Merhabalar arkadaşlar, 2011 Model Kia Cerato Koup araç almayı düşünüyorum ama malum şuanki araçların neredeyse tamamı LPG'li araçlar ve ben daha önce LPG'li araç kullanmadığım için bazı endişelerim var çünkü aracı aldığım takdir de uzun yıllar binmeyi düşünüyorum o yüzden bana ilerleyen zamanlarda sorun yaşatacak durumlardan çekiniyorum o yüzden tecrübe sahibi yada bilgili arkadaşlar bana yardımcı olup yönlendirebilirse çok sevinirim.. 2011 Model 1.6cc 126hp CVVT Motora sahip bir araca atiker yada onun ayarında bir LPG uygulaması yapılmış ve yaklaşık 50bin km kullanıldığını düşünüyorum.. Herşeyden önce CVVT motorlar bildiğim ve araştırdığım kadarıyla LPG uyumlu bir motor değil bu yüzden motorda ciddi sorunlar yaşanabileceği bilgisi hem yetkili servis tarafından hem de bazı bilgilendirme forumlarında yazılmış ama bir diğer taraftan ilk günden beri LPG li kullanılmaya başlanmış ve yaklaşık 200bin görmüş araçlar da böyle sıkıntıların olmadığı da söylenmiş kısacası biraz şans, biraz işçilik, birazda kullanımla alakalı durumlar mevcut.. LPG uzak duran birisi olarak böyle bir araç aldığım takdir de başıma gelebilecek potansiyel sorunlar nelerdir? Subap uzama-erime-yanma, rölanti de sürekli dalgalanma, motorda isteksizlik gibi, çekiş kaybı vs vs. en kötüsü motoru ele alma gibi sıklıkla durumlarla ilgili sizin duyduğunuz, bildiğiniz yada yaşanmış olaylar var mıdır? Bir de şanzıman yağı değişimi yapılırken bu araçlar da şanzıman yağı filtresi değişmiyor mu?