10 kasım LPG KABLO

Chevrolet Cruze 2.0 163 hp dizel Testi ..

'Otomobil Testleri / Karşılaştırmalar' forumunda ReNe tarafından 26 Haziran 2012 tarihinde açılan konu

1. ReNe

ReNe Super Moderator Super Moderator

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    BMW 116 D 1.5l 8 ileri Zf

Evet Beyler Bayanlar bugün yine kafamızda merak uyandıran araçları test ettik bunlardan ilk ikidi yine yeni ceed ve ix35 idi , bu araçları artık ezberledik ama gün içerisinde test ettiğimiz araçlarla kıyaslama baabında her zaman iyi oluyor . Öncelikle Chevrolet Cruze 'u merak ediyorduk . Malum yenilenen 2 litrelik motorun performansı ve yakıt tüketimi acaba nasıldı ? Akın biraderimin yukarıda dediği dergi başlıkları gerçek oldu diyebiliriz :)

Öncelikle Kia bayiisinde geçirdiğimiz yarım saatten sonra Chevrolete geçince modeller gözünüze 1990 lardan kalmış gibi görünüyor birz ağır olacak ama ben böyle düşünüyorum hele birde citroene de girerseniz chevroletlerden arkanıza bakmadan kaçabilirsiniz :p Tamam Captiva yine kabul edilebilir özellikler ortaya koyuyor ama konumuz Cruze . Aracımız geldi satıştan bir Bey ve 3 kişi biz aracımıza bindik hemen yol bilgisayarını sıfırladık ve Akın biraderim kontağı çalıştırıp yola çıktık . Aracın amortisör sistemini beğendik , darbe emişi güzel , süspansiyon sistemi konfor odaklı ayarlanmış . İç tasarım fena değil ama astra insignia gibi değil maalesef yani bana hitap etmedi , mavi aydınlatmalarıda soğuk duruyordu , Akın biraderim hemen ara hızlanma denemeleri için gaza bastığında araç burnunu sağ doğru çekmeye başladı , aracın yürüyen aksamı motorun ürettiği torka karşı gelmekte zorlanıyordu e tabii direksiyon böyle gaza ani basışlarda yumuşuyor ve deneyimsiz şöför için sıkıntı yapmaya başlıyordu . Araç 2 litre olmasının verdiği avantajla düşük devirlerde bile hızlanma isteği duyuyor ama gaz pedalı pek hassas değil yani hızlanmak istediğinizden 1 saniye önce gaza basmanızı tavsiye ederim . Fren performansı sınıf standartlarının biraz altındaydı ceed bu konuda kesinlikle daha etkili . 4 kişi klima açık ara sokaklarda 50 km hızla giderken 11 litre civarlarındayakıt tüketiyor ve test sonucunda 15 litre ortalama resmen hayal kırıklığına uğramamıza neden oldu :( Direksiyon ise 2-3 kontradan sonra sertleşiyor ve aynı 2005 ceratomdaki gibi davranıyor ve yine sınıfta kalıyor . Klima ise Ceedin muazzam soğutması yanında serinletiyor desek yeridir , 20 dakika boyunca kabindeki ısı bir türlü düşemedi yine şaşkınlık yarattı bizde . İşin özü cruze 2000 lerin başında çıkan araçların mühendislik karakterini hatırlatan bir model ve benim aklımda konforlu sürüş , otobanda iyi ara hızlanma değerleri başarılı olması dışında pek olumlu iz bırakmadı .. Araç hakkında sorularınız olursa çekinmeden sorabilirsiniz ..

2. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    Biz de 4 kişi bindik hep düşüremedik tüketimi tabii 2 litre dizel buldunmu basıyorsun gaza hunharca :D

3. alper58

alper58 Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    ooo murat biraderim 15 litreden bahsediyorsun biz bi akrabama aldık o 7 litreden bahsediyordu bende cok sasırdım :)

4. emre99

emre99 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    ben 1.6 sını bozuk yolda eyüp mar da test ettim ama süspansiyon çok konforsuzdu bence. ayrıca malzeme kalitesi dediğiniz gibi zayıf. test aracı 15000 de ama koltukları çökmüştü

5. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    Biz 4 kişi bindiğimizden süspansiyon daha konforlu hale gelmiş olmalı , bir insignia konforu yok tabii de compact rakipleri içerisinde yumuşak geldi ;)

Alper biraderim 100 km de 7 litre şehir içinde mazot tüketecek o arkadaşla tanışmak isterdim :D

6. Aknxxx

Aknxxx Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    Araba en düz yolda gaza parmak ucuyla dokunurken bile 10 lt altına düşemedi :)

7 lt yakması için motoru stop edip itmek gerekiyor sanırım :p

7. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:

back to the futureda ki de lorean gibi mr.fusion kiti olursa ancak 7 litre yakar :p

8. cer.fire

cer.fire Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    41
    Gerçek Ad-Soyad:
    ömer oktar
    Araç Modeli:
    kia ceed sw crdi (2005 kia cerato crdi)
    2 sene önce bir dergi , cruze ceratoyu karşılaştırmıştı ve testin sonunda cerato testi önde bitirmişti. sonuçta cruze 'a 2 litre dizel motorun ülkemiz için uygun olmadığı açık ancak bu motora bu fiyat çok ucuz sonuçta 2000 motor. 1.7 optimanın 103.000 tl fiyatını düşününce , 2000 motor cruze nin 52.000 tl fiyatı inanılmaz bu vergi sisteminde bu arabayı bu fiyata nasıl satıyorlar acaba

9. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    Ssang yong korando dizel suvlarda bu fiyatlara , cruze alacağıma ssang yong a binerim şahsen ;)

10. ERSİN

ERSİN Süper Moderatör Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    229
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ersin
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz W211

Bende Bunu Çözebilmiş Değilim Ve Çok Merak Ediyorum. Zararmı Ediyolar Acaba Napıyolar :thumbdown:

11. Serdar

Serdar Yönetici Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    885
    Gerçek Ad-Soyad:
    Serdar
    Araç Modeli:
    c220 cdi
    Eldeki eski teknolojiyi daewoo'ya gömüp logosunu değiştiriyorlar, amerika'da satılan cruze ile sadece karoser benzer, mekanik olarak alakası yok.

12. ozrace

ozrace Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    3
    kapıdaki yazı kopardı beni :eek:hops5:

13. umutd07

umutd07 Moderator Moderator

Alınan Beğeniler:
    631
    Gerçek Ad-Soyad:
    Umut dürüş
    Araç Modeli:
    2008 cerato Ex
    ReNe hocamızında dediği gibi Ssang Yong daha mantıklı. Hemde SUV.Aynı fiyatlara.

14. maminci

maminci Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    10
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mehmet Aminci
    Araç Modeli:
    Toyota corolla
    Evet işin aslı böyle aslında, daewo korenin en uyduruk ürünü olunca sonuç belli.

Sanyong konusunda arkadaşlara katılmıyorum, sürüşünü bilmem ama çoğu modelinin tasarımı çok çirkin.

15. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    Korando yu da bu sene denedik , ön tasarım ve yandan fena değil alet , içi ve arkası bayık ama 2 litre güçlü mercedes motoru olması ve suv olması cruze almak yerine daha havalı bir tercih bence ;)

16. alper58

alper58 Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    valla murat biraderim bunu görünce hemen aradım o akrabamı ve dalga gectim bizzat kendim denemek istediğimi söyledim ve vazgecti hayat böyle işte :))

17. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    :blush: öyle varsa etrafınızda arabasının az yakmasıyla övünen söyleyin test edelim :p

18. ERSİN

ERSİN Süper Moderatör Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    229
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ersin
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz W211
    Benimde 15 Leri Görmem Hiç Zor Olmaz :D

19. Cee'dor

Cee'dor Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Ben buraya Chevrolet Kulübü'nden geldim ve anladığım kadarıyla 2011 ve öncesi Cruze'larda yanlış şeyler vardı. Euro IV olması gereken Cruze'larda Euro V kullanılmıştı. Sanırsam aynı hata yine oldu...

20. Aknxxx

Aknxxx Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    Tasarımcısı geçen sene ölmüş :p

Ya da öldürülmüş :p

Ben olsam öldürürdüm mesela :)

Bu kadar çirkin araba yapmak daha zor aslında:)

Bi Korandosu azıcık bişiye benziyor bence de..

Mercedes de hiç mi bakmıyor kardeşim, bu motoru verdik ama napıyorlar acaba diye :p

Bu Sayfayı Paylaş