Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Cerato turbodan gelen ıslık sesi

'Cerato Forum - Club' forumunda turand tarafından 28 Mart 2012 tarihinde açılan konu

1. turand

turand Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba ,

Arkadaşlar 2006 Cerato 1,5 CRDI aracıma en son bakım yaptırdığım yerdeki usta turbodan ıslık sesi geliyor bakım yapmak lazım dedi.Bende dikkatli dinleyince devir 2000 - 2500 arasına gelince ıslık sesi başlıyor . Bakım yaptırırsam bu ıslık sesi geçermi , yeniside malumunuz bayağı para tutuyor.Turboya bakım yaptırmazsam ne gibi sıkıntılar doğurur. Birde turbo devreye girerken egzostan siyah duman atıyor buda turboya mı bağlıdır.

Teşekkürler

2. cer.fire

cer.fire Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    41
    Gerçek Ad-Soyad:
    ömer oktar
    Araç Modeli:
    kia ceed sw crdi (2005 kia cerato crdi)
    kış aylarında havalar soğukken , motorda ısınmamışken , motor ısınana kadar turbodan ıslık sesi gelip daha sonra kayboluyor. eğer kaybolmuyorsa turbo da kesin sorun vardır eğer bu ses rahıtsızlık verici bir noktadaysa turbo ömrünü doldurmuş olabilir.
    egzos dan siyah duman kalitesiz yakıttanda kaynaklanabilir

3. turand

turand Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Usta söylemese ben dikkat edipde duyamazdım,şimdi turbo tamircisine göstrdim aracımı balansda sıkıntı olduğunu söküp değişcek parçaları değişip balans yapılıcağını bunun yaklaşık 2,5 saat sürebileceğini ve 200 ila 500 tl arası bir meblağ tutacağını söyledi ( turbo sökme parası hariç )

4. ReNe

ReNe Super Moderator Super Moderator

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    BMW 116 D 1.5l 8 ileri Zf
    Turan Bey aracınız kaç bin kilometrede şu an ? ilk sahibisiniz sanıyorum bu turboyu korumak için rolantide 1-2 dakika bırakmak ve araç çalıştıktan en az 45 saniye 1 dakika bekleme hadisesine dikkat etmişmiydiniz ?

5. suvos

suvos Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    merhaba geçmiş olsun turan bey ben 2005 rio mu bu sebebten verdim servis bu ses için turbonun bitmiş olacağını serviste fiyatını söyledi tamir gibi birşey yok tabi dışarıda cüzzi rakamlara yaptıklarını fakat pek sağlıklı olmayacağını söyledi takdir sizin diyerek.yalnız kia nın üretmiş olduğu rio ya verdiğim her kuruşa helal olsun beni hiç üzmedi sınıfının bence çok üstündeydi 6 sene sonra turboda yaptığı bu sorunada hiç üzülmedim.bende benzinli cerato sahibi oldum:)

6. turand

turand Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    140000 km de ikinci sahibiyim bakim yaptircam buyuk ihtimalle, kullandigim araclar su gune kadar hep dizeldi turbolu arac kullanmayi biliyorum fakat benden onceki sahibi turbo mevzunda herhalde bilgisi yoktu.

Bu Sayfayı Paylaş