Evet Beyler Bayanlar bugün yine kafamızda merak uyandıran araçları test ettik bunlardan ilk ikidi yine yeni ceed ve ix35 idi , bu araçları artık ezberledik ama gün içerisinde test ettiğimiz araçlarla kıyaslama baabında her zaman iyi oluyor . Öncelikle Chevrolet Cruze 'u merak ediyorduk . Malum yenilenen 2 litrelik motorun performansı ve yakıt tüketimi acaba nasıldı ? Akın biraderimin yukarıda dediği dergi başlıkları gerçek oldu diyebiliriz Öncelikle Kia bayiisinde geçirdiğimiz yarım saatten sonra Chevrolete geçince modeller gözünüze 1990 lardan kalmış gibi görünüyor birz ağır olacak ama ben böyle düşünüyorum hele birde citroene de girerseniz chevroletlerden arkanıza bakmadan kaçabilirsiniz Tamam Captiva yine kabul edilebilir özellikler ortaya koyuyor ama konumuz Cruze . Aracımız geldi satıştan bir Bey ve 3 kişi biz aracımıza bindik hemen yol bilgisayarını sıfırladık ve Akın biraderim kontağı çalıştırıp yola çıktık . Aracın amortisör sistemini beğendik , darbe emişi güzel , süspansiyon sistemi konfor odaklı ayarlanmış . İç tasarım fena değil ama astra insignia gibi değil maalesef yani bana hitap etmedi , mavi aydınlatmalarıda soğuk duruyordu , Akın biraderim hemen ara hızlanma denemeleri için gaza bastığında araç burnunu sağ doğru çekmeye başladı , aracın yürüyen aksamı motorun ürettiği torka karşı gelmekte zorlanıyordu e tabii direksiyon böyle gaza ani basışlarda yumuşuyor ve deneyimsiz şöför için sıkıntı yapmaya başlıyordu . Araç 2 litre olmasının verdiği avantajla düşük devirlerde bile hızlanma isteği duyuyor ama gaz pedalı pek hassas değil yani hızlanmak istediğinizden 1 saniye önce gaza basmanızı tavsiye ederim . Fren performansı sınıf standartlarının biraz altındaydı ceed bu konuda kesinlikle daha etkili . 4 kişi klima açık ara sokaklarda 50 km hızla giderken 11 litre civarlarındayakıt tüketiyor ve test sonucunda 15 litre ortalama resmen hayal kırıklığına uğramamıza neden oldu Direksiyon ise 2-3 kontradan sonra sertleşiyor ve aynı 2005 ceratomdaki gibi davranıyor ve yine sınıfta kalıyor . Klima ise Ceedin muazzam soğutması yanında serinletiyor desek yeridir , 20 dakika boyunca kabindeki ısı bir türlü düşemedi yine şaşkınlık yarattı bizde . İşin özü cruze 2000 lerin başında çıkan araçların mühendislik karakterini hatırlatan bir model ve benim aklımda konforlu sürüş , otobanda iyi ara hızlanma değerleri başarılı olması dışında pek olumlu iz bırakmadı .. Araç hakkında sorularınız olursa çekinmeden sorabilirsiniz ..
ooo murat biraderim 15 litreden bahsediyorsun biz bi akrabama aldık o 7 litreden bahsediyordu bende cok sasırdım
ben 1.6 sını bozuk yolda eyüp mar da test ettim ama süspansiyon çok konforsuzdu bence. ayrıca malzeme kalitesi dediğiniz gibi zayıf. test aracı 15000 de ama koltukları çökmüştü
Biz 4 kişi bindiğimizden süspansiyon daha konforlu hale gelmiş olmalı , bir insignia konforu yok tabii de compact rakipleri içerisinde yumuşak geldi Alper biraderim 100 km de 7 litre şehir içinde mazot tüketecek o arkadaşla tanışmak isterdim
Araba en düz yolda gaza parmak ucuyla dokunurken bile 10 lt altına düşemedi 7 lt yakması için motoru stop edip itmek gerekiyor sanırım
2 sene önce bir dergi , cruze ceratoyu karşılaştırmıştı ve testin sonunda cerato testi önde bitirmişti. sonuçta cruze 'a 2 litre dizel motorun ülkemiz için uygun olmadığı açık ancak bu motora bu fiyat çok ucuz sonuçta 2000 motor. 1.7 optimanın 103.000 tl fiyatını düşününce , 2000 motor cruze nin 52.000 tl fiyatı inanılmaz bu vergi sisteminde bu arabayı bu fiyata nasıl satıyorlar acaba
Eldeki eski teknolojiyi daewoo'ya gömüp logosunu değiştiriyorlar, amerika'da satılan cruze ile sadece karoser benzer, mekanik olarak alakası yok.
Evet işin aslı böyle aslında, daewo korenin en uyduruk ürünü olunca sonuç belli. Sanyong konusunda arkadaşlara katılmıyorum, sürüşünü bilmem ama çoğu modelinin tasarımı çok çirkin.
Korando yu da bu sene denedik , ön tasarım ve yandan fena değil alet , içi ve arkası bayık ama 2 litre güçlü mercedes motoru olması ve suv olması cruze almak yerine daha havalı bir tercih bence
valla murat biraderim bunu görünce hemen aradım o akrabamı ve dalga gectim bizzat kendim denemek istediğimi söyledim ve vazgecti hayat böyle işte )
Ben buraya Chevrolet Kulübü'nden geldim ve anladığım kadarıyla 2011 ve öncesi Cruze'larda yanlış şeyler vardı. Euro IV olması gereken Cruze'larda Euro V kullanılmıştı. Sanırsam aynı hata yine oldu...
Tasarımcısı geçen sene ölmüş Ya da öldürülmüş Ben olsam öldürürdüm mesela Bu kadar çirkin araba yapmak daha zor aslında Bi Korandosu azıcık bişiye benziyor bence de.. Mercedes de hiç mi bakmıyor kardeşim, bu motoru verdik ama napıyorlar acaba diye