobanda giderken birden takir takir ses geldi direksiyon tas gibi oldu kaputu acip baktim bu seferde direksiyon kayisi kopmus usta kayisi tekrar takti iste o yeni kayistan sonra direksiyondan ses gelmeye basladi ustaya soyluyorum kayisla alakasi yok diyor direksiyon pompasi ile direksiyon kutusunu 2 tane direksiyoncuya gonderdim sikinti yok dediler acaba sikinti nerde kac tane ustaya gittim bulamadilar
Onur bey. kayış değiştikten sonra kayış kaçırma sesimi geldi? kayış bol geldi ise kaçırır. diğer konu pompa, pompa uzun süre yağsız çalıştığı için içinde deformasyon olmuş yani özelliğini kaybetmiş. rahat dönmediği için kayışlın kopmasına neden olmuştur. direksiyon için doğru yağ kullanıldımı? kullanıldı ise pompa için yağ katkıları var birde onu deneyin.
Valla hic bilmiyorum kardesim direksiyon yagi dedim bi tane verdi onu koydum kayisin gerginligi elimle baktim ama normal gozuyor o dediginiz katkiyi bir deneyeyim bakalim duzelicekmi birde yag o zamandan sonra hic eksilmedi bu normalmi acaba
Direksiyon pompasını en azında rolanti devrine çıkarmadan ustaların problem olup olmadığını ve ya ses kaynağının o olup olmadığını anlamaları çok zor.Gözle dişlilerde vb yerlerde sıkıntı varsa büyük deformasyon olmadıkça anlamak zordur.Dislilerin arasındaki klerens değiştiyse bile sıkıntı oluşur ses vb ssonuçlar oluşur. Direksiyonu çevirince sesin gelmesi aslında direksiyon merkezi problemi olasılığını arttirsa da düşük ihtimal bile olsa yüke bindiğinde tulumbanın bu sesi çıkarması da yüksek ihtimaller arasında. Yağsız çalısan tulumba yagsız kalma uzunluğuna göre kesinlikle deformasyona uğrar. Kayışın kopma nedeni hidrolik pompasındaki yağsız çalışma kaynaklı deformasyondur bence. Gecmis olsun.