Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

ceratomla ilk uzun yolculuğumda başıma gelen sorunlar yardım lütfen

'Cerato Forum - Club' forumunda alikerkuklu tarafından 30 Ağustos 2012 tarihinde açılan konu

1. alikerkuklu

alikerkuklu Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ali Türkmen
    Araç Modeli:
    sportage
    Yaklaşık bi 20 gün önce antalyadan yola çıkmıştım hiç bir sıkıntı yokken Adana'ya 100 km kala hızımı düşürdükçe çıkmamaya başladı takı 60 a kadar düştü ve siyah duman atmaya başladı araç tam gaz yapsam bile 3000 devire çıkmıyordu motor vitesi boşa atsam bile neyse öle idare Et'im servise kadar adanada baktırdım bilgisayara bağladılar egr tıkanıklığı çıktı onu temizlemek gerek dediler fakat youğunluk vardı bide cumaydi mesai bitimine yakın Pazartesi'ye anca teslim ederiz dediler yada böle devam edin bı zararı olmaz motora dediler bende devam Et'im gaziantepe kadar yolda ara ara tıkanmalar oluyordu olucğum hızın üstüne çikamiyordum çok aşağılara dümedim geceyi kaldım orda ertesi gunü tekrar yola koyuldum aynı tıkanmalar devam eti yolda takı şanlıurfanin girişine kadar orda frene bastığımda yağ lambası yandı bende direk urfadaki servise gitim yağ çubuğunu çekti oradaki usta nokta yağ kalmamış arabada ve sol tekerin çamurluğun olduğu yer hep yağ sıçramıştı intercoolerin hava girişinin yeri falan yağdı hep usta bana motorun yağ yakıyor dedi o güne kadar hiç yağ eksiltmemişti arabam orada da cumartesi olduğu için mudahele edemedik yetişmez dedi usta yağını kontrol ederek yoluna devam et dedi devam Et'im yaklaşık 800 km yol geldim ve hiç yağ eksiltmedi fakat şimdi motoru çalıştırıyorum soğuken sorun yok sandıktan sonra motor sallanmaya başlıyor içerde hissedilir derecede gaz veriyorum artıyor sallanma yaklaşık 1200 devirden sonra kalmıyor gaz kesiyorum geri geliyor rölentideyken bile kalkışlarda ise gaz vermesem stop etme derecesine geliyor ki kaç kerede stop eti yüksek devirlerde bı sorun yok nedendir acaba çünkü tekrar yola çıkıcam bı zararı olurmu şuan Irak'takim burda dizel araç olmadığı icin ustası yok baktiramiyorumda türkiyeye girince baktiricam tüm bu olanlar ve şunki sorunum nedir çok uzun oldu kusuruma bakmayın şimdiden herkese teşekkürler

2. Serdar

Serdar Yönetici Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    893
    Gerçek Ad-Soyad:
    Serdar
    Araç Modeli:
    c220 cdi
    Geçmiş olsun, turbo ile ilgili bir sıkıntı olabilir. Aracınız kaç km'de? Daha önce turbo değişimi yada revizyonu oldu mu?

3. alikerkuklu

alikerkuklu Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ali Türkmen
    Araç Modeli:
    sportage
    Teşekkür ederim , Aracım 121 binde ben ikinci sahibiyim ben hic bı işlem yapmadım eski sahibi yapmıştı bisiler sanırsam ama serviste baktıkları zaman turboyla ilgili sorun var demediler hiç ne sıkıntısı var çözemiyorum

4. cer.fire

cer.fire Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    41
    Gerçek Ad-Soyad:
    ömer oktar
    Araç Modeli:
    kia ceed sw crdi (2005 kia cerato crdi)
    geçmiş olsun , arıza ortaya çıkınca keşke yola devam etmeseydiniz.

5. alikerkuklu

alikerkuklu Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ali Türkmen
    Araç Modeli:
    sportage
    Teşekkür ederim, Hafta sonuydu Pazartesi'ye kadar beklemem gerekiyordu bide egr denen şey motor tamamen soğuması gerekiyormuş açarsak sicaken yamulur dedi usta onun soğumasını bekleseydim mesai bitiyordu anliycağiniz başka çarem yoktu....

Bu Sayfayı Paylaş