Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

ceratonun bilinmeyen özellikleri

'Cerato Forum - Club' forumunda memoka tarafından 4 Ocak 2013 tarihinde açılan konu

1. memoka

memoka Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    İnternette dolaşırken Forum Donanım adlı sitede drangelman adlı kullanıcının yazdıklarını sizlerle paylaşmak istiyorum.eğer sizlerinde bildiği butür bilinmeyen özellikler var ise lütfen paylaşalım.Bu bilgileri bizlerle paylaşan DRANGELMAN adlı kullanıcıya teşekkür ederim.

1-motoru stop ettikten sonra eğer kontak anahtarını çıkartıp 30 sn yeye kadar beklerseniz kapıları açmadan camlar otomatik olarak indirip kaldırabilirsiniz.

2-aracın kliması hava sıcaklığı -5'in altına indiğini aldığıladığında ön camın buzunu çözmek için düğmeye bastığınızda açılmaz kendini koruma amaçlı.ancak siz kendiniz elinizle klima düğmesine dokunarak açabilirsiniz.

3-ön camın üzerindeki siyah şeriti çoğu kişi gereksiz boya olarak görür.halbuki bu bir çok araçta bile olmayan orjinal güneşlik özelliği olan bir camdır.ve güneşli havalarda bile güneşliğinizi indirmeden yol almanızı sağlar.

4-motordaki yeni nesil immobilizer özelliği nedeniye kontakt anahtarını sokup çevirdiğinizde eğer ibrelerdeki immo ışığı yanmazsa ve siz arabayı ısrarla çalıştırmaya çalışırsanız araç marş basar ancak çalışmaz.8 sefer denerseniz yine çalışmaz.dokuzuncu denemede motor kendini bloke eder ve servisten başkası blokajı çözemez.

5-eğer ön cam rezistansı düğmesine bastığınızda direkt olarak klimanın açılmasını istemiyorsanız, 3 sn içinde rezistans düğmesine 5-6 sefer bastıktan sonra bir kaç kez bu rezistans düğmesinin ışığı yanıp söner ve pasif hale gelmiş olur bu özellik.

6-aracın ön koltuk kol dayama bölümü içindeki çakmak girişine eğer bir şeyi sarj etmek için takarsanız aracın akü ışığı yanabilir hata verebilir.mümkün olduğunca o gözdeki çakmak girişini kullanmayınız.aracın sigorta sistemi üzerinde ters bir etki yaptığını okudum.ancak bende hiç bir sorun olmadı.

7-ceratonun kliması piyasadaki araçların içinde inanın bana en kaliteli klimalardan birisidir.ancak klimanızı kapatmadan önce yani motoru stop edecekseniz 2-3 dk önce klimayı kapatıp kalorifer moduna alınki klimanın gazı devir dayimini tamamlayıp dinlensin.klima kompresörünün ömrünü uzatırsınız.

8-geri vitese zor geçme sorunu olan arkadaşlara önerim geri vitese takmadan önce 1. vitese alın sonra geri vitese takın.görüceksinizki çok kolay geçecek geri vitese.

9-aracı sabah ilk çalıştırmanızda yada akşam stop edecekken ilk 30 sn ve son 30 sn gaza basmayın.araç bırakın rölantide biraz kendini bulsun.turbonun yağlanması için şart bu.unutmayınki turbo arızalarının %90'ı kullanıcı hatasıdır.

10-istanbul çamlıca tepesinde bir çok aracın lüks araçlarda dahil olmak üzere uzaktan kumandaları vericilerin çokluğu nedeniye arabaları açmaz.gidip anahtarı kapının kilidine sokup öyle açmanız gerekir.ancak ceratonunki 5 metreye yaklaştığınızda kapıyı açma başarısını gösteriyor.radyofrekans dalgalarından etkilenmiyor fazla.

2. cer.fire

cer.fire Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    41
    Gerçek Ad-Soyad:
    ömer oktar
    Araç Modeli:
    kia ceed sw crdi (2005 kia cerato crdi)
    cerato hakkında ilginç özellikler var. özellikle immobilizer özelliğinde motorun bloke olma durumu, gerçi aracın immobilizerdan dolayı çalışmama problemi ve çözümünü daha önceki konularda öğrenmiştik. yoksa motorun bloke olma durumu tam bir facia olurdu:mad:

3. umutd07

umutd07 Moderator Moderator

Alınan Beğeniler:
    632
    Gerçek Ad-Soyad:
    Umut dürüş
    Araç Modeli:
    2008 cerato Ex
    1. Maddeyle 8. madde çok doğru. Geri vitese geçişler gercekten rahat oluyor. Şık diye geçiyor. Deneyin derim

4. kanikarali

kanikarali Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    150
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ali Kanıkara
    Araç Modeli:
    2006 Cerato 1.5 CRDİ
    :)

Drangelman forumumuzun aktif bir üyesi. Forumun arşivini dikkatlice izlerseniz çok daha fazla özellikle karşılaşabilirsiniz. Paylaşım için teşekkürler.

5. Touch

Touch Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    8. maddeyi Astra aracımda bende uyguluyordum kesinlikle iyi bir çözüm. :thumbup1:

6. Emre

Emre Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    13
    çok beğendiğim araçların en başında gelir ki 07-09 düşük km uygun fıyata dızelını bulsam yıne alırım binmesemde kapımda dursun huzur versin :D

7. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    -Motor bölmesinde turuncu renk şönt role sökülüp A tipi normal role takıldığında aracınızın kısa farları motor çalıştığında otomatik olarak yanar,motor kapatılınca söner.

-Kapıları/kapıyı 20 dk kadar açık bırakırsanız iç aydınlatma otomatik olarak söner.

-Gaz pedalına sonuna kadar yüklenirseniz klima devreden bir süreliğine çıkar.

8. umutd07

umutd07 Moderator Moderator

Alınan Beğeniler:
    632
    Gerçek Ad-Soyad:
    Umut dürüş
    Araç Modeli:
    2008 cerato Ex
    Bir tane de ben ekliyeyim

-Kapılardan herhangi biri tam kapanmadıysa ve siz kilitledikten bir süre sonra alarm çalmaya başlıyor. Merkezi kilidi tekrar açıp kapıları kontrol etmemiz gerekiyor.

9. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    -Ayrıca kapılardan biri,motor kapağı ya da bagaj kapağı tam kapanmadığında uzaktan kumanda ile kapıları kilitlerseniz dörtlüler yanması gerekirken yanmıyor.

10. 2berk

2berk Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    Madde bir ceed'de var mıdır acaba? Yarın deneyeceğim. Zira ben bazen bu camların açılmamasından sıkıntı duyuyorum. Bunu da zaten yeni ceed eksik gördüklerimde yazmıştım. Belki Kia bu aractaki özelliği diğer araçlarında da uygulamıştır.

11. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    1. maddeyi aslında bende hiç denemedim.Denemek lazım;)

12. nucleon

nucleon Sürücü

Alınan Beğeniler:
    6
    Gerçek Ad-Soyad:
    Nuri Bicer
    Araç Modeli:
    Cerato
    ben aracı terkedip aracı kilitledikten sonra açık kalan camları kapatmıyor ya gerisi hikaye ayrıca güneşliklerde aynayı açınca lamba yok eski ceratolarda bluetoth var yenisinde yok nası bişey anlaşılır gibi değil araç kasa değiştirmiş 2 yıl sonra ülkeye gelmiyor hangi özellik bakın özellik şu lpg garantiyi bozmuyor motor uyumlu sıkıntı yok çekiş güzel bu kadar ağır kasaya rağmen 5 yıl garanti bir de lastik sesi almasa kısacası güzel be

13. ERSİN

ERSİN Süper Moderatör Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    229
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ersin
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz W211
    1. Madde
    Çoğu Hyundai-Kia Grubunda Standarttır. Ama Eksik Var Kapıyı Açana Kadar 30 Sn.

14. TrenMakinisti

TrenMakinisti Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    Debriyajdan ayağınızı hafifçe kaldırdığınızda geri vites hemen yerine oturuyor deneyin derim.....

15. alikerkuklu

alikerkuklu Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ali Türkmen
    Araç Modeli:
    sportage
    arkadaşlar bir sorum olucaktı internete gezinirken 2006 ceratolarda ABS-EBD destekli fren sistemi var yazıyor bu doğru mu ABS var zaten ama EBD de var mı dır göstergede hiç yandığını görmedim de :)

16. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Ebd var ancak indikatörü ya da lambası yok Ali Bey.

17. alikerkuklu

alikerkuklu Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ali Türkmen
    Araç Modeli:
    sportage
    olduğuna sevindim bide EPS olsaydı tadından yenmezdi valla :))

18. seryılmaz

seryılmaz Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    147
    Gerçek Ad-Soyad:
    erol yılmaz
    Araç Modeli:
    KİA CEED CONCEPT CRDİ
    Arkadaşlar Ceratonun yeni kasa benzinli otomatik araçlarındaki şanzıman 4 ileri mi yoksa 6 ileri mi ? Araçların teknik verierinde 4 diyor ama gecen gün arabayı yıkatırken gördüğüm 2011 comfort araç sahibine sorduğumda bana 6 ileri dedi,bilen veya kullanan varsa beni bilgilendirirse sevinirim

19. pardon35

pardon35 Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    20
    cerato 2011 6ileri olarak görmüstüm izmir kia özdemirler servisinde

20. seryılmaz

seryılmaz Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    147
    Gerçek Ad-Soyad:
    erol yılmaz
    Araç Modeli:
    KİA CEED CONCEPT CRDİ
    Ben de ikilem içinde kaldım,kia kullanıcısı ve fanatiği olduğum için bana sorulduğunda cevap veremedim.Teşekkür ederim Hüseyin Bey:)

Bu Sayfayı Paylaş