Kia ceed dizel için FULL, OPET ve SHELL den yakıt denedim. (Shell Vpower Diesel) Aradaki fark çok belirgin olmamakla birlikte yorumlarım şu şekilde FULL motor sesi normal, menzil iyi Shell Motor sesi Normal menzil birazdüşüyor ( 40-50 km km daha az yapıyor sanki 3/4 depoda) OPET ile Menzil iyi ama motor soğukken ses biraz daha fazla gibime geliyor. Total i BP yi denemedim Ama kış mevsimi sabahları 8 derece civarındaki bu durum sizlerde nasıl. Hangi marka yakıta devam edeceğimi karar veremedim. Çünkü Shell de V power ın yanında birde Fuel Save çıktı, hernekadar Fuel Save almasamda karışma olabilir endişesini taşıyorum. OPET in Ford ve Fiat araçlara verdiği yakıt garantisinden dolayı güveniyorum ama kükürt oranı açısından bizim CRDI Euro 4 motorlara uygunluğundan emin değilim ( Acaba motor sesi ondan dolayımı farkediyor Shell den OPET e geçtiğim ilk gün sesin biraz değiştiğini farkettim ama havada soğuktu ( Yanılıyorda olabilirim tamamen soyut bir yaklaşımdayım) FULL iyi görünüyor ama heryerde istasyonu yok. Sizlerin görüşülerini alabilirmiyim.Şu anda OPETe devam ediyorum Hangi marka dizel ( Aslında hepside Tüpraş ın dizeli tamamen psikolojik bir durum gibimede geliyor, aldığımız istasyon önemli , su katmayan dürüst istasyonu bilmek yeterlimi acaba )
Mazotta Bir Miktar Su Bulunuyor Zaten . Aslında Su Katmayan İstasyonu Bilmek Yeterli Kararımca Ama Kime Güvenesin Ki Ben İlk Çıktığından Beri Shell GTL Kullanıyorum Diğerlerine Göre 0.13 Kuruş Pahalı Katkılı Dizel Deniyor Her Bayininde GTL Yakıtına Güvenmiyorum Full Hariç Tüm Markaları Denedim Kendi Araçlarımda Tabiki Bayi Farkı Mevcuttur . Total : Uzun Km Yaptım Çekişini Beğenmedim Yağlı Mazot Diyorlardı ( Kulaktan Dolma ) Opet : Araç Sesi Kalınlaştı Çekiş Normal Km Normal Po İle Shell V Poweri : Aynı Kefeye Koyabilirim Bp : Eksik Km Çekiş Düşük
Ben de Opet ten alıyorum yakıtı.Bence de devir ekonomi devri.Benim şikayetim yok aslında.Performansta normal gibi geliyor bana.