2013 yılının en çok satan modellerinden olan Chevrolet Cruze için 2013 ve 2014 model araçlarda satışı durdurma kararı geldi. GM 1.4 litrelik 4 silindirli turbo motora sahip modellerin satışının durdurulmasını e-mail yoluyla bayilere iletti. Gönderilen mailde sorun yaşanan araçların şase numarasını liste halinde gönderen GM, Sorunun 1.6 milyon aracı etkilediği düşünülüyor. 12 kişinin ölümüne sebep olduğu sorun sebebiyle federal bir soruşturma açıldığı bildirildi. Satışı durdurma kararının bu sorun nedeniyle verilmiş olduğu henüz netlik kazanmadı. Kaynak: Otopark.com Böyle bir hadise gerçek ise eyvah eyvah diyorum ...
1.4 litrelik 4 silindirli turbo motor nasıl bir sorun yaratmış anlamadım, biraz açar mısınız. Ayrıca 12 kişi neden ölmüş?
aslında başarılı bir otomobildi. bulabildiğim sonuçlara göre ateşleme (ignition) switch ' in de arıza olduğu bu arıza nedeniyle motorun durması gösteriliyor. Bu sebeple frenleme, elektrikli direksiyon ve airbag sistemleride çalışmıyormuş. 31 kaza meydana gelmiş ve malesef 12 kşi hayatını kaybetmiş. aynı motoru kullanan insigna, astra da ne olacak peki:S ya da yanıltıcı bilgiler yüzünden toyota ya amerikada 1.6 milyar dolar ceza kesilirken, yakıt tüketimi verilerindeki (bize göre olası) sapmalar yüzünden milyonlarca dolar tazminata mahkum edilen hyundai-kia grubundan sonra, 12 kişinin ölümü ile ilgili GM ye nasıl bir ceza verilecek?
Mustafa Bey açıklayıcı bilgiler için teşekkür ediyorum , son cümlenizede katılıyorum mahkeme sonuçlansın bakalım ne olacak ? Yakıt tüketim verilerini yanlış göstermek te suç kabul ediyorum ama orda da çoğu firmanın kendisini düzeltmesi gerekiyor . Bakalım zamanla yeni haberler gelir burada paylaşırız ..
Amerikalı Otomobil üreticisi General Motors (GM) firması, ürettiği bazı modellerdeki kontak anahtarı sorunu nedeniyle, 35 milyon dolarlık cezaya çarptırılmasının ardından, 15 çalışanın işine son verdi, 5'ini disipline sevk etti. GM'nin CEO'su Mary Barra, firmanın Michigan'daki "araç mühendislik merkezi"nde yaptığı konuşmada, ürettikleri bazı modellerde görülen kontak anahtarı ateşleme sorunu yüzünden en az 13 kişinin ölümüne neden olunması yüzünden 15 çalışanın işine son verdiklerini ve 5 çalışanı da disipline sevk ettiklerini bildirdi. Barra, işine son verilen personelin, GM'de, mühendislik, hukuk ve halkla ilişkiler alanında görev yaptığını ve işine son verilenler arasında üst düzey yöneticilerin de bulunduğunu kaydetti. Barra, soruşturmayı yapan Anton Valukas'ın 230 çalışanla görüştüğünü ve 41 milyon belgenin incelendiğini ifade etti. GM, chevrolet Cobalt ve Pontiac G5 modellerindeki kontak anahtarı ateşleme problemi yüzünden 780 bin aracını geri çağırmıştı. Hatasını kabul eden firma, geçen ay, ABD Adalet Bakanlığına bağlı Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği İdaresi tarafından 35 milyon dolarlık cezaya çarptırılmıştı. Olay böyle sonuçlandı beyler ...
Chevrolet zaten 2015 sonbaharında Batı ve Doğu Avrupa dan tamamen çekilecek buna Türkiye de dahil, Chevrolet satışları sadece ABD de devam edecekmiş. Chevrolet araçlar için Opel servisleri 10 yıl servis ve parça garantisi verecek. Durum böyle iken bu olay da Chevrolet nin zaten sarsılan imajı için çok kötü oldu..
Merhaba Arkadaşlar...ben Antalyadan Erkan;....Kia Rio aracımı almadan önce (1 ay önce) Chevrolet Cruze baktım ve iki model arasında kaldım...ama iyiki Kia Rio almışım çok memnunum tabi bazı teknik aksaklıklarda yaşamıyor değilim ancak Cruze dan çok daha iyi bir araba hem yakıt tüketimi hemde konfor bakımından on numara
Bakin ben captiva kullandim. Hatalarini sayayim size 1-32.000 km de on aks bilyasi bozuldu. 2-on ic kapi kollarinda boya soyulmaya basladi. 3-on arka amblem su aldi dustu ciddiyim.bakin hepsi folyo cekmis. 4-katlanir ayna sikintili cok az kullanmamiza ragmen hemde 5-katlanir ayna sinyali su aliyor. 6-on koltuklari deri Arka sira ve bagaj koltuklari suni deri hos bisi diil.7 koltuklu tip 7-captiva icin soyluyorum hersene bir versiyon arac surekli deger kaybediyor. 8-alir almaz farlarin ampulleri kesti.cakma china philis ampul cikti.ben de narva taktim. 9-ozellikle cruze icin soyluyorum. Yanlis motor dizel 2.0 buyuk hata.1.6 dizel olmadan yok olmaya mahkum oldu. 1.6 benzinli motorlu alanlarin hrpsi tup takti.kisa sure sonra benzin pompalari yandi. Bir arkadasim aldi pompa yaninca hic yuzune bakmadan salladi. Cruze ici cok basit. Sadece aveo sedan dizel tuttu niye tuttuguda belli zaten anlayan anlamistir. "araba aşkı başka"
Cruze dizel bende kullandım feci yakıt tüketiyordu , Captiva da kullandım onun yürüyeni daha kalieli hissettiriyor du ama işte satın almak istermiyim ? pek sanmam ..
http://ekonomi.haberturk.com/otomobil/haber/955901-89-bin-araci-geri-cagiriyor Araçlarını geri çağırıyorlar zaten