Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Direksiyon problemi

'Rio Forum - Club' forumunda Deathmumi tarafından 26 Ekim 2017 tarihinde açılan konu

1. Deathmumi

Deathmumi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    39
    Gerçek Ad-Soyad:
    Muammer ÖZVARDAR
    Araç Modeli:
    Rio 2011 HB 1.5 crdi 130bg 280nm
    Merhaba arkadaşlar selamlar,

Araçta bir süredir yaşadığım bir sola çekme ya da yolda giderken sola doğru yavaş yavaş dönmeye başlama sorunum vardı. Aracı ilk aldığımda soldan kazalı bir araçtı eski konularda da bazı maceralarım oldu yazmıştım. Herneyse o zamanlar sanayide biraz işlem vs durum toparlanmıştı. Geçen sene bende kendim İzmir Seyrek yolunca sabah saatleri karanlıkta ikazsız uyarı ışığı hiç bir lamba bulundurmayan kasalı bir traktöre vurarak ufak bir kaza atlattım. Geçmiş zaman o zaman kaput far vs bir takım birşeyler değişmek durumunda kaldık. O günden beri araçta yine bi sola çekerlilik durumum vardı. 1 kez rot balansa o şekilde girmiştim o zamanda direksiyonla ilgili problem var gibi gösterin demişlerdi ben masraf olacak diye gitmemiştim.

Geçen ay aracı bakıma götürdüm dedim yapılmışken sola çekme olayıda halledilsin, benim atasanayide ki ustamla konuştuk ettik, onların kaportacısı baktı sol travers darbeliydi biraz gerilik var çektircez dedi yaptı falan senin sol salıncakta vuruk onuda bi değiştirmen gerekebilir dedi. Neyse o hafta o işlemini yaptıktan sonra ben araca 1 hafta öle bindim bu sefer araç sağa çekmeye başladı, diğer haftasonu tekrar gittim salıncak değişmesi lazım vurukluk var dedi açı farkı yapıyormuş neyse dedim onuda değiştir tekrar rot-balansa çıktık falan aracın değerleri iyi dediler, ben bi turladım yine ufak ufak direksiyon sola düşüyordu yine sola çekiyordu. Benim ustalar falanda hidrolik pompası ya da direksiyon kutusundan sıkıntı olabilir falan dediler.

Aradan biraz zaman geçti 2 hafta falan sonuçta bu durum kafada takıntı oldu. Geçen hafta aldım 3. sanayide Hasgürcanlar diye bir tamirhane var, babamında bi ustasının tavsiyesiyle onlara gittim. Saat 10 gibi falan araca girdiler akşam sanırım 17.00 falandı araç çıktı tüm işlemler bitince. Usta biraz söylendi abicim senin araba mahfetti bizi 10 tane arabaya bakardık falan sanayi ağzı yaptı biraz ya neyse ne ben problemim var sonuçta parasıyla yaptırmaya geldim dedim :) 600lira işçilik+100lirada z rotlar falan bi kaç bişiler değişti. Direksiyon kutusu revizyon oldu, üstüne bide diğer kaportacı ölçüyü tam alamamış yarım santim civarı kaçıklık vardı pompayla bastılar sağolsunlar hallettiler.

Ordan çıkarken yalnız direksiyonda feci bi kasıntı vardı, elemanlar falan uğraştı epey sürtme var dediler olmadı abi sen bi elektrikçiye göster direksiyonu bi söküp takılsın hallolur gibisinden. Neyse ben o gün o saatte artık başka bi yer bulamıcağım için dedim sora benim ustaya uğrarım gerekirse. Yolda da epey baktım araçta çekme vs yoktu direksiyonda düşmüyordu. Ertesi gün arabaya bindim direksiyonun sıkılığı gitmişti rahatlama vardı. İyi dedim gerek kalmadı galiba gitmeye derken ufak ufak derken yine sola düşükleşme durumu oldu. Şimdi araçta normalde düz gidiyor revizyon olayı tamam farketmiş ama yolda giderken araç çukurdan geçsin veya kavisten zıplarken falan direksiyon her zaman şöle sola 10 derece kadar bi kendini oynattırıp geri geliyor gibi oluyor tabi tam yerine gelmiyor her seferinde ufak ufak sola düşerek 10 dereceye kadar gelip öle kalıyor tabi o durumda araç sola doğru kıvrılarak gitmeye başlıyor.

Bunun haricinde sağ tarafa doğru bir kasma var gibi yani sağa çevirirken biraz daha zor dönüyor direksiyon bırakınca zaten hemen sola doğru toparlayıp hatta biraz daha sol tarafa doğru geçiyor tam ortada kalmıyor ben elimle tutarken bile adeta sola kendini atmak için zorluyormuşçasına bi his veriyor. Solda ise aynı durum geçerli değil tam soldayken kendini ata ata sağa doğru toplayıp solun nerdeyse 35-40 derecelik bi açısında kalıp daha ötesine toplamıyor. Düz giderken de direksiyonu sola kıvırdığım anda 10-20 derecelik açıda çok rahat sanki boşmuşcasına rahat dönüyor, sağda böyle bir durum yok sertlik oluyor.

Cumartesi tekrar aynı yere gideceğim, internetten baktığım kadarıyla hidrolik pompasıyla alakalı durumda olabilir gibi gözüküyor. Bu iş iyice canımı sıkmaya başladı hani işin çözülmediği bir yana oydu buydu derken şu işin çözümlenmesi için şimdiden 1100lira falan toplam harcadım ama hala net olan bir durum yok doğrusu. Tabi orda ustaların bakıp hidrolik pompasına bakmamalarıda tuhaf. Sizlerinde fikirlerini alabilir miyim ?

Bu Sayfayı Paylaş